+ 36 1 9 200 310 ugyfelszolgalat@fevix.hu

Híreink

TÁJÉKOZTATÓ 2024.03.20.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy a IX. kerületben a közterületi parkolás 2024. március 29.től 2024.04.01 díjmentes. 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Ügyfélszolgálati irodánk 2024.03.28.án 09:00 től 14:00 ig rövidített nyitvatartással várja Ügyfeleit.

2024. március 29.től 2024.04.01. ig zárva tart.

A zárva tartás ideje alatt esetleges panaszaikat a felszólításon szereplő

elérhetőségeinkre juttathatják el.

Megértésüket köszönjük

Budapest, 2024.03.20.

FEV IX Zrt.

Parkolási Igazgatóság

TÁJÉKOZTATÓ 2023.12.08.

Tisztelt Ügyfeleink!
Tájékoztatjuk önöket

2023.12.11-én

ügyfélszolgálati irodánk

 09:00 – 16:30 óráig

tart nyitva.

 

PANASZAIKAT A FELSZÓLÍTÁSON SZEREPLŐ CÍMEKRE JUTTATHATJÁK EL.

ENGEDÉLYIGÉNYLÉSNÉL KÉRJÜK VEGYÉK IGÉNYBE AZ ONLINE FELÜLETET.

MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK!

FEV IX. ZRT. PARKOLÁSI IGAZGATÓSÁG ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

TÁJÉKOZTATÓ 2023.11.30.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Januártól a Vágóhíd utca – Üllői út – Könyves Kálmán körút –Soroksári út által határolt területen díjfizetőssé válik a parkolás

 

Ferencváros Képviselő-testülete 2023. április 27-én kezdeményezte a 30/2010. (VI. 4.) Főv. Kgy. rendelet módosítását, hogy a Vágóhíd utca – Üllői út – Könyves Kálmán körút –Soroksári út által határolt területre is terjedjen ki a díjfizetésköteles várakozási rend „C” zónája. A Fővárosi Közgyűlés egyéb, a parkolási rendeletet érintő kérdésekkel együtt 2023. november 29-én döntött arról, hogy módosítja a rendeletet és engedélyezi a díjfizetés kialakítását.

Mindez azt jelenti, hogy 2024. januárjától a Vágóhíd utca – Üllői út – Könyves Kálmán körút –Soroksári út közötti közterületen lévő parkolóhelyeken csak parkolási díj ellenében lehet várakozni (parkolni). A terület a 907-es számú zónába kerül, ahol a „C” kategóriához meghatározott rend szerint munkanapokon 08:00 és 18:00 óra között kell fizetni a parkolásért, óránként 300 Ft-ot. Mindezekért új automaták és a parkolásra figyelmeztető táblák kerülnek kihelyezésre.

Az új díjfizetésköteles várakozási terület kialakításával egységesebbé és rendezettebbé válik a Könyves Kálmán körútig érő terület közterületi parkolása, és megszűnik az a helyzetet, hogy az eddig ingyenes területbe beékelődött néhány díjfizetésköteles utca (Lenkey János u., Fehér Holló u., Albert Flórián út). Továbbá megoldja azt az anomáliát, hogy az Üllői út józsefvárosi oldalán már díjfizetésköteles a várakozás, emiatt arról a területről jelenleg érdemes volt átparkolni a ferencvárosi oldalra.

Emellett szükségessé vált a megváltozott épített és lakókörnyezethez történő parkolásszabályozási alkalmazkodás, hogy a korábbi ipari környezetből kialakított lakókörnyezet is élhetőbbé váljon azáltal, hogy a díjfizetéses parkolás csökkenti a területen a közterületi parkolóhelyeket P+R módon használó gépjárművek számát, de emellett csökkenti az átutazó és ingyenes parkolóhelyet kereső forgalomterhelést, valamint javítja a lakosság közlekedési és parkolási helyzetét.

A 907-es zóna, a bővítés utána, piros kerettel

TÁJÉKOZTATÓ 2023.11.15.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Itt az idő kiváltani a 2024. évi lakossági engedélyeket

2024 évi várakozási engedélyeket 2023. november 15.től igényelhetők.

Kérjük olvassa el a Lakossági várakozási engedély tájékoztatót

 

 1. évben kiadott lakossági várakozási hozzájárulásának (parkolási engedélyének) érvényessége január 31-én lejár!

 

A várakozási hozzájárulás érvényessége

A 2023. évi várakozási hozzájárulások a kiadás napjától 2024. január 31-ig érvényesek.

Javasoljuk, hogy a sorban állás elkerülése érdekében mielőbb juttassa el hozzánk a 2023. évre vonatkozó kérelmét.

Az elektronikus igénylésüket honlapunkon, a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ linken, a ’Várakozási engedély igénylése’ menüpontban a nap 24 órájában benyújthatják.

A rövid regisztráció (ha korábban nem tette meg), majd a szükséges adatok megadását követően a költségtérítés megfizetésének módjáról az Ön által megadott e-mail címen tájékoztatjuk. Elfogadott kérelem esetén a várakozási hozzájárulását szintén elektronikus úton juttatjuk el Önhöz.

A hozzájárulást – valamennyi feltétel együttes fennállása és igazolása esetén – a kérelmező részére a kérelem benyújtástól számított 30 napon belül kell kiadni. A munkatársaink mindent megtesznek az engedélyek gyors kiadása érdekében, de csak azok számára tudjuk garantálni, hogy január 31-ig kiállítjuk az új engedélyt, aki ezt még január 1-jét megelőzően kérelmezik. A várakozási hozzájárulás kiadásának feltételeiről részletesen tájékozódhatnak honlapunkon, a www.ferencvarosiparkolas.hu címen.

Ügyfélszolgálati irodánkban történő igénylés

A várakozási hozzájárulás a teljeskörűen kitöltött nyomtatvánnyal és a szükséges dokumentumok bemutatása, valamint a költségtérítés pénztárunkban bankkártyával, illetve készpénzben történő megfizetése mellett ügyfélszolgálati irodánkban is igényelhető a nyitvatartási időben.

A nyomtatványok letölthetőek honlapunkról a https://ferencvarosiparkolas.hu/altalanos-tajekoztato/ linken, a jobb oldalon kiválasztva a megfelelő engedély típust, illetve beszerezhetőek az ügyfélszolgálati irodánkban is.

 

Lakásonkénti (de nem lakosonkénti!) második gépkocsi

Lakásonként legfeljebb 2 (kettő), de lakosonként csak egy gépkocsira adható ki a lakossági várakozási hozzájárulás.

A lakásonkénti második gépjárműre vonatkozó várakozási hozzájárulás is igényelhető a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ linken, a ’Várakozási engedély igénylése’ menüpontban.

 

Munkáltatótól kizárólagos használatba kapott gépjármű

A munkáltatótól kizárólagos használatba kapott gépjárműre szóló lakossági várakozási hozzájárulás igényeiket eljuttathatják ügyfélszolgálati irodánkba e-mailen keresztül az engedely@fevix.hu címre, illetve ügyfélszolgálati irodánkban is igényelhetik személyesen.

 

Időpontfoglalás ügyfélszolgálati irodánkba

A 2024. évi várakozási hozzájárulások kiadása miatt megnövekedett ügyfélforgalom következtében ügyfélszolgálati irodánkban hosszú várakozási idő alakulhat ki, melynek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy foglaljon időpontot:

 • honlapunkon a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ címen a ’Várakozási engedély igényléséhez időpontfoglalás ügyfélszolgálati irodába’ menüpontban, vagy
 • telefonon a (+36-1) 9 200 310 -es telefonszámon, ahol munkatársaink hétköznapokon az ügyfélszolgálati iroda nyitvatartási idejében készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

Az időpontról, amennyiben megad e-mail címet, visszaigazolást küldünk, az ügyintézéshez szükséges tudnivalókkal együtt. A kiválasztott időpontban, ügyfélszolgálati munkatársunk soron kívül fogadja Önt, a regisztrációkor megadott név és rendszám alapján.

Ha további kérdése merülne fel, forduljon bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkhoz a (+36-1) 9 200 310-es telefonszámon, ahol munkatársaink hétköznapokon az ügyfélszolgálati iroda nyitvatartási idejében készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

 

Borbély László

igazgató

 

TÁJÉKOZTATÓ 2023.03.14.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

 

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy a IX. kerületben 2023. március 15. (szerda) a közterületi parkolás díjmentes!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Ügyfélszolgálati irodánk  2023.03.15. zárva tart

 

 A zárva tartás ideje alatt esetleges panaszaikat a felszólításon szereplő elérhetőségeinkre juttathatják el.

Megértésüket köszönjük

Budapest, 2023.03.14.

 

FEV IX Zrt.

Parkolási Igazgatóság

TÁJÉKOZTATÓ 2022.12.20.

TÁJÉKOZTATJUK KEDVES ÜGYFELEINKET, HOGY A IX. KERÜLETBEN

DECEMBER 24. (szombat) ÜZEMKEZDÉSTŐL, JANUÁR 1. (VASÁRNAP) ÜZEMZÁRÁSIG A PARKOLÁS DÍJMENTES!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Ügyfélszolgálati irodánk 2022.12.23. pénteken 09-13 óráig rövidített nyitvatartással várja ügyfeleit.

 2022.12.24 – 2023.01.01-ig, ZÁRVA TART

A zárva tartás ideje alatt esetleges panaszaikat a felszólításon szereplő elektronikus elérhetőségeinkre juttathatják el.

Az lakossági várakozási engedélyek  online igénylése a zárvatartás ideje alatt  honlapunkon zavartalanul elérhető.

Megértésüket köszönjük. 

Minden kedves Ügyfelünknek kellemes ünnepeket kívánunk!

 

FEV IX. ZRT. Parkolási igazgatóság ügyfélszolgálat.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.12.15.

Ingyenes parkolás Ferencvárosban az ünnepek alatt

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy Budapest Főváros Közgyűlésének 30/2010. (VI.4.) önkormányzati rendelete értelmében 2022. december 24-én üzemkezdettől 2023. január 1-jén üzemzárásig, nem kell várakozási díjat fizetni, azaz a parkolás ingyenes.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.12.15.

Ingyenes parkolás Ferencvárosban az ünnepek alatt

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy Budapest Főváros Közgyűlésének 30/2010. (VI.4.) önkormányzati rendelete értelmében 2022. december 24-én üzemkezdettől 2023. január 1-jén üzemzárásig, nem kell várakozási díjat fizetni, azaz a parkolás ingyenes.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.12.14.

Itt az idő kiváltani a 2023. évi lakossági engedélyeket

 

 1. évben kiadott lakossági várakozási hozzájárulásának (parkolási engedélyének) érvényessége 2023. január 31-én lejár!

 

A várakozási hozzájárulás érvényessége

A 2022. évi várakozási hozzájárulások a kiadás napjától 2023. január 31-ig érvényesek. Javasoljuk, hogy a sorban állás elkerülése érdekében mielőbb juttassa el hozzánk a 2023. évre vonatkozó kérelmét. A hozzájárulást – valamennyi feltétel együttes fennállása és igazolása esetén – a kérelmező részére a kérelem benyújtástól számított 30 napon belül kell kiadni. A munkatársaink mindent megtesznek az engedélyek gyors kiadása érdekében, de csak azok számára tudjuk garantálni, hogy január 31-ig kiállítjuk az új engedélyt, aki ezt még január 1-jét megelőzően kérelmezik. A várakozási hozzájárulás kiadásának feltételeiről részletesen tájékozódhatnak honlapunkon, a www.ferencvarosiparkolas.hu címen.

 

A 2023. évi engedély igénylésével kapcsolatos tudnivalók

 

Elektronikus igénylés

Honlapunkon, a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ linken, a ’Várakozási engedély igénylése’ menüpontban a nap 24 órájában elektronikusan igényelhető a lakossági várakozási hozzájárulás.

A rövid regisztráció (ha korábban nem tette meg), majd a szükséges adatok megadását követőena költségtérítés megfizetésének módjáról az Ön által megadott e-mail címen tájékoztatjuk. Elfogadott kérelem esetén a várakozási hozzájárulását szintén elektronikus úton juttatjuk el Önhöz.

 

Ügyfélszolgálati irodánkban történő igénylés

A várakozási hozzájárulás a teljeskörűen kitöltött nyomtatvánnyal és a szükséges dokumentumok bemutatása, valamint a költségtérítés pénztárunkban bankkártyával, illetve készpénzben történő megfizetése mellett ügyfélszolgálati irodánkban is igényelhető a nyitvatartási időben.

A nyomtatványok letölthetőek honlapunkról a https://ferencvarosiparkolas.hu/altalanos-tajekoztato/ linken, a jobb oldalon kiválasztva a megfelelő engedély típust, illetve beszerezhetőek az ügyfélszolgálati irodánkban is.

 

Lakásonkénti (de nem lakosonkénti!) második gépkocsi

Lakásonként legfeljebb 2 (kettő), de lakosonként csak egy gépkocsira adható ki a lakossági várakozási hozzájárulás.

A lakásonkénti második gépjárműre vonatkozó várakozási hozzájárulás is igényelhető a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ linken, a ’Várakozási engedély igénylése’ menüpontban.

 

Munkáltatótól kizárólagos használatba kapott gépjármű

A munkáltatótól kizárólagos használatba kapott gépjárműre szóló lakossági várakozási hozzájárulás igényeiket eljuttathatják ügyfélszolgálati irodánkba e-mailen keresztül az engedely@fevix.hu címre, illetve ügyfélszolgálati irodánkban is igényelhetik személyesen.

 

Időpontfoglalás ügyfélszolgálati irodánkba

A 2023. évi várakozási hozzájárulások kiadása miatt megnövekedett ügyfélforgalom következtében ügyfélszolgálati irodánkban hosszú várakozási idő alakulhat ki, melynek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy foglaljon időpontot:

 • honlapunkon a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ címen a ’Várakozási engedély igényléséhez időpontfoglalás ügyfélszolgálati irodába’ menüpontban, vagy
 • telefonon a (+36-1) 9 200 310 -es telefonszámon, ahol munkatársaink hétköznapokon az ügyfélszolgálati iroda nyitvatartási idejében készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

 

Az időpontról, amennyiben megad e-mail címet, visszaigazolást küldünk, az ügyintézéshez szükséges tudnivalókkal együtt. A kiválasztott időpontban, ügyfélszolgálati munkatársunk soron kívül fogadja Önt, a regisztrációkor megadott név és rendszám alapján.

 

Ha további kérdése merülne fel, forduljon bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkhoz a (+36-1) 9 200 310-es telefonszámon, ahol munkatársaink hétköznapokon az ügyfélszolgálati iroda nyitvatartási idejében készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

 

TÁJÉKOZTATÓ 2022.11.28.

Tisztelt Gépjárművezető!

Tájékoztatjuk, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete november 17-ei döntése értelmében
2022. december 1-től felfüggeszti a díjfizetést
az Üllői út Pöttyös utca és Csárdás köz közötti szakaszán az Üllői úttal párhuzamosan kialakított szervízút (P+R parkoló), valamint a Ferde utca szervízútjának a szálloda előtti szakaszán, így ezen a területen, határozatlan ideig, a döntés visszavonásáig a parkolás ingyenes!
Kérjük a jövőben ezt vegyék figyelembe!

FEV IX. Zrt.
Parkolási Igazgatóság

TÁJÉKOZTATÓ 2022.11.28.

Tisztelt Gépjárművezető!

A FEV IX. Zrt. megbízásából a KÖZLEKEDÉS Kft. parkolásvizsgálatot készít
a IX. ker. Vágóhíd utca – Üllői út – Könyves Kálmán körút – Kvassay Jenő út
– Soroksári út által határolt területen.

A tervezésnek része egy ún. dinamikus parkolásfelvétel, melynek módszere,
hogy a felvételt végzők két alkalommal, egy-egy napon keresztül felmérik a parkoló
gépjárművek számát. A felvétel során semmilyen személyes-, vagy a gépjármű
egyértelmű azonosítására szolgáló adat nem kerül rögzítésre.

Az első felmérés időpontja december 01., csütörtök 06.00-22.00 óra,
a második felmérésre pedig december közepéig kerül sor.

FEV IX. Zrt.
Parkolási Igazgatóság

TÁJÉKOZTATÓ 2022.11.17.

Tisztelt Gépjárművezető!

Tájékoztatjuk, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete november 17-ei döntése értelmében
2022. december 1-től felfüggeszti a díjfizetést
az Üllői út Pöttyös utca és Csárdás köz közötti szakaszán az Üllői úttal párhuzamosan kialakított szervízút (P+R parkoló), valamint a Ferde utca szervízútjának a szálloda előtti szakaszán, így ezen a területen, határozatlan ideig, a döntés visszavonásáig a parkolás ingyenes!

Kérjük a jövőben ezt vegyék figyelembe!

TÁJÉKOZTATÓ 2022.10.14.

Tisztelt Gépjárművezető!

Tájékoztatjuk, hogy a 2022. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 23/2021. (VI.1.) ITM rendelet értelmében 2022. október 15. napja (szombat) munkanap, ezért a Fővárosi Közgyűlés 30/2010. (VI.4.) önkormányzati rendeletének 5.§ (1) bekezdésére figyelemmel ezen a napon Budapesten, a díjfizetéssel érintett várakozási övezetekben a gépjárművel történő várakozásért díjat kell fizetni.

Kérjük, hogy a díjfizetés elmaradása folytán megállapítandó pótdíj elkerülése érdekében ezen a napon is díjfizetés teljesítése mellett vegye igénybe a várakozásra alkalmas területeket!

Megértését és együttműködését köszönjük!

TÁJÉKOZTATÓ 2022.10.10.

 

 

Tájékoztatjuk Kedves Ügyfeleinket, hogy az államilag áthelyezett munkanap miatt 2022.10.15. (szombat) a IX. kerületben is fizetni kell a parkolásért.

 

Ügyfélszolgálati irodánk 2022.10.15.-én 09:00-14:00 között tart nyitva.

 

 

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy a IX. kerületben 2022. október 29. (szombat) üzemkezdéstől, november 01. (kedd) üzemzárásig a parkolás díjmentes.

A parkoló automaták a fenti időszakban 2022. november 02. (szerda), reggel 8 órától adnak ki parkolójegyet.

 

TÁJÉKOZTATJUK ÖNÖKET, HOGY ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODÁNK

 

2022.10.29. és 2022.11.01. között zárva tart

 

 

A zárva tartás ideje alatt esetleges panaszaikat a felszólításon szereplő
elérhetőségeinkre juttathatják el.

 

MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK.

 

 

FEV IX. ZRT. PARKOLÁSI IGAZGATÓSÁG ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

TÁJÉKOZTATÓ 2022.08.15.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében szeptember 5-től jelentősen módosulnak a parkolás szabályai

 

A Fővárosi Közgyűlés egységesíteni kívánta a Budapest egész területére vonatkozó parkolási szabályokat, ezért szeptember 5-étől változik a parkolás szabályrendszere Ferencvárosban is. Emelkednek az egyes parkolási zónák tarifái, nőnek a parkolási üzemidők, valamint módosulnak az egyes parkolási zónák határai. Ez azt jelenti, hogy a jövőben drágábban lehet parkolni az utakon, és ezzel párhuzamosan drágulnak a pótdíjak összegei is. A lakossági, második gépjárművek díjtételei is emelkednek.

A legdrágább „A” tarifazónában ezentúl a Vámház körúttól egészen a Thaly Kálmán és Dandár utcáig terjedő terület tartozik, ahol 600 forint lesz egy órányi parkolás és maximum három órán keresztül lehet várakozni. Fontos változás, hogy ezentúl reggel 8 órától este 22 óráig lesz fizetős a parkolás

A „B” tarifazónában 450 forint lesz egy órányi parkolási díj, reggel 8 és este 20 óra között, a zóna határa marad a Haller utca, illetve a Soroksári út a Rákóczi hídig. A „C” tarifazónában 300 forintért lehet egy óra hosszat parkolni, 8 órától 18 óráig. Ennek a zónának a határa nem változik, azt továbbra is a Vágóhíd utca. Mindkét zónában maximum három órát lehet parkolni.

Végül, a József Attila lakótelep fizetős részén szeptember 5-étől 200 forint lesz egy órányi parkolás reggel 8-tól este 18-ig időkorlátozás nélkül.

A nemzeti mobilfizetési rendszer átállása, továbbá a parkolóautomaták átprogramozása szeptember 2. üzemzárás és szeptember 5. üzemkezdet között történik, ezért péntek este és hétfő reggel 8 óra között nem lehet majd előre váltani parkolójegyet, a tarifa változása miatt.

Az új tarifarendszerek szeptember 5-én reggel 8 órától lépnek életbe, azt követően az új szabályok szerint, de a megszokott rendben lehet majd a parkolást intézni.

A pótdíjak összegei
Pótdíj Pótdíj
ZÓNA  3500 kg-ig ÓRADÍJ 15 napon belül 15 napon túl
A 08.00-22.00                 600 Ft               10 200 Ft                24 600 Ft
B 08.00-20.00                 450 Ft                  6 750 Ft                18 450 Ft
C 08.00-18.00                 300 Ft                  3 900 Ft                12 300 Ft
D 08.00-18.00                 200 Ft                  2 600 Ft                   8 200 Ft
Pótdíj Pótdíj
ZÓNA 3500 kg felett ÓRADÍJ 15 napon belül 15 napon túl
A 08.00-22.00             1 800 Ft               30 600 Ft                73 800 Ft
B 08.00-20.00             1 350 Ft               20 250 Ft                55 350 Ft
C 08.00-18.00                 900 Ft               11 700 Ft                36 900 Ft
D 08.00-18.00                 600 Ft                  7 800 Ft                24 600 Ft

 

A második gépjármű engedély díjai
Zóna Alapdíj Fizetendő
EURO 3 – 30% kedvezmény EURO 4 – 50% kedvezmény EURO 5 – 70% kedvezmény
D zóna és zónán kívüli                    200 Ft          35 000 Ft               25 000 Ft                15 000 Ft
C zóna                    300 Ft          52 500 Ft               37 500 Ft                22 500 Ft
B zóna                    450 Ft          78 750 Ft               56 250 Ft                33 750 Ft
A zóna                    600 Ft       105 000 Ft               75 000 Ft                45 000 Ft

Budapest, 2022.08.15.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.05.17.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Mozgáskorlátozott parkolóhelyek újulnak meg

 

A következő hónapban 15 mozgáskorlátozott parkolóhely újul meg a Ferencvárosban.

A parkolóhelyek alapfestése kék színű lesz, a mozgáskorlátozott piktogramok és a parkolóhelyek kerete fehér színű.

A felújítás első ütemében május 16-án 6 db parkolóhely festése történt meg, a második ütemben pedig további 9 db

parkolóhely kerül felújításra a következő hetekben.

A most megszépülő parkolóhelyek arányosan helyezkednek el Belső- és Középső-Ferencvárosban, de a József Attila

lakótelepen is sor kerül festésre. A FEV IX. Zrt. tervei szerint még idén további mozgáskorlátozott parkolóhelyek

újrafestésére kerül sor, majd két éven belül megújul valamennyi ilyen parkolóhely.

  Budapest, 2022.05.17.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.01.19.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Vészesen közeledik január 31-e, amikor a 2021 éveben kiadott lakossági várakozási engedélyek érvényessége lejár. Aki még nem igényelte meg, javasoljuk, hogy mielőbb juttassa el hozzánk a 2022. évre vonatkozó kérelmét. A hozzájárulást a kérelmező részére a kérelem benyújtástól számított 30 napon belül kell kiadni.

A várakozási hozzájárulás kiadásának feltételeiről részletesen tájékozódhatnak honlapunkon: https://ferencvarosiparkolas.hu/altalanos-tajekoztato/.

 

Honlapunkon, a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ linken, a ’Várakozási engedély igénylése’ menüpontban, rövid regisztrációt követően, a nap 24 órájában elektronikusan igényelhető a 2022. évre érvényes lakossági várakozási hozzájárulás, saját üzembentartású gépjárműre.

Munkáltatótól kizárólagos használatba kapott gépjárműre az engedely@fevix.hu e-mailcímen juttathatják el kérelmeiket.

Kollégáink mindent megtesznek az engedélyek gyors kiadása érdekében.

Személyesen Ügyfélszolgálati irodánkban igényelhető.

 

A megnövekedett ügyfélforgalom esetén ügyfélszolgálati irodánkban hosszú várakozási idő alakulhat ki, melynek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy foglaljon időpontot,

 • honlapunkon a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ címen a ’Várakozási engedély igényléséhez időpontfoglalás ügyfélszolgálati irodába’ menüpontban, vagy
 • telefonon a (+36-1) 9 200 310 -es telefonszámon, ahol munkatársaink hétköznapokon az ügyfélszolgálati iroda nyitvatartási idejében készséggel állnak az Ön rendelkezésére

 

 

 

Üdvözlettel,

 

 

 

Parkolási Igazgatóság

FEV IX. Zrt.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.12.20.

TÁJÉKOZTATJUK KEDVES ÜGYFELEINKET, HOGY A IX. KERÜLETBEN

DECEMBER 24. (szombat) ÜZEMKEZDÉSTŐL, JANUÁR 1. (VASÁRNAP) ÜZEMZÁRÁSIG A PARKOLÁS DÍJMENTES!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Ügyfélszolgálati irodánk 2022.12.23. pénteken 09-13 óráig rövidített nyitvatartással várja ügyfeleit.

 2022.12.24 – 2023.01.01-ig, ZÁRVA TART

A zárva tartás ideje alatt esetleges panaszaikat a felszólításon szereplő elektronikus elérhetőségeinkre juttathatják el.

Az lakossági várakozási engedélyek  online igénylése a zárvatartás ideje alatt  honlapunkon zavartalanul elérhető.

Megértésüket köszönjük. 

Minden kedves Ügyfelünknek kellemes ünnepeket kívánunk!

 

FEV IX. ZRT. Parkolási igazgatóság ügyfélszolgálat.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.12.15.

Ingyenes parkolás Ferencvárosban az ünnepek alatt

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy Budapest Főváros Közgyűlésének 30/2010. (VI.4.) önkormányzati rendelete értelmében 2022. december 24-én üzemkezdettől 2023. január 1-jén üzemzárásig, nem kell várakozási díjat fizetni, azaz a parkolás ingyenes.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.12.15.

Ingyenes parkolás Ferencvárosban az ünnepek alatt

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy Budapest Főváros Közgyűlésének 30/2010. (VI.4.) önkormányzati rendelete értelmében 2022. december 24-én üzemkezdettől 2023. január 1-jén üzemzárásig, nem kell várakozási díjat fizetni, azaz a parkolás ingyenes.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.12.14.

Itt az idő kiváltani a 2023. évi lakossági engedélyeket

 

 1. évben kiadott lakossági várakozási hozzájárulásának (parkolási engedélyének) érvényessége 2023. január 31-én lejár!

 

A várakozási hozzájárulás érvényessége

A 2022. évi várakozási hozzájárulások a kiadás napjától 2023. január 31-ig érvényesek. Javasoljuk, hogy a sorban állás elkerülése érdekében mielőbb juttassa el hozzánk a 2023. évre vonatkozó kérelmét. A hozzájárulást – valamennyi feltétel együttes fennállása és igazolása esetén – a kérelmező részére a kérelem benyújtástól számított 30 napon belül kell kiadni. A munkatársaink mindent megtesznek az engedélyek gyors kiadása érdekében, de csak azok számára tudjuk garantálni, hogy január 31-ig kiállítjuk az új engedélyt, aki ezt még január 1-jét megelőzően kérelmezik. A várakozási hozzájárulás kiadásának feltételeiről részletesen tájékozódhatnak honlapunkon, a www.ferencvarosiparkolas.hu címen.

 

A 2023. évi engedély igénylésével kapcsolatos tudnivalók

 

Elektronikus igénylés

Honlapunkon, a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ linken, a ’Várakozási engedély igénylése’ menüpontban a nap 24 órájában elektronikusan igényelhető a lakossági várakozási hozzájárulás.

A rövid regisztráció (ha korábban nem tette meg), majd a szükséges adatok megadását követőena költségtérítés megfizetésének módjáról az Ön által megadott e-mail címen tájékoztatjuk. Elfogadott kérelem esetén a várakozási hozzájárulását szintén elektronikus úton juttatjuk el Önhöz.

 

Ügyfélszolgálati irodánkban történő igénylés

A várakozási hozzájárulás a teljeskörűen kitöltött nyomtatvánnyal és a szükséges dokumentumok bemutatása, valamint a költségtérítés pénztárunkban bankkártyával, illetve készpénzben történő megfizetése mellett ügyfélszolgálati irodánkban is igényelhető a nyitvatartási időben.

A nyomtatványok letölthetőek honlapunkról a https://ferencvarosiparkolas.hu/altalanos-tajekoztato/ linken, a jobb oldalon kiválasztva a megfelelő engedély típust, illetve beszerezhetőek az ügyfélszolgálati irodánkban is.

 

Lakásonkénti (de nem lakosonkénti!) második gépkocsi

Lakásonként legfeljebb 2 (kettő), de lakosonként csak egy gépkocsira adható ki a lakossági várakozási hozzájárulás.

A lakásonkénti második gépjárműre vonatkozó várakozási hozzájárulás is igényelhető a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ linken, a ’Várakozási engedély igénylése’ menüpontban.

 

Munkáltatótól kizárólagos használatba kapott gépjármű

A munkáltatótól kizárólagos használatba kapott gépjárműre szóló lakossági várakozási hozzájárulás igényeiket eljuttathatják ügyfélszolgálati irodánkba e-mailen keresztül az engedely@fevix.hu címre, illetve ügyfélszolgálati irodánkban is igényelhetik személyesen.

 

Időpontfoglalás ügyfélszolgálati irodánkba

A 2023. évi várakozási hozzájárulások kiadása miatt megnövekedett ügyfélforgalom következtében ügyfélszolgálati irodánkban hosszú várakozási idő alakulhat ki, melynek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy foglaljon időpontot:

 • honlapunkon a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ címen a ’Várakozási engedély igényléséhez időpontfoglalás ügyfélszolgálati irodába’ menüpontban, vagy
 • telefonon a (+36-1) 9 200 310 -es telefonszámon, ahol munkatársaink hétköznapokon az ügyfélszolgálati iroda nyitvatartási idejében készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

 

Az időpontról, amennyiben megad e-mail címet, visszaigazolást küldünk, az ügyintézéshez szükséges tudnivalókkal együtt. A kiválasztott időpontban, ügyfélszolgálati munkatársunk soron kívül fogadja Önt, a regisztrációkor megadott név és rendszám alapján.

 

Ha további kérdése merülne fel, forduljon bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkhoz a (+36-1) 9 200 310-es telefonszámon, ahol munkatársaink hétköznapokon az ügyfélszolgálati iroda nyitvatartási idejében készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

 

TÁJÉKOZTATÓ 2022.11.28.

Tisztelt Gépjárművezető!

Tájékoztatjuk, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete november 17-ei döntése értelmében
2022. december 1-től felfüggeszti a díjfizetést
az Üllői út Pöttyös utca és Csárdás köz közötti szakaszán az Üllői úttal párhuzamosan kialakított szervízút (P+R parkoló), valamint a Ferde utca szervízútjának a szálloda előtti szakaszán, így ezen a területen, határozatlan ideig, a döntés visszavonásáig a parkolás ingyenes!
Kérjük a jövőben ezt vegyék figyelembe!

FEV IX. Zrt.
Parkolási Igazgatóság

TÁJÉKOZTATÓ 2022.11.28.

Tisztelt Gépjárművezető!

A FEV IX. Zrt. megbízásából a KÖZLEKEDÉS Kft. parkolásvizsgálatot készít
a IX. ker. Vágóhíd utca – Üllői út – Könyves Kálmán körút – Kvassay Jenő út
– Soroksári út által határolt területen.

A tervezésnek része egy ún. dinamikus parkolásfelvétel, melynek módszere,
hogy a felvételt végzők két alkalommal, egy-egy napon keresztül felmérik a parkoló
gépjárművek számát. A felvétel során semmilyen személyes-, vagy a gépjármű
egyértelmű azonosítására szolgáló adat nem kerül rögzítésre.

Az első felmérés időpontja december 01., csütörtök 06.00-22.00 óra,
a második felmérésre pedig december közepéig kerül sor.

FEV IX. Zrt.
Parkolási Igazgatóság

TÁJÉKOZTATÓ 2022.11.17.

Tisztelt Gépjárművezető!

Tájékoztatjuk, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete november 17-ei döntése értelmében
2022. december 1-től felfüggeszti a díjfizetést
az Üllői út Pöttyös utca és Csárdás köz közötti szakaszán az Üllői úttal párhuzamosan kialakított szervízút (P+R parkoló), valamint a Ferde utca szervízútjának a szálloda előtti szakaszán, így ezen a területen, határozatlan ideig, a döntés visszavonásáig a parkolás ingyenes!

Kérjük a jövőben ezt vegyék figyelembe!

TÁJÉKOZTATÓ 2022.10.14.

Tisztelt Gépjárművezető!

Tájékoztatjuk, hogy a 2022. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 23/2021. (VI.1.) ITM rendelet értelmében 2022. október 15. napja (szombat) munkanap, ezért a Fővárosi Közgyűlés 30/2010. (VI.4.) önkormányzati rendeletének 5.§ (1) bekezdésére figyelemmel ezen a napon Budapesten, a díjfizetéssel érintett várakozási övezetekben a gépjárművel történő várakozásért díjat kell fizetni.

Kérjük, hogy a díjfizetés elmaradása folytán megállapítandó pótdíj elkerülése érdekében ezen a napon is díjfizetés teljesítése mellett vegye igénybe a várakozásra alkalmas területeket!

Megértését és együttműködését köszönjük!

TÁJÉKOZTATÓ 2022.10.10.

 

 

Tájékoztatjuk Kedves Ügyfeleinket, hogy az államilag áthelyezett munkanap miatt 2022.10.15. (szombat) a IX. kerületben is fizetni kell a parkolásért.

 

Ügyfélszolgálati irodánk 2022.10.15.-én 09:00-14:00 között tart nyitva.

 

 

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy a IX. kerületben 2022. október 29. (szombat) üzemkezdéstől, november 01. (kedd) üzemzárásig a parkolás díjmentes.

A parkoló automaták a fenti időszakban 2022. november 02. (szerda), reggel 8 órától adnak ki parkolójegyet.

 

TÁJÉKOZTATJUK ÖNÖKET, HOGY ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODÁNK

 

2022.10.29. és 2022.11.01. között zárva tart

 

 

A zárva tartás ideje alatt esetleges panaszaikat a felszólításon szereplő
elérhetőségeinkre juttathatják el.

 

MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK.

 

 

FEV IX. ZRT. PARKOLÁSI IGAZGATÓSÁG ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

TÁJÉKOZTATÓ 2022.08.15.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében szeptember 5-től jelentősen módosulnak a parkolás szabályai

 

A Fővárosi Közgyűlés egységesíteni kívánta a Budapest egész területére vonatkozó parkolási szabályokat, ezért szeptember 5-étől változik a parkolás szabályrendszere Ferencvárosban is. Emelkednek az egyes parkolási zónák tarifái, nőnek a parkolási üzemidők, valamint módosulnak az egyes parkolási zónák határai. Ez azt jelenti, hogy a jövőben drágábban lehet parkolni az utakon, és ezzel párhuzamosan drágulnak a pótdíjak összegei is. A lakossági, második gépjárművek díjtételei is emelkednek.

A legdrágább „A” tarifazónában ezentúl a Vámház körúttól egészen a Thaly Kálmán és Dandár utcáig terjedő terület tartozik, ahol 600 forint lesz egy órányi parkolás és maximum három órán keresztül lehet várakozni. Fontos változás, hogy ezentúl reggel 8 órától este 22 óráig lesz fizetős a parkolás

A „B” tarifazónában 450 forint lesz egy órányi parkolási díj, reggel 8 és este 20 óra között, a zóna határa marad a Haller utca, illetve a Soroksári út a Rákóczi hídig. A „C” tarifazónában 300 forintért lehet egy óra hosszat parkolni, 8 órától 18 óráig. Ennek a zónának a határa nem változik, azt továbbra is a Vágóhíd utca. Mindkét zónában maximum három órát lehet parkolni.

Végül, a József Attila lakótelep fizetős részén szeptember 5-étől 200 forint lesz egy órányi parkolás reggel 8-tól este 18-ig időkorlátozás nélkül.

A nemzeti mobilfizetési rendszer átállása, továbbá a parkolóautomaták átprogramozása szeptember 2. üzemzárás és szeptember 5. üzemkezdet között történik, ezért péntek este és hétfő reggel 8 óra között nem lehet majd előre váltani parkolójegyet, a tarifa változása miatt.

Az új tarifarendszerek szeptember 5-én reggel 8 órától lépnek életbe, azt követően az új szabályok szerint, de a megszokott rendben lehet majd a parkolást intézni.

A pótdíjak összegei
Pótdíj Pótdíj
ZÓNA  3500 kg-ig ÓRADÍJ 15 napon belül 15 napon túl
A 08.00-22.00                 600 Ft               10 200 Ft                24 600 Ft
B 08.00-20.00                 450 Ft                  6 750 Ft                18 450 Ft
C 08.00-18.00                 300 Ft                  3 900 Ft                12 300 Ft
D 08.00-18.00                 200 Ft                  2 600 Ft                   8 200 Ft
Pótdíj Pótdíj
ZÓNA 3500 kg felett ÓRADÍJ 15 napon belül 15 napon túl
A 08.00-22.00             1 800 Ft               30 600 Ft                73 800 Ft
B 08.00-20.00             1 350 Ft               20 250 Ft                55 350 Ft
C 08.00-18.00                 900 Ft               11 700 Ft                36 900 Ft
D 08.00-18.00                 600 Ft                  7 800 Ft                24 600 Ft

 

A második gépjármű engedély díjai
Zóna Alapdíj Fizetendő
EURO 3 – 30% kedvezmény EURO 4 – 50% kedvezmény EURO 5 – 70% kedvezmény
D zóna és zónán kívüli                    200 Ft          35 000 Ft               25 000 Ft                15 000 Ft
C zóna                    300 Ft          52 500 Ft               37 500 Ft                22 500 Ft
B zóna                    450 Ft          78 750 Ft               56 250 Ft                33 750 Ft
A zóna                    600 Ft       105 000 Ft               75 000 Ft                45 000 Ft

Budapest, 2022.08.15.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.05.17.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Mozgáskorlátozott parkolóhelyek újulnak meg

 

A következő hónapban 15 mozgáskorlátozott parkolóhely újul meg a Ferencvárosban.

A parkolóhelyek alapfestése kék színű lesz, a mozgáskorlátozott piktogramok és a parkolóhelyek kerete fehér színű.

A felújítás első ütemében május 16-án 6 db parkolóhely festése történt meg, a második ütemben pedig további 9 db

parkolóhely kerül felújításra a következő hetekben.

A most megszépülő parkolóhelyek arányosan helyezkednek el Belső- és Középső-Ferencvárosban, de a József Attila

lakótelepen is sor kerül festésre. A FEV IX. Zrt. tervei szerint még idén további mozgáskorlátozott parkolóhelyek

újrafestésére kerül sor, majd két éven belül megújul valamennyi ilyen parkolóhely.

  Budapest, 2022.05.17.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.01.19.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Vészesen közeledik január 31-e, amikor a 2021 éveben kiadott lakossági várakozási engedélyek érvényessége lejár. Aki még nem igényelte meg, javasoljuk, hogy mielőbb juttassa el hozzánk a 2022. évre vonatkozó kérelmét. A hozzájárulást a kérelmező részére a kérelem benyújtástól számított 30 napon belül kell kiadni.

A várakozási hozzájárulás kiadásának feltételeiről részletesen tájékozódhatnak honlapunkon: https://ferencvarosiparkolas.hu/altalanos-tajekoztato/.

 

Honlapunkon, a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ linken, a ’Várakozási engedély igénylése’ menüpontban, rövid regisztrációt követően, a nap 24 órájában elektronikusan igényelhető a 2022. évre érvényes lakossági várakozási hozzájárulás, saját üzembentartású gépjárműre.

Munkáltatótól kizárólagos használatba kapott gépjárműre az engedely@fevix.hu e-mailcímen juttathatják el kérelmeiket.

Kollégáink mindent megtesznek az engedélyek gyors kiadása érdekében.

Személyesen Ügyfélszolgálati irodánkban igényelhető.

 

A megnövekedett ügyfélforgalom esetén ügyfélszolgálati irodánkban hosszú várakozási idő alakulhat ki, melynek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy foglaljon időpontot,

 • honlapunkon a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ címen a ’Várakozási engedély igényléséhez időpontfoglalás ügyfélszolgálati irodába’ menüpontban, vagy
 • telefonon a (+36-1) 9 200 310 -es telefonszámon, ahol munkatársaink hétköznapokon az ügyfélszolgálati iroda nyitvatartási idejében készséggel állnak az Ön rendelkezésére

 

 

 

Üdvözlettel,

 

 

 

Parkolási Igazgatóság

FEV IX. Zrt.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.12.20.

TÁJÉKOZTATJUK KEDVES ÜGYFELEINKET, HOGY A IX. KERÜLETBEN

DECEMBER 24. (szombat) ÜZEMKEZDÉSTŐL, JANUÁR 1. (VASÁRNAP) ÜZEMZÁRÁSIG A PARKOLÁS DÍJMENTES!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Ügyfélszolgálati irodánk 2022.12.23. pénteken 09-13 óráig rövidített nyitvatartással várja ügyfeleit.

 2022.12.24 – 2023.01.01-ig, ZÁRVA TART

A zárva tartás ideje alatt esetleges panaszaikat a felszólításon szereplő elektronikus elérhetőségeinkre juttathatják el.

Az lakossági várakozási engedélyek  online igénylése a zárvatartás ideje alatt  honlapunkon zavartalanul elérhető.

Megértésüket köszönjük. 

Minden kedves Ügyfelünknek kellemes ünnepeket kívánunk!

 

FEV IX. ZRT. Parkolási igazgatóság ügyfélszolgálat.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.12.15.

Ingyenes parkolás Ferencvárosban az ünnepek alatt

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy Budapest Főváros Közgyűlésének 30/2010. (VI.4.) önkormányzati rendelete értelmében 2022. december 24-én üzemkezdettől 2023. január 1-jén üzemzárásig, nem kell várakozási díjat fizetni, azaz a parkolás ingyenes.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.12.15.

Ingyenes parkolás Ferencvárosban az ünnepek alatt

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy Budapest Főváros Közgyűlésének 30/2010. (VI.4.) önkormányzati rendelete értelmében 2022. december 24-én üzemkezdettől 2023. január 1-jén üzemzárásig, nem kell várakozási díjat fizetni, azaz a parkolás ingyenes.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.12.14.

Itt az idő kiváltani a 2023. évi lakossági engedélyeket

 

 1. évben kiadott lakossági várakozási hozzájárulásának (parkolási engedélyének) érvényessége 2023. január 31-én lejár!

 

A várakozási hozzájárulás érvényessége

A 2022. évi várakozási hozzájárulások a kiadás napjától 2023. január 31-ig érvényesek. Javasoljuk, hogy a sorban állás elkerülése érdekében mielőbb juttassa el hozzánk a 2023. évre vonatkozó kérelmét. A hozzájárulást – valamennyi feltétel együttes fennállása és igazolása esetén – a kérelmező részére a kérelem benyújtástól számított 30 napon belül kell kiadni. A munkatársaink mindent megtesznek az engedélyek gyors kiadása érdekében, de csak azok számára tudjuk garantálni, hogy január 31-ig kiállítjuk az új engedélyt, aki ezt még január 1-jét megelőzően kérelmezik. A várakozási hozzájárulás kiadásának feltételeiről részletesen tájékozódhatnak honlapunkon, a www.ferencvarosiparkolas.hu címen.

 

A 2023. évi engedély igénylésével kapcsolatos tudnivalók

 

Elektronikus igénylés

Honlapunkon, a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ linken, a ’Várakozási engedély igénylése’ menüpontban a nap 24 órájában elektronikusan igényelhető a lakossági várakozási hozzájárulás.

A rövid regisztráció (ha korábban nem tette meg), majd a szükséges adatok megadását követőena költségtérítés megfizetésének módjáról az Ön által megadott e-mail címen tájékoztatjuk. Elfogadott kérelem esetén a várakozási hozzájárulását szintén elektronikus úton juttatjuk el Önhöz.

 

Ügyfélszolgálati irodánkban történő igénylés

A várakozási hozzájárulás a teljeskörűen kitöltött nyomtatvánnyal és a szükséges dokumentumok bemutatása, valamint a költségtérítés pénztárunkban bankkártyával, illetve készpénzben történő megfizetése mellett ügyfélszolgálati irodánkban is igényelhető a nyitvatartási időben.

A nyomtatványok letölthetőek honlapunkról a https://ferencvarosiparkolas.hu/altalanos-tajekoztato/ linken, a jobb oldalon kiválasztva a megfelelő engedély típust, illetve beszerezhetőek az ügyfélszolgálati irodánkban is.

 

Lakásonkénti (de nem lakosonkénti!) második gépkocsi

Lakásonként legfeljebb 2 (kettő), de lakosonként csak egy gépkocsira adható ki a lakossági várakozási hozzájárulás.

A lakásonkénti második gépjárműre vonatkozó várakozási hozzájárulás is igényelhető a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ linken, a ’Várakozási engedély igénylése’ menüpontban.

 

Munkáltatótól kizárólagos használatba kapott gépjármű

A munkáltatótól kizárólagos használatba kapott gépjárműre szóló lakossági várakozási hozzájárulás igényeiket eljuttathatják ügyfélszolgálati irodánkba e-mailen keresztül az engedely@fevix.hu címre, illetve ügyfélszolgálati irodánkban is igényelhetik személyesen.

 

Időpontfoglalás ügyfélszolgálati irodánkba

A 2023. évi várakozási hozzájárulások kiadása miatt megnövekedett ügyfélforgalom következtében ügyfélszolgálati irodánkban hosszú várakozási idő alakulhat ki, melynek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy foglaljon időpontot:

 • honlapunkon a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ címen a ’Várakozási engedély igényléséhez időpontfoglalás ügyfélszolgálati irodába’ menüpontban, vagy
 • telefonon a (+36-1) 9 200 310 -es telefonszámon, ahol munkatársaink hétköznapokon az ügyfélszolgálati iroda nyitvatartási idejében készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

 

Az időpontról, amennyiben megad e-mail címet, visszaigazolást küldünk, az ügyintézéshez szükséges tudnivalókkal együtt. A kiválasztott időpontban, ügyfélszolgálati munkatársunk soron kívül fogadja Önt, a regisztrációkor megadott név és rendszám alapján.

 

Ha további kérdése merülne fel, forduljon bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkhoz a (+36-1) 9 200 310-es telefonszámon, ahol munkatársaink hétköznapokon az ügyfélszolgálati iroda nyitvatartási idejében készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

 

TÁJÉKOZTATÓ 2022.11.28.

Tisztelt Gépjárművezető!

Tájékoztatjuk, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete november 17-ei döntése értelmében
2022. december 1-től felfüggeszti a díjfizetést
az Üllői út Pöttyös utca és Csárdás köz közötti szakaszán az Üllői úttal párhuzamosan kialakított szervízút (P+R parkoló), valamint a Ferde utca szervízútjának a szálloda előtti szakaszán, így ezen a területen, határozatlan ideig, a döntés visszavonásáig a parkolás ingyenes!
Kérjük a jövőben ezt vegyék figyelembe!

FEV IX. Zrt.
Parkolási Igazgatóság

TÁJÉKOZTATÓ 2022.11.28.

Tisztelt Gépjárművezető!

A FEV IX. Zrt. megbízásából a KÖZLEKEDÉS Kft. parkolásvizsgálatot készít
a IX. ker. Vágóhíd utca – Üllői út – Könyves Kálmán körút – Kvassay Jenő út
– Soroksári út által határolt területen.

A tervezésnek része egy ún. dinamikus parkolásfelvétel, melynek módszere,
hogy a felvételt végzők két alkalommal, egy-egy napon keresztül felmérik a parkoló
gépjárművek számát. A felvétel során semmilyen személyes-, vagy a gépjármű
egyértelmű azonosítására szolgáló adat nem kerül rögzítésre.

Az első felmérés időpontja december 01., csütörtök 06.00-22.00 óra,
a második felmérésre pedig december közepéig kerül sor.

FEV IX. Zrt.
Parkolási Igazgatóság

TÁJÉKOZTATÓ 2022.11.17.

Tisztelt Gépjárművezető!

Tájékoztatjuk, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete november 17-ei döntése értelmében
2022. december 1-től felfüggeszti a díjfizetést
az Üllői út Pöttyös utca és Csárdás köz közötti szakaszán az Üllői úttal párhuzamosan kialakított szervízút (P+R parkoló), valamint a Ferde utca szervízútjának a szálloda előtti szakaszán, így ezen a területen, határozatlan ideig, a döntés visszavonásáig a parkolás ingyenes!

Kérjük a jövőben ezt vegyék figyelembe!

TÁJÉKOZTATÓ 2022.10.14.

Tisztelt Gépjárművezető!

Tájékoztatjuk, hogy a 2022. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 23/2021. (VI.1.) ITM rendelet értelmében 2022. október 15. napja (szombat) munkanap, ezért a Fővárosi Közgyűlés 30/2010. (VI.4.) önkormányzati rendeletének 5.§ (1) bekezdésére figyelemmel ezen a napon Budapesten, a díjfizetéssel érintett várakozási övezetekben a gépjárművel történő várakozásért díjat kell fizetni.

Kérjük, hogy a díjfizetés elmaradása folytán megállapítandó pótdíj elkerülése érdekében ezen a napon is díjfizetés teljesítése mellett vegye igénybe a várakozásra alkalmas területeket!

Megértését és együttműködését köszönjük!

TÁJÉKOZTATÓ 2022.10.10.

 

 

Tájékoztatjuk Kedves Ügyfeleinket, hogy az államilag áthelyezett munkanap miatt 2022.10.15. (szombat) a IX. kerületben is fizetni kell a parkolásért.

 

Ügyfélszolgálati irodánk 2022.10.15.-én 09:00-14:00 között tart nyitva.

 

 

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy a IX. kerületben 2022. október 29. (szombat) üzemkezdéstől, november 01. (kedd) üzemzárásig a parkolás díjmentes.

A parkoló automaták a fenti időszakban 2022. november 02. (szerda), reggel 8 órától adnak ki parkolójegyet.

 

TÁJÉKOZTATJUK ÖNÖKET, HOGY ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODÁNK

 

2022.10.29. és 2022.11.01. között zárva tart

 

 

A zárva tartás ideje alatt esetleges panaszaikat a felszólításon szereplő
elérhetőségeinkre juttathatják el.

 

MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK.

 

 

FEV IX. ZRT. PARKOLÁSI IGAZGATÓSÁG ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

TÁJÉKOZTATÓ 2022.08.15.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében szeptember 5-től jelentősen módosulnak a parkolás szabályai

 

A Fővárosi Közgyűlés egységesíteni kívánta a Budapest egész területére vonatkozó parkolási szabályokat, ezért szeptember 5-étől változik a parkolás szabályrendszere Ferencvárosban is. Emelkednek az egyes parkolási zónák tarifái, nőnek a parkolási üzemidők, valamint módosulnak az egyes parkolási zónák határai. Ez azt jelenti, hogy a jövőben drágábban lehet parkolni az utakon, és ezzel párhuzamosan drágulnak a pótdíjak összegei is. A lakossági, második gépjárművek díjtételei is emelkednek.

A legdrágább „A” tarifazónában ezentúl a Vámház körúttól egészen a Thaly Kálmán és Dandár utcáig terjedő terület tartozik, ahol 600 forint lesz egy órányi parkolás és maximum három órán keresztül lehet várakozni. Fontos változás, hogy ezentúl reggel 8 órától este 22 óráig lesz fizetős a parkolás

A „B” tarifazónában 450 forint lesz egy órányi parkolási díj, reggel 8 és este 20 óra között, a zóna határa marad a Haller utca, illetve a Soroksári út a Rákóczi hídig. A „C” tarifazónában 300 forintért lehet egy óra hosszat parkolni, 8 órától 18 óráig. Ennek a zónának a határa nem változik, azt továbbra is a Vágóhíd utca. Mindkét zónában maximum három órát lehet parkolni.

Végül, a József Attila lakótelep fizetős részén szeptember 5-étől 200 forint lesz egy órányi parkolás reggel 8-tól este 18-ig időkorlátozás nélkül.

A nemzeti mobilfizetési rendszer átállása, továbbá a parkolóautomaták átprogramozása szeptember 2. üzemzárás és szeptember 5. üzemkezdet között történik, ezért péntek este és hétfő reggel 8 óra között nem lehet majd előre váltani parkolójegyet, a tarifa változása miatt.

Az új tarifarendszerek szeptember 5-én reggel 8 órától lépnek életbe, azt követően az új szabályok szerint, de a megszokott rendben lehet majd a parkolást intézni.

A pótdíjak összegei
Pótdíj Pótdíj
ZÓNA  3500 kg-ig ÓRADÍJ 15 napon belül 15 napon túl
A 08.00-22.00                 600 Ft               10 200 Ft                24 600 Ft
B 08.00-20.00                 450 Ft                  6 750 Ft                18 450 Ft
C 08.00-18.00                 300 Ft                  3 900 Ft                12 300 Ft
D 08.00-18.00                 200 Ft                  2 600 Ft                   8 200 Ft
Pótdíj Pótdíj
ZÓNA 3500 kg felett ÓRADÍJ 15 napon belül 15 napon túl
A 08.00-22.00             1 800 Ft               30 600 Ft                73 800 Ft
B 08.00-20.00             1 350 Ft               20 250 Ft                55 350 Ft
C 08.00-18.00                 900 Ft               11 700 Ft                36 900 Ft
D 08.00-18.00                 600 Ft                  7 800 Ft                24 600 Ft

 

A második gépjármű engedély díjai
Zóna Alapdíj Fizetendő
EURO 3 – 30% kedvezmény EURO 4 – 50% kedvezmény EURO 5 – 70% kedvezmény
D zóna és zónán kívüli                    200 Ft          35 000 Ft               25 000 Ft                15 000 Ft
C zóna                    300 Ft          52 500 Ft               37 500 Ft                22 500 Ft
B zóna                    450 Ft          78 750 Ft               56 250 Ft                33 750 Ft
A zóna                    600 Ft       105 000 Ft               75 000 Ft                45 000 Ft

Budapest, 2022.08.15.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.05.17.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Mozgáskorlátozott parkolóhelyek újulnak meg

 

A következő hónapban 15 mozgáskorlátozott parkolóhely újul meg a Ferencvárosban.

A parkolóhelyek alapfestése kék színű lesz, a mozgáskorlátozott piktogramok és a parkolóhelyek kerete fehér színű.

A felújítás első ütemében május 16-án 6 db parkolóhely festése történt meg, a második ütemben pedig további 9 db

parkolóhely kerül felújításra a következő hetekben.

A most megszépülő parkolóhelyek arányosan helyezkednek el Belső- és Középső-Ferencvárosban, de a József Attila

lakótelepen is sor kerül festésre. A FEV IX. Zrt. tervei szerint még idén további mozgáskorlátozott parkolóhelyek

újrafestésére kerül sor, majd két éven belül megújul valamennyi ilyen parkolóhely.

  Budapest, 2022.05.17.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.01.19.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Vészesen közeledik január 31-e, amikor a 2021 éveben kiadott lakossági várakozási engedélyek érvényessége lejár. Aki még nem igényelte meg, javasoljuk, hogy mielőbb juttassa el hozzánk a 2022. évre vonatkozó kérelmét. A hozzájárulást a kérelmező részére a kérelem benyújtástól számított 30 napon belül kell kiadni.

A várakozási hozzájárulás kiadásának feltételeiről részletesen tájékozódhatnak honlapunkon: https://ferencvarosiparkolas.hu/altalanos-tajekoztato/.

 

Honlapunkon, a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ linken, a ’Várakozási engedély igénylése’ menüpontban, rövid regisztrációt követően, a nap 24 órájában elektronikusan igényelhető a 2022. évre érvényes lakossági várakozási hozzájárulás, saját üzembentartású gépjárműre.

Munkáltatótól kizárólagos használatba kapott gépjárműre az engedely@fevix.hu e-mailcímen juttathatják el kérelmeiket.

Kollégáink mindent megtesznek az engedélyek gyors kiadása érdekében.

Személyesen Ügyfélszolgálati irodánkban igényelhető.

 

A megnövekedett ügyfélforgalom esetén ügyfélszolgálati irodánkban hosszú várakozási idő alakulhat ki, melynek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy foglaljon időpontot,

 • honlapunkon a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ címen a ’Várakozási engedély igényléséhez időpontfoglalás ügyfélszolgálati irodába’ menüpontban, vagy
 • telefonon a (+36-1) 9 200 310 -es telefonszámon, ahol munkatársaink hétköznapokon az ügyfélszolgálati iroda nyitvatartási idejében készséggel állnak az Ön rendelkezésére

 

 

 

Üdvözlettel,

 

 

 

Parkolási Igazgatóság

FEV IX. Zrt.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.12.20.

TÁJÉKOZTATJUK KEDVES ÜGYFELEINKET, HOGY A IX. KERÜLETBEN

DECEMBER 24. (szombat) ÜZEMKEZDÉSTŐL, JANUÁR 1. (VASÁRNAP) ÜZEMZÁRÁSIG A PARKOLÁS DÍJMENTES!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Ügyfélszolgálati irodánk 2022.12.23. pénteken 09-13 óráig rövidített nyitvatartással várja ügyfeleit.

 2022.12.24 – 2023.01.01-ig, ZÁRVA TART

A zárva tartás ideje alatt esetleges panaszaikat a felszólításon szereplő elektronikus elérhetőségeinkre juttathatják el.

Az lakossági várakozási engedélyek  online igénylése a zárvatartás ideje alatt  honlapunkon zavartalanul elérhető.

Megértésüket köszönjük. 

Minden kedves Ügyfelünknek kellemes ünnepeket kívánunk!

 

FEV IX. ZRT. Parkolási igazgatóság ügyfélszolgálat.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.12.15.

Ingyenes parkolás Ferencvárosban az ünnepek alatt

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy Budapest Főváros Közgyűlésének 30/2010. (VI.4.) önkormányzati rendelete értelmében 2022. december 24-én üzemkezdettől 2023. január 1-jén üzemzárásig, nem kell várakozási díjat fizetni, azaz a parkolás ingyenes.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.12.15.

Ingyenes parkolás Ferencvárosban az ünnepek alatt

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy Budapest Főváros Közgyűlésének 30/2010. (VI.4.) önkormányzati rendelete értelmében 2022. december 24-én üzemkezdettől 2023. január 1-jén üzemzárásig, nem kell várakozási díjat fizetni, azaz a parkolás ingyenes.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.12.14.

Itt az idő kiváltani a 2023. évi lakossági engedélyeket

 

 1. évben kiadott lakossági várakozási hozzájárulásának (parkolási engedélyének) érvényessége 2023. január 31-én lejár!

 

A várakozási hozzájárulás érvényessége

A 2022. évi várakozási hozzájárulások a kiadás napjától 2023. január 31-ig érvényesek. Javasoljuk, hogy a sorban állás elkerülése érdekében mielőbb juttassa el hozzánk a 2023. évre vonatkozó kérelmét. A hozzájárulást – valamennyi feltétel együttes fennállása és igazolása esetén – a kérelmező részére a kérelem benyújtástól számított 30 napon belül kell kiadni. A munkatársaink mindent megtesznek az engedélyek gyors kiadása érdekében, de csak azok számára tudjuk garantálni, hogy január 31-ig kiállítjuk az új engedélyt, aki ezt még január 1-jét megelőzően kérelmezik. A várakozási hozzájárulás kiadásának feltételeiről részletesen tájékozódhatnak honlapunkon, a www.ferencvarosiparkolas.hu címen.

 

A 2023. évi engedély igénylésével kapcsolatos tudnivalók

 

Elektronikus igénylés

Honlapunkon, a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ linken, a ’Várakozási engedély igénylése’ menüpontban a nap 24 órájában elektronikusan igényelhető a lakossági várakozási hozzájárulás.

A rövid regisztráció (ha korábban nem tette meg), majd a szükséges adatok megadását követőena költségtérítés megfizetésének módjáról az Ön által megadott e-mail címen tájékoztatjuk. Elfogadott kérelem esetén a várakozási hozzájárulását szintén elektronikus úton juttatjuk el Önhöz.

 

Ügyfélszolgálati irodánkban történő igénylés

A várakozási hozzájárulás a teljeskörűen kitöltött nyomtatvánnyal és a szükséges dokumentumok bemutatása, valamint a költségtérítés pénztárunkban bankkártyával, illetve készpénzben történő megfizetése mellett ügyfélszolgálati irodánkban is igényelhető a nyitvatartási időben.

A nyomtatványok letölthetőek honlapunkról a https://ferencvarosiparkolas.hu/altalanos-tajekoztato/ linken, a jobb oldalon kiválasztva a megfelelő engedély típust, illetve beszerezhetőek az ügyfélszolgálati irodánkban is.

 

Lakásonkénti (de nem lakosonkénti!) második gépkocsi

Lakásonként legfeljebb 2 (kettő), de lakosonként csak egy gépkocsira adható ki a lakossági várakozási hozzájárulás.

A lakásonkénti második gépjárműre vonatkozó várakozási hozzájárulás is igényelhető a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ linken, a ’Várakozási engedély igénylése’ menüpontban.

 

Munkáltatótól kizárólagos használatba kapott gépjármű

A munkáltatótól kizárólagos használatba kapott gépjárműre szóló lakossági várakozási hozzájárulás igényeiket eljuttathatják ügyfélszolgálati irodánkba e-mailen keresztül az engedely@fevix.hu címre, illetve ügyfélszolgálati irodánkban is igényelhetik személyesen.

 

Időpontfoglalás ügyfélszolgálati irodánkba

A 2023. évi várakozási hozzájárulások kiadása miatt megnövekedett ügyfélforgalom következtében ügyfélszolgálati irodánkban hosszú várakozási idő alakulhat ki, melynek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy foglaljon időpontot:

 • honlapunkon a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ címen a ’Várakozási engedély igényléséhez időpontfoglalás ügyfélszolgálati irodába’ menüpontban, vagy
 • telefonon a (+36-1) 9 200 310 -es telefonszámon, ahol munkatársaink hétköznapokon az ügyfélszolgálati iroda nyitvatartási idejében készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

 

Az időpontról, amennyiben megad e-mail címet, visszaigazolást küldünk, az ügyintézéshez szükséges tudnivalókkal együtt. A kiválasztott időpontban, ügyfélszolgálati munkatársunk soron kívül fogadja Önt, a regisztrációkor megadott név és rendszám alapján.

 

Ha további kérdése merülne fel, forduljon bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkhoz a (+36-1) 9 200 310-es telefonszámon, ahol munkatársaink hétköznapokon az ügyfélszolgálati iroda nyitvatartási idejében készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

 

TÁJÉKOZTATÓ 2022.11.28.

Tisztelt Gépjárművezető!

Tájékoztatjuk, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete november 17-ei döntése értelmében
2022. december 1-től felfüggeszti a díjfizetést
az Üllői út Pöttyös utca és Csárdás köz közötti szakaszán az Üllői úttal párhuzamosan kialakított szervízút (P+R parkoló), valamint a Ferde utca szervízútjának a szálloda előtti szakaszán, így ezen a területen, határozatlan ideig, a döntés visszavonásáig a parkolás ingyenes!
Kérjük a jövőben ezt vegyék figyelembe!

FEV IX. Zrt.
Parkolási Igazgatóság

TÁJÉKOZTATÓ 2022.11.28.

Tisztelt Gépjárművezető!

A FEV IX. Zrt. megbízásából a KÖZLEKEDÉS Kft. parkolásvizsgálatot készít
a IX. ker. Vágóhíd utca – Üllői út – Könyves Kálmán körút – Kvassay Jenő út
– Soroksári út által határolt területen.

A tervezésnek része egy ún. dinamikus parkolásfelvétel, melynek módszere,
hogy a felvételt végzők két alkalommal, egy-egy napon keresztül felmérik a parkoló
gépjárművek számát. A felvétel során semmilyen személyes-, vagy a gépjármű
egyértelmű azonosítására szolgáló adat nem kerül rögzítésre.

Az első felmérés időpontja december 01., csütörtök 06.00-22.00 óra,
a második felmérésre pedig december közepéig kerül sor.

FEV IX. Zrt.
Parkolási Igazgatóság

TÁJÉKOZTATÓ 2022.11.17.

Tisztelt Gépjárművezető!

Tájékoztatjuk, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete november 17-ei döntése értelmében
2022. december 1-től felfüggeszti a díjfizetést
az Üllői út Pöttyös utca és Csárdás köz közötti szakaszán az Üllői úttal párhuzamosan kialakított szervízút (P+R parkoló), valamint a Ferde utca szervízútjának a szálloda előtti szakaszán, így ezen a területen, határozatlan ideig, a döntés visszavonásáig a parkolás ingyenes!

Kérjük a jövőben ezt vegyék figyelembe!

TÁJÉKOZTATÓ 2022.10.14.

Tisztelt Gépjárművezető!

Tájékoztatjuk, hogy a 2022. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 23/2021. (VI.1.) ITM rendelet értelmében 2022. október 15. napja (szombat) munkanap, ezért a Fővárosi Közgyűlés 30/2010. (VI.4.) önkormányzati rendeletének 5.§ (1) bekezdésére figyelemmel ezen a napon Budapesten, a díjfizetéssel érintett várakozási övezetekben a gépjárművel történő várakozásért díjat kell fizetni.

Kérjük, hogy a díjfizetés elmaradása folytán megállapítandó pótdíj elkerülése érdekében ezen a napon is díjfizetés teljesítése mellett vegye igénybe a várakozásra alkalmas területeket!

Megértését és együttműködését köszönjük!

TÁJÉKOZTATÓ 2022.10.10.

 

 

Tájékoztatjuk Kedves Ügyfeleinket, hogy az államilag áthelyezett munkanap miatt 2022.10.15. (szombat) a IX. kerületben is fizetni kell a parkolásért.

 

Ügyfélszolgálati irodánk 2022.10.15.-én 09:00-14:00 között tart nyitva.

 

 

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy a IX. kerületben 2022. október 29. (szombat) üzemkezdéstől, november 01. (kedd) üzemzárásig a parkolás díjmentes.

A parkoló automaták a fenti időszakban 2022. november 02. (szerda), reggel 8 órától adnak ki parkolójegyet.

 

TÁJÉKOZTATJUK ÖNÖKET, HOGY ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODÁNK

 

2022.10.29. és 2022.11.01. között zárva tart

 

 

A zárva tartás ideje alatt esetleges panaszaikat a felszólításon szereplő
elérhetőségeinkre juttathatják el.

 

MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK.

 

 

FEV IX. ZRT. PARKOLÁSI IGAZGATÓSÁG ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

TÁJÉKOZTATÓ 2022.08.15.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében szeptember 5-től jelentősen módosulnak a parkolás szabályai

 

A Fővárosi Közgyűlés egységesíteni kívánta a Budapest egész területére vonatkozó parkolási szabályokat, ezért szeptember 5-étől változik a parkolás szabályrendszere Ferencvárosban is. Emelkednek az egyes parkolási zónák tarifái, nőnek a parkolási üzemidők, valamint módosulnak az egyes parkolási zónák határai. Ez azt jelenti, hogy a jövőben drágábban lehet parkolni az utakon, és ezzel párhuzamosan drágulnak a pótdíjak összegei is. A lakossági, második gépjárművek díjtételei is emelkednek.

A legdrágább „A” tarifazónában ezentúl a Vámház körúttól egészen a Thaly Kálmán és Dandár utcáig terjedő terület tartozik, ahol 600 forint lesz egy órányi parkolás és maximum három órán keresztül lehet várakozni. Fontos változás, hogy ezentúl reggel 8 órától este 22 óráig lesz fizetős a parkolás

A „B” tarifazónában 450 forint lesz egy órányi parkolási díj, reggel 8 és este 20 óra között, a zóna határa marad a Haller utca, illetve a Soroksári út a Rákóczi hídig. A „C” tarifazónában 300 forintért lehet egy óra hosszat parkolni, 8 órától 18 óráig. Ennek a zónának a határa nem változik, azt továbbra is a Vágóhíd utca. Mindkét zónában maximum három órát lehet parkolni.

Végül, a József Attila lakótelep fizetős részén szeptember 5-étől 200 forint lesz egy órányi parkolás reggel 8-tól este 18-ig időkorlátozás nélkül.

A nemzeti mobilfizetési rendszer átállása, továbbá a parkolóautomaták átprogramozása szeptember 2. üzemzárás és szeptember 5. üzemkezdet között történik, ezért péntek este és hétfő reggel 8 óra között nem lehet majd előre váltani parkolójegyet, a tarifa változása miatt.

Az új tarifarendszerek szeptember 5-én reggel 8 órától lépnek életbe, azt követően az új szabályok szerint, de a megszokott rendben lehet majd a parkolást intézni.

A pótdíjak összegei
Pótdíj Pótdíj
ZÓNA  3500 kg-ig ÓRADÍJ 15 napon belül 15 napon túl
A 08.00-22.00                 600 Ft               10 200 Ft                24 600 Ft
B 08.00-20.00                 450 Ft                  6 750 Ft                18 450 Ft
C 08.00-18.00                 300 Ft                  3 900 Ft                12 300 Ft
D 08.00-18.00                 200 Ft                  2 600 Ft                   8 200 Ft
Pótdíj Pótdíj
ZÓNA 3500 kg felett ÓRADÍJ 15 napon belül 15 napon túl
A 08.00-22.00             1 800 Ft               30 600 Ft                73 800 Ft
B 08.00-20.00             1 350 Ft               20 250 Ft                55 350 Ft
C 08.00-18.00                 900 Ft               11 700 Ft                36 900 Ft
D 08.00-18.00                 600 Ft                  7 800 Ft                24 600 Ft

 

A második gépjármű engedély díjai
Zóna Alapdíj Fizetendő
EURO 3 – 30% kedvezmény EURO 4 – 50% kedvezmény EURO 5 – 70% kedvezmény
D zóna és zónán kívüli                    200 Ft          35 000 Ft               25 000 Ft                15 000 Ft
C zóna                    300 Ft          52 500 Ft               37 500 Ft                22 500 Ft
B zóna                    450 Ft          78 750 Ft               56 250 Ft                33 750 Ft
A zóna                    600 Ft       105 000 Ft               75 000 Ft                45 000 Ft

Budapest, 2022.08.15.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.05.17.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Mozgáskorlátozott parkolóhelyek újulnak meg

 

A következő hónapban 15 mozgáskorlátozott parkolóhely újul meg a Ferencvárosban.

A parkolóhelyek alapfestése kék színű lesz, a mozgáskorlátozott piktogramok és a parkolóhelyek kerete fehér színű.

A felújítás első ütemében május 16-án 6 db parkolóhely festése történt meg, a második ütemben pedig további 9 db

parkolóhely kerül felújításra a következő hetekben.

A most megszépülő parkolóhelyek arányosan helyezkednek el Belső- és Középső-Ferencvárosban, de a József Attila

lakótelepen is sor kerül festésre. A FEV IX. Zrt. tervei szerint még idén további mozgáskorlátozott parkolóhelyek

újrafestésére kerül sor, majd két éven belül megújul valamennyi ilyen parkolóhely.

  Budapest, 2022.05.17.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.01.19.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Vészesen közeledik január 31-e, amikor a 2021 éveben kiadott lakossági várakozási engedélyek érvényessége lejár. Aki még nem igényelte meg, javasoljuk, hogy mielőbb juttassa el hozzánk a 2022. évre vonatkozó kérelmét. A hozzájárulást a kérelmező részére a kérelem benyújtástól számított 30 napon belül kell kiadni.

A várakozási hozzájárulás kiadásának feltételeiről részletesen tájékozódhatnak honlapunkon: https://ferencvarosiparkolas.hu/altalanos-tajekoztato/.

 

Honlapunkon, a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ linken, a ’Várakozási engedély igénylése’ menüpontban, rövid regisztrációt követően, a nap 24 órájában elektronikusan igényelhető a 2022. évre érvényes lakossági várakozási hozzájárulás, saját üzembentartású gépjárműre.

Munkáltatótól kizárólagos használatba kapott gépjárműre az engedely@fevix.hu e-mailcímen juttathatják el kérelmeiket.

Kollégáink mindent megtesznek az engedélyek gyors kiadása érdekében.

Személyesen Ügyfélszolgálati irodánkban igényelhető.

 

A megnövekedett ügyfélforgalom esetén ügyfélszolgálati irodánkban hosszú várakozási idő alakulhat ki, melynek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy foglaljon időpontot,

 • honlapunkon a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ címen a ’Várakozási engedély igényléséhez időpontfoglalás ügyfélszolgálati irodába’ menüpontban, vagy
 • telefonon a (+36-1) 9 200 310 -es telefonszámon, ahol munkatársaink hétköznapokon az ügyfélszolgálati iroda nyitvatartási idejében készséggel állnak az Ön rendelkezésére

 

 

 

Üdvözlettel,

 

 

 

Parkolási Igazgatóság

FEV IX. Zrt.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.12.20.

TÁJÉKOZTATJUK KEDVES ÜGYFELEINKET, HOGY A IX. KERÜLETBEN

DECEMBER 24. (szombat) ÜZEMKEZDÉSTŐL, JANUÁR 1. (VASÁRNAP) ÜZEMZÁRÁSIG A PARKOLÁS DÍJMENTES!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Ügyfélszolgálati irodánk 2022.12.23. pénteken 09-13 óráig rövidített nyitvatartással várja ügyfeleit.

 2022.12.24 – 2023.01.01-ig, ZÁRVA TART

A zárva tartás ideje alatt esetleges panaszaikat a felszólításon szereplő elektronikus elérhetőségeinkre juttathatják el.

Az lakossági várakozási engedélyek  online igénylése a zárvatartás ideje alatt  honlapunkon zavartalanul elérhető.

Megértésüket köszönjük. 

Minden kedves Ügyfelünknek kellemes ünnepeket kívánunk!

 

FEV IX. ZRT. Parkolási igazgatóság ügyfélszolgálat.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.12.15.

Ingyenes parkolás Ferencvárosban az ünnepek alatt

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy Budapest Főváros Közgyűlésének 30/2010. (VI.4.) önkormányzati rendelete értelmében 2022. december 24-én üzemkezdettől 2023. január 1-jén üzemzárásig, nem kell várakozási díjat fizetni, azaz a parkolás ingyenes.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.12.15.

Ingyenes parkolás Ferencvárosban az ünnepek alatt

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy Budapest Főváros Közgyűlésének 30/2010. (VI.4.) önkormányzati rendelete értelmében 2022. december 24-én üzemkezdettől 2023. január 1-jén üzemzárásig, nem kell várakozási díjat fizetni, azaz a parkolás ingyenes.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.12.14.

Itt az idő kiváltani a 2023. évi lakossági engedélyeket

 

 1. évben kiadott lakossági várakozási hozzájárulásának (parkolási engedélyének) érvényessége 2023. január 31-én lejár!

 

A várakozási hozzájárulás érvényessége

A 2022. évi várakozási hozzájárulások a kiadás napjától 2023. január 31-ig érvényesek. Javasoljuk, hogy a sorban állás elkerülése érdekében mielőbb juttassa el hozzánk a 2023. évre vonatkozó kérelmét. A hozzájárulást – valamennyi feltétel együttes fennállása és igazolása esetén – a kérelmező részére a kérelem benyújtástól számított 30 napon belül kell kiadni. A munkatársaink mindent megtesznek az engedélyek gyors kiadása érdekében, de csak azok számára tudjuk garantálni, hogy január 31-ig kiállítjuk az új engedélyt, aki ezt még január 1-jét megelőzően kérelmezik. A várakozási hozzájárulás kiadásának feltételeiről részletesen tájékozódhatnak honlapunkon, a www.ferencvarosiparkolas.hu címen.

 

A 2023. évi engedély igénylésével kapcsolatos tudnivalók

 

Elektronikus igénylés

Honlapunkon, a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ linken, a ’Várakozási engedély igénylése’ menüpontban a nap 24 órájában elektronikusan igényelhető a lakossági várakozási hozzájárulás.

A rövid regisztráció (ha korábban nem tette meg), majd a szükséges adatok megadását követőena költségtérítés megfizetésének módjáról az Ön által megadott e-mail címen tájékoztatjuk. Elfogadott kérelem esetén a várakozási hozzájárulását szintén elektronikus úton juttatjuk el Önhöz.

 

Ügyfélszolgálati irodánkban történő igénylés

A várakozási hozzájárulás a teljeskörűen kitöltött nyomtatvánnyal és a szükséges dokumentumok bemutatása, valamint a költségtérítés pénztárunkban bankkártyával, illetve készpénzben történő megfizetése mellett ügyfélszolgálati irodánkban is igényelhető a nyitvatartási időben.

A nyomtatványok letölthetőek honlapunkról a https://ferencvarosiparkolas.hu/altalanos-tajekoztato/ linken, a jobb oldalon kiválasztva a megfelelő engedély típust, illetve beszerezhetőek az ügyfélszolgálati irodánkban is.

 

Lakásonkénti (de nem lakosonkénti!) második gépkocsi

Lakásonként legfeljebb 2 (kettő), de lakosonként csak egy gépkocsira adható ki a lakossági várakozási hozzájárulás.

A lakásonkénti második gépjárműre vonatkozó várakozási hozzájárulás is igényelhető a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ linken, a ’Várakozási engedély igénylése’ menüpontban.

 

Munkáltatótól kizárólagos használatba kapott gépjármű

A munkáltatótól kizárólagos használatba kapott gépjárműre szóló lakossági várakozási hozzájárulás igényeiket eljuttathatják ügyfélszolgálati irodánkba e-mailen keresztül az engedely@fevix.hu címre, illetve ügyfélszolgálati irodánkban is igényelhetik személyesen.

 

Időpontfoglalás ügyfélszolgálati irodánkba

A 2023. évi várakozási hozzájárulások kiadása miatt megnövekedett ügyfélforgalom következtében ügyfélszolgálati irodánkban hosszú várakozási idő alakulhat ki, melynek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy foglaljon időpontot:

 • honlapunkon a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ címen a ’Várakozási engedély igényléséhez időpontfoglalás ügyfélszolgálati irodába’ menüpontban, vagy
 • telefonon a (+36-1) 9 200 310 -es telefonszámon, ahol munkatársaink hétköznapokon az ügyfélszolgálati iroda nyitvatartási idejében készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

 

Az időpontról, amennyiben megad e-mail címet, visszaigazolást küldünk, az ügyintézéshez szükséges tudnivalókkal együtt. A kiválasztott időpontban, ügyfélszolgálati munkatársunk soron kívül fogadja Önt, a regisztrációkor megadott név és rendszám alapján.

 

Ha további kérdése merülne fel, forduljon bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkhoz a (+36-1) 9 200 310-es telefonszámon, ahol munkatársaink hétköznapokon az ügyfélszolgálati iroda nyitvatartási idejében készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

 

TÁJÉKOZTATÓ 2022.11.28.

Tisztelt Gépjárművezető!

Tájékoztatjuk, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete november 17-ei döntése értelmében
2022. december 1-től felfüggeszti a díjfizetést
az Üllői út Pöttyös utca és Csárdás köz közötti szakaszán az Üllői úttal párhuzamosan kialakított szervízút (P+R parkoló), valamint a Ferde utca szervízútjának a szálloda előtti szakaszán, így ezen a területen, határozatlan ideig, a döntés visszavonásáig a parkolás ingyenes!
Kérjük a jövőben ezt vegyék figyelembe!

FEV IX. Zrt.
Parkolási Igazgatóság

TÁJÉKOZTATÓ 2022.11.28.

Tisztelt Gépjárművezető!

A FEV IX. Zrt. megbízásából a KÖZLEKEDÉS Kft. parkolásvizsgálatot készít
a IX. ker. Vágóhíd utca – Üllői út – Könyves Kálmán körút – Kvassay Jenő út
– Soroksári út által határolt területen.

A tervezésnek része egy ún. dinamikus parkolásfelvétel, melynek módszere,
hogy a felvételt végzők két alkalommal, egy-egy napon keresztül felmérik a parkoló
gépjárművek számát. A felvétel során semmilyen személyes-, vagy a gépjármű
egyértelmű azonosítására szolgáló adat nem kerül rögzítésre.

Az első felmérés időpontja december 01., csütörtök 06.00-22.00 óra,
a második felmérésre pedig december közepéig kerül sor.

FEV IX. Zrt.
Parkolási Igazgatóság

TÁJÉKOZTATÓ 2022.11.17.

Tisztelt Gépjárművezető!

Tájékoztatjuk, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete november 17-ei döntése értelmében
2022. december 1-től felfüggeszti a díjfizetést
az Üllői út Pöttyös utca és Csárdás köz közötti szakaszán az Üllői úttal párhuzamosan kialakított szervízút (P+R parkoló), valamint a Ferde utca szervízútjának a szálloda előtti szakaszán, így ezen a területen, határozatlan ideig, a döntés visszavonásáig a parkolás ingyenes!

Kérjük a jövőben ezt vegyék figyelembe!

TÁJÉKOZTATÓ 2022.10.14.

Tisztelt Gépjárművezető!

Tájékoztatjuk, hogy a 2022. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 23/2021. (VI.1.) ITM rendelet értelmében 2022. október 15. napja (szombat) munkanap, ezért a Fővárosi Közgyűlés 30/2010. (VI.4.) önkormányzati rendeletének 5.§ (1) bekezdésére figyelemmel ezen a napon Budapesten, a díjfizetéssel érintett várakozási övezetekben a gépjárművel történő várakozásért díjat kell fizetni.

Kérjük, hogy a díjfizetés elmaradása folytán megállapítandó pótdíj elkerülése érdekében ezen a napon is díjfizetés teljesítése mellett vegye igénybe a várakozásra alkalmas területeket!

Megértését és együttműködését köszönjük!

TÁJÉKOZTATÓ 2022.10.10.

 

 

Tájékoztatjuk Kedves Ügyfeleinket, hogy az államilag áthelyezett munkanap miatt 2022.10.15. (szombat) a IX. kerületben is fizetni kell a parkolásért.

 

Ügyfélszolgálati irodánk 2022.10.15.-én 09:00-14:00 között tart nyitva.

 

 

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy a IX. kerületben 2022. október 29. (szombat) üzemkezdéstől, november 01. (kedd) üzemzárásig a parkolás díjmentes.

A parkoló automaták a fenti időszakban 2022. november 02. (szerda), reggel 8 órától adnak ki parkolójegyet.

 

TÁJÉKOZTATJUK ÖNÖKET, HOGY ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODÁNK

 

2022.10.29. és 2022.11.01. között zárva tart

 

 

A zárva tartás ideje alatt esetleges panaszaikat a felszólításon szereplő
elérhetőségeinkre juttathatják el.

 

MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK.

 

 

FEV IX. ZRT. PARKOLÁSI IGAZGATÓSÁG ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

TÁJÉKOZTATÓ 2022.08.15.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében szeptember 5-től jelentősen módosulnak a parkolás szabályai

 

A Fővárosi Közgyűlés egységesíteni kívánta a Budapest egész területére vonatkozó parkolási szabályokat, ezért szeptember 5-étől változik a parkolás szabályrendszere Ferencvárosban is. Emelkednek az egyes parkolási zónák tarifái, nőnek a parkolási üzemidők, valamint módosulnak az egyes parkolási zónák határai. Ez azt jelenti, hogy a jövőben drágábban lehet parkolni az utakon, és ezzel párhuzamosan drágulnak a pótdíjak összegei is. A lakossági, második gépjárművek díjtételei is emelkednek.

A legdrágább „A” tarifazónában ezentúl a Vámház körúttól egészen a Thaly Kálmán és Dandár utcáig terjedő terület tartozik, ahol 600 forint lesz egy órányi parkolás és maximum három órán keresztül lehet várakozni. Fontos változás, hogy ezentúl reggel 8 órától este 22 óráig lesz fizetős a parkolás

A „B” tarifazónában 450 forint lesz egy órányi parkolási díj, reggel 8 és este 20 óra között, a zóna határa marad a Haller utca, illetve a Soroksári út a Rákóczi hídig. A „C” tarifazónában 300 forintért lehet egy óra hosszat parkolni, 8 órától 18 óráig. Ennek a zónának a határa nem változik, azt továbbra is a Vágóhíd utca. Mindkét zónában maximum három órát lehet parkolni.

Végül, a József Attila lakótelep fizetős részén szeptember 5-étől 200 forint lesz egy órányi parkolás reggel 8-tól este 18-ig időkorlátozás nélkül.

A nemzeti mobilfizetési rendszer átállása, továbbá a parkolóautomaták átprogramozása szeptember 2. üzemzárás és szeptember 5. üzemkezdet között történik, ezért péntek este és hétfő reggel 8 óra között nem lehet majd előre váltani parkolójegyet, a tarifa változása miatt.

Az új tarifarendszerek szeptember 5-én reggel 8 órától lépnek életbe, azt követően az új szabályok szerint, de a megszokott rendben lehet majd a parkolást intézni.

A pótdíjak összegei
Pótdíj Pótdíj
ZÓNA  3500 kg-ig ÓRADÍJ 15 napon belül 15 napon túl
A 08.00-22.00                 600 Ft               10 200 Ft                24 600 Ft
B 08.00-20.00                 450 Ft                  6 750 Ft                18 450 Ft
C 08.00-18.00                 300 Ft                  3 900 Ft                12 300 Ft
D 08.00-18.00                 200 Ft                  2 600 Ft                   8 200 Ft
Pótdíj Pótdíj
ZÓNA 3500 kg felett ÓRADÍJ 15 napon belül 15 napon túl
A 08.00-22.00             1 800 Ft               30 600 Ft                73 800 Ft
B 08.00-20.00             1 350 Ft               20 250 Ft                55 350 Ft
C 08.00-18.00                 900 Ft               11 700 Ft                36 900 Ft
D 08.00-18.00                 600 Ft                  7 800 Ft                24 600 Ft

 

A második gépjármű engedély díjai
Zóna Alapdíj Fizetendő
EURO 3 – 30% kedvezmény EURO 4 – 50% kedvezmény EURO 5 – 70% kedvezmény
D zóna és zónán kívüli                    200 Ft          35 000 Ft               25 000 Ft                15 000 Ft
C zóna                    300 Ft          52 500 Ft               37 500 Ft                22 500 Ft
B zóna                    450 Ft          78 750 Ft               56 250 Ft                33 750 Ft
A zóna                    600 Ft       105 000 Ft               75 000 Ft                45 000 Ft

Budapest, 2022.08.15.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.05.17.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Mozgáskorlátozott parkolóhelyek újulnak meg

 

A következő hónapban 15 mozgáskorlátozott parkolóhely újul meg a Ferencvárosban.

A parkolóhelyek alapfestése kék színű lesz, a mozgáskorlátozott piktogramok és a parkolóhelyek kerete fehér színű.

A felújítás első ütemében május 16-án 6 db parkolóhely festése történt meg, a második ütemben pedig további 9 db

parkolóhely kerül felújításra a következő hetekben.

A most megszépülő parkolóhelyek arányosan helyezkednek el Belső- és Középső-Ferencvárosban, de a József Attila

lakótelepen is sor kerül festésre. A FEV IX. Zrt. tervei szerint még idén további mozgáskorlátozott parkolóhelyek

újrafestésére kerül sor, majd két éven belül megújul valamennyi ilyen parkolóhely.

  Budapest, 2022.05.17.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.01.19.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Vészesen közeledik január 31-e, amikor a 2021 éveben kiadott lakossági várakozási engedélyek érvényessége lejár. Aki még nem igényelte meg, javasoljuk, hogy mielőbb juttassa el hozzánk a 2022. évre vonatkozó kérelmét. A hozzájárulást a kérelmező részére a kérelem benyújtástól számított 30 napon belül kell kiadni.

A várakozási hozzájárulás kiadásának feltételeiről részletesen tájékozódhatnak honlapunkon: https://ferencvarosiparkolas.hu/altalanos-tajekoztato/.

 

Honlapunkon, a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ linken, a ’Várakozási engedély igénylése’ menüpontban, rövid regisztrációt követően, a nap 24 órájában elektronikusan igényelhető a 2022. évre érvényes lakossági várakozási hozzájárulás, saját üzembentartású gépjárműre.

Munkáltatótól kizárólagos használatba kapott gépjárműre az engedely@fevix.hu e-mailcímen juttathatják el kérelmeiket.

Kollégáink mindent megtesznek az engedélyek gyors kiadása érdekében.

Személyesen Ügyfélszolgálati irodánkban igényelhető.

 

A megnövekedett ügyfélforgalom esetén ügyfélszolgálati irodánkban hosszú várakozási idő alakulhat ki, melynek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy foglaljon időpontot,

 • honlapunkon a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ címen a ’Várakozási engedély igényléséhez időpontfoglalás ügyfélszolgálati irodába’ menüpontban, vagy
 • telefonon a (+36-1) 9 200 310 -es telefonszámon, ahol munkatársaink hétköznapokon az ügyfélszolgálati iroda nyitvatartási idejében készséggel állnak az Ön rendelkezésére

 

 

 

Üdvözlettel,

 

 

 

Parkolási Igazgatóság

FEV IX. Zrt.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.12.20.

TÁJÉKOZTATJUK KEDVES ÜGYFELEINKET, HOGY A IX. KERÜLETBEN

DECEMBER 24. (szombat) ÜZEMKEZDÉSTŐL, JANUÁR 1. (VASÁRNAP) ÜZEMZÁRÁSIG A PARKOLÁS DÍJMENTES!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Ügyfélszolgálati irodánk 2022.12.23. pénteken 09-13 óráig rövidített nyitvatartással várja ügyfeleit.

 2022.12.24 – 2023.01.01-ig, ZÁRVA TART

A zárva tartás ideje alatt esetleges panaszaikat a felszólításon szereplő elektronikus elérhetőségeinkre juttathatják el.

Az lakossági várakozási engedélyek  online igénylése a zárvatartás ideje alatt  honlapunkon zavartalanul elérhető.

Megértésüket köszönjük. 

Minden kedves Ügyfelünknek kellemes ünnepeket kívánunk!

 

FEV IX. ZRT. Parkolási igazgatóság ügyfélszolgálat.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.12.15.

Ingyenes parkolás Ferencvárosban az ünnepek alatt

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy Budapest Főváros Közgyűlésének 30/2010. (VI.4.) önkormányzati rendelete értelmében 2022. december 24-én üzemkezdettől 2023. január 1-jén üzemzárásig, nem kell várakozási díjat fizetni, azaz a parkolás ingyenes.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.12.15.

Ingyenes parkolás Ferencvárosban az ünnepek alatt

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy Budapest Főváros Közgyűlésének 30/2010. (VI.4.) önkormányzati rendelete értelmében 2022. december 24-én üzemkezdettől 2023. január 1-jén üzemzárásig, nem kell várakozási díjat fizetni, azaz a parkolás ingyenes.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.12.14.

Itt az idő kiváltani a 2023. évi lakossági engedélyeket

 

 1. évben kiadott lakossági várakozási hozzájárulásának (parkolási engedélyének) érvényessége 2023. január 31-én lejár!

 

A várakozási hozzájárulás érvényessége

A 2022. évi várakozási hozzájárulások a kiadás napjától 2023. január 31-ig érvényesek. Javasoljuk, hogy a sorban állás elkerülése érdekében mielőbb juttassa el hozzánk a 2023. évre vonatkozó kérelmét. A hozzájárulást – valamennyi feltétel együttes fennállása és igazolása esetén – a kérelmező részére a kérelem benyújtástól számított 30 napon belül kell kiadni. A munkatársaink mindent megtesznek az engedélyek gyors kiadása érdekében, de csak azok számára tudjuk garantálni, hogy január 31-ig kiállítjuk az új engedélyt, aki ezt még január 1-jét megelőzően kérelmezik. A várakozási hozzájárulás kiadásának feltételeiről részletesen tájékozódhatnak honlapunkon, a www.ferencvarosiparkolas.hu címen.

 

A 2023. évi engedély igénylésével kapcsolatos tudnivalók

 

Elektronikus igénylés

Honlapunkon, a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ linken, a ’Várakozási engedély igénylése’ menüpontban a nap 24 órájában elektronikusan igényelhető a lakossági várakozási hozzájárulás.

A rövid regisztráció (ha korábban nem tette meg), majd a szükséges adatok megadását követőena költségtérítés megfizetésének módjáról az Ön által megadott e-mail címen tájékoztatjuk. Elfogadott kérelem esetén a várakozási hozzájárulását szintén elektronikus úton juttatjuk el Önhöz.

 

Ügyfélszolgálati irodánkban történő igénylés

A várakozási hozzájárulás a teljeskörűen kitöltött nyomtatvánnyal és a szükséges dokumentumok bemutatása, valamint a költségtérítés pénztárunkban bankkártyával, illetve készpénzben történő megfizetése mellett ügyfélszolgálati irodánkban is igényelhető a nyitvatartási időben.

A nyomtatványok letölthetőek honlapunkról a https://ferencvarosiparkolas.hu/altalanos-tajekoztato/ linken, a jobb oldalon kiválasztva a megfelelő engedély típust, illetve beszerezhetőek az ügyfélszolgálati irodánkban is.

 

Lakásonkénti (de nem lakosonkénti!) második gépkocsi

Lakásonként legfeljebb 2 (kettő), de lakosonként csak egy gépkocsira adható ki a lakossági várakozási hozzájárulás.

A lakásonkénti második gépjárműre vonatkozó várakozási hozzájárulás is igényelhető a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ linken, a ’Várakozási engedély igénylése’ menüpontban.

 

Munkáltatótól kizárólagos használatba kapott gépjármű

A munkáltatótól kizárólagos használatba kapott gépjárműre szóló lakossági várakozási hozzájárulás igényeiket eljuttathatják ügyfélszolgálati irodánkba e-mailen keresztül az engedely@fevix.hu címre, illetve ügyfélszolgálati irodánkban is igényelhetik személyesen.

 

Időpontfoglalás ügyfélszolgálati irodánkba

A 2023. évi várakozási hozzájárulások kiadása miatt megnövekedett ügyfélforgalom következtében ügyfélszolgálati irodánkban hosszú várakozási idő alakulhat ki, melynek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy foglaljon időpontot:

 • honlapunkon a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ címen a ’Várakozási engedély igényléséhez időpontfoglalás ügyfélszolgálati irodába’ menüpontban, vagy
 • telefonon a (+36-1) 9 200 310 -es telefonszámon, ahol munkatársaink hétköznapokon az ügyfélszolgálati iroda nyitvatartási idejében készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

 

Az időpontról, amennyiben megad e-mail címet, visszaigazolást küldünk, az ügyintézéshez szükséges tudnivalókkal együtt. A kiválasztott időpontban, ügyfélszolgálati munkatársunk soron kívül fogadja Önt, a regisztrációkor megadott név és rendszám alapján.

 

Ha további kérdése merülne fel, forduljon bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkhoz a (+36-1) 9 200 310-es telefonszámon, ahol munkatársaink hétköznapokon az ügyfélszolgálati iroda nyitvatartási idejében készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

 

TÁJÉKOZTATÓ 2022.11.28.

Tisztelt Gépjárművezető!

Tájékoztatjuk, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete november 17-ei döntése értelmében
2022. december 1-től felfüggeszti a díjfizetést
az Üllői út Pöttyös utca és Csárdás köz közötti szakaszán az Üllői úttal párhuzamosan kialakított szervízút (P+R parkoló), valamint a Ferde utca szervízútjának a szálloda előtti szakaszán, így ezen a területen, határozatlan ideig, a döntés visszavonásáig a parkolás ingyenes!
Kérjük a jövőben ezt vegyék figyelembe!

FEV IX. Zrt.
Parkolási Igazgatóság

TÁJÉKOZTATÓ 2022.11.28.

Tisztelt Gépjárművezető!

A FEV IX. Zrt. megbízásából a KÖZLEKEDÉS Kft. parkolásvizsgálatot készít
a IX. ker. Vágóhíd utca – Üllői út – Könyves Kálmán körút – Kvassay Jenő út
– Soroksári út által határolt területen.

A tervezésnek része egy ún. dinamikus parkolásfelvétel, melynek módszere,
hogy a felvételt végzők két alkalommal, egy-egy napon keresztül felmérik a parkoló
gépjárművek számát. A felvétel során semmilyen személyes-, vagy a gépjármű
egyértelmű azonosítására szolgáló adat nem kerül rögzítésre.

Az első felmérés időpontja december 01., csütörtök 06.00-22.00 óra,
a második felmérésre pedig december közepéig kerül sor.

FEV IX. Zrt.
Parkolási Igazgatóság

TÁJÉKOZTATÓ 2022.11.17.

Tisztelt Gépjárművezető!

Tájékoztatjuk, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete november 17-ei döntése értelmében
2022. december 1-től felfüggeszti a díjfizetést
az Üllői út Pöttyös utca és Csárdás köz közötti szakaszán az Üllői úttal párhuzamosan kialakított szervízút (P+R parkoló), valamint a Ferde utca szervízútjának a szálloda előtti szakaszán, így ezen a területen, határozatlan ideig, a döntés visszavonásáig a parkolás ingyenes!

Kérjük a jövőben ezt vegyék figyelembe!

TÁJÉKOZTATÓ 2022.10.14.

Tisztelt Gépjárművezető!

Tájékoztatjuk, hogy a 2022. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 23/2021. (VI.1.) ITM rendelet értelmében 2022. október 15. napja (szombat) munkanap, ezért a Fővárosi Közgyűlés 30/2010. (VI.4.) önkormányzati rendeletének 5.§ (1) bekezdésére figyelemmel ezen a napon Budapesten, a díjfizetéssel érintett várakozási övezetekben a gépjárművel történő várakozásért díjat kell fizetni.

Kérjük, hogy a díjfizetés elmaradása folytán megállapítandó pótdíj elkerülése érdekében ezen a napon is díjfizetés teljesítése mellett vegye igénybe a várakozásra alkalmas területeket!

Megértését és együttműködését köszönjük!

TÁJÉKOZTATÓ 2022.10.10.

 

 

Tájékoztatjuk Kedves Ügyfeleinket, hogy az államilag áthelyezett munkanap miatt 2022.10.15. (szombat) a IX. kerületben is fizetni kell a parkolásért.

 

Ügyfélszolgálati irodánk 2022.10.15.-én 09:00-14:00 között tart nyitva.

 

 

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy a IX. kerületben 2022. október 29. (szombat) üzemkezdéstől, november 01. (kedd) üzemzárásig a parkolás díjmentes.

A parkoló automaták a fenti időszakban 2022. november 02. (szerda), reggel 8 órától adnak ki parkolójegyet.

 

TÁJÉKOZTATJUK ÖNÖKET, HOGY ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODÁNK

 

2022.10.29. és 2022.11.01. között zárva tart

 

 

A zárva tartás ideje alatt esetleges panaszaikat a felszólításon szereplő
elérhetőségeinkre juttathatják el.

 

MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK.

 

 

FEV IX. ZRT. PARKOLÁSI IGAZGATÓSÁG ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

TÁJÉKOZTATÓ 2022.08.15.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében szeptember 5-től jelentősen módosulnak a parkolás szabályai

 

A Fővárosi Közgyűlés egységesíteni kívánta a Budapest egész területére vonatkozó parkolási szabályokat, ezért szeptember 5-étől változik a parkolás szabályrendszere Ferencvárosban is. Emelkednek az egyes parkolási zónák tarifái, nőnek a parkolási üzemidők, valamint módosulnak az egyes parkolási zónák határai. Ez azt jelenti, hogy a jövőben drágábban lehet parkolni az utakon, és ezzel párhuzamosan drágulnak a pótdíjak összegei is. A lakossági, második gépjárművek díjtételei is emelkednek.

A legdrágább „A” tarifazónában ezentúl a Vámház körúttól egészen a Thaly Kálmán és Dandár utcáig terjedő terület tartozik, ahol 600 forint lesz egy órányi parkolás és maximum három órán keresztül lehet várakozni. Fontos változás, hogy ezentúl reggel 8 órától este 22 óráig lesz fizetős a parkolás

A „B” tarifazónában 450 forint lesz egy órányi parkolási díj, reggel 8 és este 20 óra között, a zóna határa marad a Haller utca, illetve a Soroksári út a Rákóczi hídig. A „C” tarifazónában 300 forintért lehet egy óra hosszat parkolni, 8 órától 18 óráig. Ennek a zónának a határa nem változik, azt továbbra is a Vágóhíd utca. Mindkét zónában maximum három órát lehet parkolni.

Végül, a József Attila lakótelep fizetős részén szeptember 5-étől 200 forint lesz egy órányi parkolás reggel 8-tól este 18-ig időkorlátozás nélkül.

A nemzeti mobilfizetési rendszer átállása, továbbá a parkolóautomaták átprogramozása szeptember 2. üzemzárás és szeptember 5. üzemkezdet között történik, ezért péntek este és hétfő reggel 8 óra között nem lehet majd előre váltani parkolójegyet, a tarifa változása miatt.

Az új tarifarendszerek szeptember 5-én reggel 8 órától lépnek életbe, azt követően az új szabályok szerint, de a megszokott rendben lehet majd a parkolást intézni.

A pótdíjak összegei
Pótdíj Pótdíj
ZÓNA  3500 kg-ig ÓRADÍJ 15 napon belül 15 napon túl
A 08.00-22.00                 600 Ft               10 200 Ft                24 600 Ft
B 08.00-20.00                 450 Ft                  6 750 Ft                18 450 Ft
C 08.00-18.00                 300 Ft                  3 900 Ft                12 300 Ft
D 08.00-18.00                 200 Ft                  2 600 Ft                   8 200 Ft
Pótdíj Pótdíj
ZÓNA 3500 kg felett ÓRADÍJ 15 napon belül 15 napon túl
A 08.00-22.00             1 800 Ft               30 600 Ft                73 800 Ft
B 08.00-20.00             1 350 Ft               20 250 Ft                55 350 Ft
C 08.00-18.00                 900 Ft               11 700 Ft                36 900 Ft
D 08.00-18.00                 600 Ft                  7 800 Ft                24 600 Ft

 

A második gépjármű engedély díjai
Zóna Alapdíj Fizetendő
EURO 3 – 30% kedvezmény EURO 4 – 50% kedvezmény EURO 5 – 70% kedvezmény
D zóna és zónán kívüli                    200 Ft          35 000 Ft               25 000 Ft                15 000 Ft
C zóna                    300 Ft          52 500 Ft               37 500 Ft                22 500 Ft
B zóna                    450 Ft          78 750 Ft               56 250 Ft                33 750 Ft
A zóna                    600 Ft       105 000 Ft               75 000 Ft                45 000 Ft

Budapest, 2022.08.15.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.05.17.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Mozgáskorlátozott parkolóhelyek újulnak meg

 

A következő hónapban 15 mozgáskorlátozott parkolóhely újul meg a Ferencvárosban.

A parkolóhelyek alapfestése kék színű lesz, a mozgáskorlátozott piktogramok és a parkolóhelyek kerete fehér színű.

A felújítás első ütemében május 16-án 6 db parkolóhely festése történt meg, a második ütemben pedig további 9 db

parkolóhely kerül felújításra a következő hetekben.

A most megszépülő parkolóhelyek arányosan helyezkednek el Belső- és Középső-Ferencvárosban, de a József Attila

lakótelepen is sor kerül festésre. A FEV IX. Zrt. tervei szerint még idén további mozgáskorlátozott parkolóhelyek

újrafestésére kerül sor, majd két éven belül megújul valamennyi ilyen parkolóhely.

  Budapest, 2022.05.17.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.01.19.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Vészesen közeledik január 31-e, amikor a 2021 éveben kiadott lakossági várakozási engedélyek érvényessége lejár. Aki még nem igényelte meg, javasoljuk, hogy mielőbb juttassa el hozzánk a 2022. évre vonatkozó kérelmét. A hozzájárulást a kérelmező részére a kérelem benyújtástól számított 30 napon belül kell kiadni.

A várakozási hozzájárulás kiadásának feltételeiről részletesen tájékozódhatnak honlapunkon: https://ferencvarosiparkolas.hu/altalanos-tajekoztato/.

 

Honlapunkon, a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ linken, a ’Várakozási engedély igénylése’ menüpontban, rövid regisztrációt követően, a nap 24 órájában elektronikusan igényelhető a 2022. évre érvényes lakossági várakozási hozzájárulás, saját üzembentartású gépjárműre.

Munkáltatótól kizárólagos használatba kapott gépjárműre az engedely@fevix.hu e-mailcímen juttathatják el kérelmeiket.

Kollégáink mindent megtesznek az engedélyek gyors kiadása érdekében.

Személyesen Ügyfélszolgálati irodánkban igényelhető.

 

A megnövekedett ügyfélforgalom esetén ügyfélszolgálati irodánkban hosszú várakozási idő alakulhat ki, melynek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy foglaljon időpontot,

 • honlapunkon a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ címen a ’Várakozási engedély igényléséhez időpontfoglalás ügyfélszolgálati irodába’ menüpontban, vagy
 • telefonon a (+36-1) 9 200 310 -es telefonszámon, ahol munkatársaink hétköznapokon az ügyfélszolgálati iroda nyitvatartási idejében készséggel állnak az Ön rendelkezésére

 

 

 

Üdvözlettel,

 

 

 

Parkolási Igazgatóság

FEV IX. Zrt.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.12.14.

Itt az idő kiváltani a 2023. évi lakossági engedélyeket

 

 1. évben kiadott lakossági várakozási hozzájárulásának (parkolási engedélyének) érvényessége 2023. január 31-én lejár!

 

A várakozási hozzájárulás érvényessége

A 2022. évi várakozási hozzájárulások a kiadás napjától 2023. január 31-ig érvényesek. Javasoljuk, hogy a sorban állás elkerülése érdekében mielőbb juttassa el hozzánk a 2023. évre vonatkozó kérelmét. A hozzájárulást – valamennyi feltétel együttes fennállása és igazolása esetén – a kérelmező részére a kérelem benyújtástól számított 30 napon belül kell kiadni. A munkatársaink mindent megtesznek az engedélyek gyors kiadása érdekében, de csak azok számára tudjuk garantálni, hogy január 31-ig kiállítjuk az új engedélyt, aki ezt még január 1-jét megelőzően kérelmezik. A várakozási hozzájárulás kiadásának feltételeiről részletesen tájékozódhatnak honlapunkon, a www.ferencvarosiparkolas.hu címen.

 

A 2023. évi engedély igénylésével kapcsolatos tudnivalók

 

Elektronikus igénylés

Honlapunkon, a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ linken, a ’Várakozási engedély igénylése’ menüpontban a nap 24 órájában elektronikusan igényelhető a lakossági várakozási hozzájárulás.

A rövid regisztráció (ha korábban nem tette meg), majd a szükséges adatok megadását követőena költségtérítés megfizetésének módjáról az Ön által megadott e-mail címen tájékoztatjuk. Elfogadott kérelem esetén a várakozási hozzájárulását szintén elektronikus úton juttatjuk el Önhöz.

 

Ügyfélszolgálati irodánkban történő igénylés

A várakozási hozzájárulás a teljeskörűen kitöltött nyomtatvánnyal és a szükséges dokumentumok bemutatása, valamint a költségtérítés pénztárunkban bankkártyával, illetve készpénzben történő megfizetése mellett ügyfélszolgálati irodánkban is igényelhető a nyitvatartási időben.

A nyomtatványok letölthetőek honlapunkról a https://ferencvarosiparkolas.hu/altalanos-tajekoztato/ linken, a jobb oldalon kiválasztva a megfelelő engedély típust, illetve beszerezhetőek az ügyfélszolgálati irodánkban is.

 

Lakásonkénti (de nem lakosonkénti!) második gépkocsi

Lakásonként legfeljebb 2 (kettő), de lakosonként csak egy gépkocsira adható ki a lakossági várakozási hozzájárulás.

A lakásonkénti második gépjárműre vonatkozó várakozási hozzájárulás is igényelhető a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ linken, a ’Várakozási engedély igénylése’ menüpontban.

 

Munkáltatótól kizárólagos használatba kapott gépjármű

A munkáltatótól kizárólagos használatba kapott gépjárműre szóló lakossági várakozási hozzájárulás igényeiket eljuttathatják ügyfélszolgálati irodánkba e-mailen keresztül az engedely@fevix.hu címre, illetve ügyfélszolgálati irodánkban is igényelhetik személyesen.

 

Időpontfoglalás ügyfélszolgálati irodánkba

A 2023. évi várakozási hozzájárulások kiadása miatt megnövekedett ügyfélforgalom következtében ügyfélszolgálati irodánkban hosszú várakozási idő alakulhat ki, melynek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy foglaljon időpontot:

 • honlapunkon a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ címen a ’Várakozási engedély igényléséhez időpontfoglalás ügyfélszolgálati irodába’ menüpontban, vagy
 • telefonon a (+36-1) 9 200 310 -es telefonszámon, ahol munkatársaink hétköznapokon az ügyfélszolgálati iroda nyitvatartási idejében készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

 

Az időpontról, amennyiben megad e-mail címet, visszaigazolást küldünk, az ügyintézéshez szükséges tudnivalókkal együtt. A kiválasztott időpontban, ügyfélszolgálati munkatársunk soron kívül fogadja Önt, a regisztrációkor megadott név és rendszám alapján.

 

Ha további kérdése merülne fel, forduljon bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkhoz a (+36-1) 9 200 310-es telefonszámon, ahol munkatársaink hétköznapokon az ügyfélszolgálati iroda nyitvatartási idejében készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

 

TÁJÉKOZTATÓ 2022.11.28.

Tisztelt Gépjárművezető!

Tájékoztatjuk, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete november 17-ei döntése értelmében
2022. december 1-től felfüggeszti a díjfizetést
az Üllői út Pöttyös utca és Csárdás köz közötti szakaszán az Üllői úttal párhuzamosan kialakított szervízút (P+R parkoló), valamint a Ferde utca szervízútjának a szálloda előtti szakaszán, így ezen a területen, határozatlan ideig, a döntés visszavonásáig a parkolás ingyenes!
Kérjük a jövőben ezt vegyék figyelembe!

FEV IX. Zrt.
Parkolási Igazgatóság

TÁJÉKOZTATÓ 2022.11.28.

Tisztelt Gépjárművezető!

A FEV IX. Zrt. megbízásából a KÖZLEKEDÉS Kft. parkolásvizsgálatot készít
a IX. ker. Vágóhíd utca – Üllői út – Könyves Kálmán körút – Kvassay Jenő út
– Soroksári út által határolt területen.

A tervezésnek része egy ún. dinamikus parkolásfelvétel, melynek módszere,
hogy a felvételt végzők két alkalommal, egy-egy napon keresztül felmérik a parkoló
gépjárművek számát. A felvétel során semmilyen személyes-, vagy a gépjármű
egyértelmű azonosítására szolgáló adat nem kerül rögzítésre.

Az első felmérés időpontja december 01., csütörtök 06.00-22.00 óra,
a második felmérésre pedig december közepéig kerül sor.

FEV IX. Zrt.
Parkolási Igazgatóság

TÁJÉKOZTATÓ 2022.11.17.

Tisztelt Gépjárművezető!

Tájékoztatjuk, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete november 17-ei döntése értelmében
2022. december 1-től felfüggeszti a díjfizetést
az Üllői út Pöttyös utca és Csárdás köz közötti szakaszán az Üllői úttal párhuzamosan kialakított szervízút (P+R parkoló), valamint a Ferde utca szervízútjának a szálloda előtti szakaszán, így ezen a területen, határozatlan ideig, a döntés visszavonásáig a parkolás ingyenes!

Kérjük a jövőben ezt vegyék figyelembe!

TÁJÉKOZTATÓ 2022.10.14.

Tisztelt Gépjárművezető!

Tájékoztatjuk, hogy a 2022. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 23/2021. (VI.1.) ITM rendelet értelmében 2022. október 15. napja (szombat) munkanap, ezért a Fővárosi Közgyűlés 30/2010. (VI.4.) önkormányzati rendeletének 5.§ (1) bekezdésére figyelemmel ezen a napon Budapesten, a díjfizetéssel érintett várakozási övezetekben a gépjárművel történő várakozásért díjat kell fizetni.

Kérjük, hogy a díjfizetés elmaradása folytán megállapítandó pótdíj elkerülése érdekében ezen a napon is díjfizetés teljesítése mellett vegye igénybe a várakozásra alkalmas területeket!

Megértését és együttműködését köszönjük!

TÁJÉKOZTATÓ 2022.10.10.

 

 

Tájékoztatjuk Kedves Ügyfeleinket, hogy az államilag áthelyezett munkanap miatt 2022.10.15. (szombat) a IX. kerületben is fizetni kell a parkolásért.

 

Ügyfélszolgálati irodánk 2022.10.15.-én 09:00-14:00 között tart nyitva.

 

 

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy a IX. kerületben 2022. október 29. (szombat) üzemkezdéstől, november 01. (kedd) üzemzárásig a parkolás díjmentes.

A parkoló automaták a fenti időszakban 2022. november 02. (szerda), reggel 8 órától adnak ki parkolójegyet.

 

TÁJÉKOZTATJUK ÖNÖKET, HOGY ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODÁNK

 

2022.10.29. és 2022.11.01. között zárva tart

 

 

A zárva tartás ideje alatt esetleges panaszaikat a felszólításon szereplő
elérhetőségeinkre juttathatják el.

 

MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK.

 

 

FEV IX. ZRT. PARKOLÁSI IGAZGATÓSÁG ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

TÁJÉKOZTATÓ 2022.08.15.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében szeptember 5-től jelentősen módosulnak a parkolás szabályai

 

A Fővárosi Közgyűlés egységesíteni kívánta a Budapest egész területére vonatkozó parkolási szabályokat, ezért szeptember 5-étől változik a parkolás szabályrendszere Ferencvárosban is. Emelkednek az egyes parkolási zónák tarifái, nőnek a parkolási üzemidők, valamint módosulnak az egyes parkolási zónák határai. Ez azt jelenti, hogy a jövőben drágábban lehet parkolni az utakon, és ezzel párhuzamosan drágulnak a pótdíjak összegei is. A lakossági, második gépjárművek díjtételei is emelkednek.

A legdrágább „A” tarifazónában ezentúl a Vámház körúttól egészen a Thaly Kálmán és Dandár utcáig terjedő terület tartozik, ahol 600 forint lesz egy órányi parkolás és maximum három órán keresztül lehet várakozni. Fontos változás, hogy ezentúl reggel 8 órától este 22 óráig lesz fizetős a parkolás

A „B” tarifazónában 450 forint lesz egy órányi parkolási díj, reggel 8 és este 20 óra között, a zóna határa marad a Haller utca, illetve a Soroksári út a Rákóczi hídig. A „C” tarifazónában 300 forintért lehet egy óra hosszat parkolni, 8 órától 18 óráig. Ennek a zónának a határa nem változik, azt továbbra is a Vágóhíd utca. Mindkét zónában maximum három órát lehet parkolni.

Végül, a József Attila lakótelep fizetős részén szeptember 5-étől 200 forint lesz egy órányi parkolás reggel 8-tól este 18-ig időkorlátozás nélkül.

A nemzeti mobilfizetési rendszer átállása, továbbá a parkolóautomaták átprogramozása szeptember 2. üzemzárás és szeptember 5. üzemkezdet között történik, ezért péntek este és hétfő reggel 8 óra között nem lehet majd előre váltani parkolójegyet, a tarifa változása miatt.

Az új tarifarendszerek szeptember 5-én reggel 8 órától lépnek életbe, azt követően az új szabályok szerint, de a megszokott rendben lehet majd a parkolást intézni.

A pótdíjak összegei
Pótdíj Pótdíj
ZÓNA  3500 kg-ig ÓRADÍJ 15 napon belül 15 napon túl
A 08.00-22.00                 600 Ft               10 200 Ft                24 600 Ft
B 08.00-20.00                 450 Ft                  6 750 Ft                18 450 Ft
C 08.00-18.00                 300 Ft                  3 900 Ft                12 300 Ft
D 08.00-18.00                 200 Ft                  2 600 Ft                   8 200 Ft
Pótdíj Pótdíj
ZÓNA 3500 kg felett ÓRADÍJ 15 napon belül 15 napon túl
A 08.00-22.00             1 800 Ft               30 600 Ft                73 800 Ft
B 08.00-20.00             1 350 Ft               20 250 Ft                55 350 Ft
C 08.00-18.00                 900 Ft               11 700 Ft                36 900 Ft
D 08.00-18.00                 600 Ft                  7 800 Ft                24 600 Ft

 

A második gépjármű engedély díjai
Zóna Alapdíj Fizetendő
EURO 3 – 30% kedvezmény EURO 4 – 50% kedvezmény EURO 5 – 70% kedvezmény
D zóna és zónán kívüli                    200 Ft          35 000 Ft               25 000 Ft                15 000 Ft
C zóna                    300 Ft          52 500 Ft               37 500 Ft                22 500 Ft
B zóna                    450 Ft          78 750 Ft               56 250 Ft                33 750 Ft
A zóna                    600 Ft       105 000 Ft               75 000 Ft                45 000 Ft

Budapest, 2022.08.15.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.05.17.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Mozgáskorlátozott parkolóhelyek újulnak meg

 

A következő hónapban 15 mozgáskorlátozott parkolóhely újul meg a Ferencvárosban.

A parkolóhelyek alapfestése kék színű lesz, a mozgáskorlátozott piktogramok és a parkolóhelyek kerete fehér színű.

A felújítás első ütemében május 16-án 6 db parkolóhely festése történt meg, a második ütemben pedig további 9 db

parkolóhely kerül felújításra a következő hetekben.

A most megszépülő parkolóhelyek arányosan helyezkednek el Belső- és Középső-Ferencvárosban, de a József Attila

lakótelepen is sor kerül festésre. A FEV IX. Zrt. tervei szerint még idén további mozgáskorlátozott parkolóhelyek

újrafestésére kerül sor, majd két éven belül megújul valamennyi ilyen parkolóhely.

  Budapest, 2022.05.17.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.01.19.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Vészesen közeledik január 31-e, amikor a 2021 éveben kiadott lakossági várakozási engedélyek érvényessége lejár. Aki még nem igényelte meg, javasoljuk, hogy mielőbb juttassa el hozzánk a 2022. évre vonatkozó kérelmét. A hozzájárulást a kérelmező részére a kérelem benyújtástól számított 30 napon belül kell kiadni.

A várakozási hozzájárulás kiadásának feltételeiről részletesen tájékozódhatnak honlapunkon: https://ferencvarosiparkolas.hu/altalanos-tajekoztato/.

 

Honlapunkon, a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ linken, a ’Várakozási engedély igénylése’ menüpontban, rövid regisztrációt követően, a nap 24 órájában elektronikusan igényelhető a 2022. évre érvényes lakossági várakozási hozzájárulás, saját üzembentartású gépjárműre.

Munkáltatótól kizárólagos használatba kapott gépjárműre az engedely@fevix.hu e-mailcímen juttathatják el kérelmeiket.

Kollégáink mindent megtesznek az engedélyek gyors kiadása érdekében.

Személyesen Ügyfélszolgálati irodánkban igényelhető.

 

A megnövekedett ügyfélforgalom esetén ügyfélszolgálati irodánkban hosszú várakozási idő alakulhat ki, melynek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy foglaljon időpontot,

 • honlapunkon a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ címen a ’Várakozási engedély igényléséhez időpontfoglalás ügyfélszolgálati irodába’ menüpontban, vagy
 • telefonon a (+36-1) 9 200 310 -es telefonszámon, ahol munkatársaink hétköznapokon az ügyfélszolgálati iroda nyitvatartási idejében készséggel állnak az Ön rendelkezésére

 

 

 

Üdvözlettel,

 

 

 

Parkolási Igazgatóság

FEV IX. Zrt.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.12.20.

 

TÁJÉKOZTATJUK KEDVES ÜGYFELEINKET, HOGY A IX. KERÜLETBEN DECEMBER 24. (szombat) ÜZEMKEZDÉSTŐL, JANUÁR 1. (VASÁRNAP) ÜZEMZÁRÁSIG A PARKOLÁS DÍJMENTES!

 TÁJÉKOZTATJUK ÖNÖKET, HOGY ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODÁNK 2022.12.23. pénteken 09-13 óráig rövidített nyitvatartással várja ügyfeleit. 2022.12.24 – 2023.01.01-ig, ZÁRVA TART

 A zárva tartás ideje alatt esetleges panaszaikat a felszólításon szereplő elektronikus elérhetőségeinkre juttathatják el.

A lakossági várakozási engedélyek online igénylése zavartalanul elérhető.

MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK.              

 

Minden kedves Ügyfelünknek kellemes ünnepeket kívánunk!

FEV IX. ZRT. PARKOLÁSI IGAZGATÓSÁG ÜGYFÉLSZOLGÁLAT 

 

TÁJÉKOZTATÓ 2022.08.15.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében szeptember 5-től jelentősen módosulnak a parkolás szabályai

 

A Fővárosi Közgyűlés egységesíteni kívánta a Budapest egész területére vonatkozó parkolási szabályokat, ezért szeptember 5-étől változik a parkolás szabályrendszere Ferencvárosban is. Emelkednek az egyes parkolási zónák tarifái, nőnek a parkolási üzemidők, valamint módosulnak az egyes parkolási zónák határai. Ez azt jelenti, hogy a jövőben drágábban lehet parkolni az utakon, és ezzel párhuzamosan drágulnak a pótdíjak összegei is. A lakossági, második gépjárművek díjtételei is emelkednek.

A legdrágább „A” tarifazónában ezentúl a Vámház körúttól egészen a Thaly Kálmán és Dandár utcáig terjedő terület tartozik, ahol 600 forint lesz egy órányi parkolás és maximum három órán keresztül lehet várakozni. Fontos változás, hogy ezentúl reggel 8 órától este 22 óráig lesz fizetős a parkolás

A „B” tarifazónában 450 forint lesz egy órányi parkolási díj, reggel 8 és este 20 óra között, a zóna határa marad a Haller utca, illetve a Soroksári út a Rákóczi hídig. A „C” tarifazónában 300 forintért lehet egy óra hosszat parkolni, 8 órától 18 óráig. Ennek a zónának a határa nem változik, azt továbbra is a Vágóhíd utca. Mindkét zónában maximum három órát lehet parkolni.

Végül, a József Attila lakótelep fizetős részén szeptember 5-étől 200 forint lesz egy órányi parkolás reggel 8-tól este 18-ig időkorlátozás nélkül.

A nemzeti mobilfizetési rendszer átállása, továbbá a parkolóautomaták átprogramozása szeptember 2. üzemzárás és szeptember 5. üzemkezdet között történik, ezért péntek este és hétfő reggel 8 óra között nem lehet majd előre váltani parkolójegyet, a tarifa változása miatt.

Az új tarifarendszerek szeptember 5-én reggel 8 órától lépnek életbe, azt követően az új szabályok szerint, de a megszokott rendben lehet majd a parkolást intézni.

A pótdíjak összegei
Pótdíj Pótdíj
ZÓNA  3500 kg-ig ÓRADÍJ 15 napon belül 15 napon túl
A 08.00-22.00                 600 Ft               10 200 Ft                24 600 Ft
B 08.00-20.00                 450 Ft                  6 750 Ft                18 450 Ft
C 08.00-18.00                 300 Ft                  3 900 Ft                12 300 Ft
D 08.00-18.00                 200 Ft                  2 600 Ft                   8 200 Ft
Pótdíj Pótdíj
ZÓNA 3500 kg felett ÓRADÍJ 15 napon belül 15 napon túl
A 08.00-22.00             1 800 Ft               30 600 Ft                73 800 Ft
B 08.00-20.00             1 350 Ft               20 250 Ft                55 350 Ft
C 08.00-18.00                 900 Ft               11 700 Ft                36 900 Ft
D 08.00-18.00                 600 Ft                  7 800 Ft                24 600 Ft

 

A második gépjármű engedély díjai
Zóna Alapdíj Fizetendő
EURO 3 – 30% kedvezmény EURO 4 – 50% kedvezmény EURO 5 – 70% kedvezmény
D zóna és zónán kívüli                    200 Ft          35 000 Ft               25 000 Ft                15 000 Ft
C zóna                    300 Ft          52 500 Ft               37 500 Ft                22 500 Ft
B zóna                    450 Ft          78 750 Ft               56 250 Ft                33 750 Ft
A zóna                    600 Ft       105 000 Ft               75 000 Ft                45 000 Ft

Budapest, 2022.08.15.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.05.17.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Mozgáskorlátozott parkolóhelyek újulnak meg

 

A következő hónapban 15 mozgáskorlátozott parkolóhely újul meg a Ferencvárosban.

A parkolóhelyek alapfestése kék színű lesz, a mozgáskorlátozott piktogramok és a parkolóhelyek kerete fehér színű.

A felújítás első ütemében május 16-án 6 db parkolóhely festése történt meg, a második ütemben pedig további 9 db

parkolóhely kerül felújításra a következő hetekben.

A most megszépülő parkolóhelyek arányosan helyezkednek el Belső- és Középső-Ferencvárosban, de a József Attila

lakótelepen is sor kerül festésre. A FEV IX. Zrt. tervei szerint még idén további mozgáskorlátozott parkolóhelyek

újrafestésére kerül sor, majd két éven belül megújul valamennyi ilyen parkolóhely.

  Budapest, 2022.05.17.

TÁJÉKOZTATÓ 2022.01.19.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Vészesen közeledik január 31-e, amikor a 2021 éveben kiadott lakossági várakozási engedélyek érvényessége lejár. Aki még nem igényelte meg, javasoljuk, hogy mielőbb juttassa el hozzánk a 2022. évre vonatkozó kérelmét. A hozzájárulást a kérelmező részére a kérelem benyújtástól számított 30 napon belül kell kiadni.

A várakozási hozzájárulás kiadásának feltételeiről részletesen tájékozódhatnak honlapunkon: https://ferencvarosiparkolas.hu/altalanos-tajekoztato/.

 

Honlapunkon, a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ linken, a ’Várakozási engedély igénylése’ menüpontban, rövid regisztrációt követően, a nap 24 órájában elektronikusan igényelhető a 2022. évre érvényes lakossági várakozási hozzájárulás, saját üzembentartású gépjárműre.

Munkáltatótól kizárólagos használatba kapott gépjárműre az engedely@fevix.hu e-mailcímen juttathatják el kérelmeiket.

Kollégáink mindent megtesznek az engedélyek gyors kiadása érdekében.

Személyesen Ügyfélszolgálati irodánkban igényelhető.

 

A megnövekedett ügyfélforgalom esetén ügyfélszolgálati irodánkban hosszú várakozási idő alakulhat ki, melynek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy foglaljon időpontot,

 • honlapunkon a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ címen a ’Várakozási engedély igényléséhez időpontfoglalás ügyfélszolgálati irodába’ menüpontban, vagy
 • telefonon a (+36-1) 9 200 310 -es telefonszámon, ahol munkatársaink hétköznapokon az ügyfélszolgálati iroda nyitvatartási idejében készséggel állnak az Ön rendelkezésére

 

 

 

Üdvözlettel,

 

 

 

Parkolási Igazgatóság

FEV IX. Zrt.

2021 – Archív

TÁJÉKOZTATÓ 2021.12.06.

Tisztelt Ügyfeleink!

2021 december 11 államilag áthelyezett munkanap, a közterületi parkolásért fizetni kell.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ügyfélszolgálati irodánk

2021.12.11-én szombaton és 2021.12.23. csütörtökön 09-13 óráig rövidített nyitvatartással várja ügyfeleit.

Tájékoztatjuk kedves Ügyfeleinket, hogy a IX. kerületben  2021. december 24. (péntek) üzemkezdéstől 2022 január 2. (vasárnap) üzemzárásig a parkolás díjmentes.

A parkolójegy kiadó automaták a fenti időszakban 2022. január 03. (hétfő), reggel 8 órától adnak ki parkolójegyet.

 Ügyfélszolgálati irodánk 2021.12.24 – 2022.01.02-ig, ZÁRVA TART

A zárva tartás ideje alatt esetleges panaszaikat a felszólításon szereplő elérhetőségeinkre juttathatják el.

Megértésüket köszönjük!

FEV IX. ZRT. PARKOLÁSI IGAZGATÓSÁG ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

 

TÁJÉKOZTATÓ 2021.05.21.

TISZTELT ÜGYFELEINK!  

A Fev IX Zrt. korábban többször felhívta a ferencvárosi lakosok figyelmét, hogy váltsák ki a 2021. évi parkolási engedélyeket, amit közel hatezren már megtettek. Most azonban, a váratlan és gyors jogszabályváltozás miatt nem mindenkinek van lehetősége azonnal kiváltani azt, pedig az ingyenes parkolás Pünkösd után megszűnik. Mindezeket figyelembe véve a tavalyi engedélyek érvényessége 2021. május 31-ig meghosszabbításra került. A Fev IX. Zrt. Parkolási Ügyfélszolgálata ezen felül 05.22-én szombaton 8 órától 16 óráig, rendkívüli nyitvatartással fogadja az engedélykérést intézni kívánó ügyfeleket. Felhívjuk azonban a figyelmet, hogy az engedélyek kiváltásának legegyszerűbb és legkönnyebb módja az online, elektronikus ügyintézés, amelyre honlapunkon keresztül van lehetőség.

A 2021.évi engedély kiváltásához igénybe tudják venni az elektronikus ügyintézési lehetőségeket honlapunkon a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ címen, illetve az engedely@fevix.hu e-mail címen. A gépjárműadó befizetésének igazolása az idei évben már nem szükséges a várakozási hozzájárulás kiadásához, amelynek költségtérítési díja az idei évre is 2.000,- Ft.

FEV IX. Zrt. Parkolási Igazgatóság Ügyfélszolgálati Irodája a korábban megszokott nyitvatartási rendben fogadja az ügyfeleket a 1093 Budapest, Lónyay u. 13/a szám alatti irodában.

Hétfő, kedd, csütörtök: 9-17 óráig

Szerda: 9-18 óráig

Péntek: 9-16 óráig

(Utolsó várakozási hozzájárulás ügyintézése a zárás előtt 15 perccel történik!) Kérjük, foglaljanak személyes ügyfélszolgálati időpontot a +36-1/9200-310 telefonszámon vagy a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ oldalon.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a munkánkat szabályozó rendelet szerint a kérelmező részére a kérelem benyújtástól számított 30 napon belül kell kiadni az engedélyt, de azon dolgozunk, hogyha minden szükséges dokumentum rendelkezésre áll, akkor azonnal ki tudjuk adni azt.

Az Ügyfélszolgálati Iroda helyiségében kötelező az egészségügyi maszk viselése, valamint kizárólag annyi ügyfél tartózkodhat egyidejűleg a hivatali helyiségben, ahány ügyintézői ablak működik. Amennyiben egyidejűleg többen érkeznek és várakozni kényszerülnek, azt az iroda bejárata előtt tehetik, az előírt másfél – két méteres távolságot megtartva.

TÁJÉKOZTATÓ 2021.05.20.

TISZTELT ÜGYFELEINK!

 

A május 20-ai Kormányinfón elhangzottak szerint Pünkösd után ismét fizetni kell a parkolásért a díjfizetéshez kötött parkolási övezetekben. Mivel a tavalyi évben érvényes lakossági várakozási hozzájárulások (parkolási engedélyek) már nem érvényesek, és még nem minden jogosult váltotta ki 2021. évi engedélyét, a Parkolási Igazgatóság ügyfélszolgálati irodája május 22-én szombaton 8 órától 16 óráig rendkívüli nyitva tartással fogadja az ügyfeleket engedélykiváltási ügyekben. A személyes ügyfélfogadás helyett azonban továbbra is javasoljuk az online felületet igénybe venni.

A 2021.évi engedély kiváltásához igénybe tudják venni az elektronikus ügyintézési lehetőségeket honlapunkon a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ címen, illetve az engedely@fevix.hu e-mail címen. A gépjárműadó befizetésének igazolása az idei évben már nem szükséges a várakozási hozzájárulás kiadásához, amelynek költségtérítési díja az idei évre is 2.000,- Ft.

FEV IX. Zrt. Parkolási Igazgatóság Ügyfélszolgálati Irodája a korábban megszokott nyitvatartási rendben fogadja az ügyfeleket a 1093 Budapest, Lónyay u. 13/a szám alatti irodában.

Hétfő, kedd, csütörtök: 9-17 óráig

Szerda: 9-18 óráig

Péntek: 9-16 óráig

(Utolsó várakozási hozzájárulás ügyintézése a zárás előtt 15 perccel történik!) Kérjük, foglaljanak személyes ügyfélszolgálati időpontot a +36-1/9200-310 telefonszámon vagy a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ oldalon.

Az Ügyfélszolgálati Iroda helyiségében kötelező az egészségügyi maszk viselése, valamint kizárólag annyi ügyfél tartózkodhat egyidejűleg a hivatali helyiségben, ahány ügyintézői ablak működik. Amennyiben egyidejűleg többen érkeznek és várakozni kényszerülnek, azt az iroda bejárata előtt tehetik, az előírt másfél – két méteres távolságot megtartva.

2020 – Archív

TÁJÉKOZTATÓ 2020.12.08.

TISZTELT ÜGYFELEINK!  

TÁJÉKOZTATJUK ÖNÖKET, HOGY ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODÁNK AZ ALÁBBI IDŐPONTOKBAN ZÁRVA TART:
2020.12.12-én szombaton és
2020.12.24 – 2021.01.03-ig, a két ünnep között.

A zárva tartás ideje alatt esetleges panaszaikat a felszólításon szereplő elérhetőségeinkre juttathatják el.

MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK. 

 

TÁJÉKOZTATÓ 2020.12.14.

TISZTELT ÜGYFELEINK!  

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a FEV IX. Zrt Parkolási Igazgatóság ügyfélszolgálati irodája vírusfertőzés megelőzés miatt ideiglenesen nem elérhető, szolgáltatásunk várhatóan 12.17. csütörtöki napon indul újra. Terveink szerint 12.17. csütörtöktől továbbra is időpontügyeleti rendszerben munkanapokon 09-14 óra között, rövidített nyitvatartással várjuk azon Ügyfeleket, akik előzetesen időpontot kértek. (Csak időpont foglalással rendelkező ügyfeleket tudunk személyesen fogadni!)

Időpont foglalható a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ oldalon, illetve telefonon a +36-1/9200-310 telefonszámon.

Pótdíjazással kapcsolatos panaszaikat elektronikus úton juttathatják el hozzánk az ugyfelszolgalat@fevix.hu e-mail címen, vagy honlapunkon, regisztrációt követően (https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/), illetve postai úton a fenti levelezési címünkre.

Pótdíjbefizetéseiket megtehetik banki átutalással a fizetési felszólítón szereplő bankszámlaszámra a befizető azonosító és rendszám feltüntetésével, vagy a kapott készpénzátutalási megbízás (sárga csekk) postai befizetésével, vagy honlapunkon, regisztrációt követően (https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/) oldalon.

 

TÁJÉKOZTATÓ 2020.11.04.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Magyarország Kormányának 479/2020.(XI.3.) Korm. rendelete értelmében 2020. november 4. napjától a helyi közutakon és egyéb közterületeken kialakított várakozóhelyek járművel történő várakozási célú használatáért várakozási díjat nem kell fizetni, azaz a parkolás ingyenes!
Jó utat és biztonságos közlekedést kívánunk!

TÁJÉKOZTATÓ 2020.09.22.

Tisztelt Ügyfeleink!

A koronavírus járvány megelőzésének érdekében ügyfélszolgálati irodánkban 2020.09.23-tól visszavonásig az Önök és munkatársaink egészségének védelme érdekében a belépéskor kontaktmentes hőmérést végzünk. Az egészségügyi maszk viselése és a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező.

Kizárólag annyi ügyfél tartózkodhat egyidejűleg a hivatali helyiségben, ahány ügyintézői ablak működik. Amennyiben egyidejűleg többen érkeznek és várakozni kényszerülnek, azt az iroda bejárata előtt tehetik, az előírt másfél-két méteres távolságot megtartva.

A személyes ügyintézés helyett javasolt az online felület igénybevétele https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/

Panaszaikat az ugyfelszolgalat@fevix.hu e-mail címen, illetve a +36-1-920-0310 telefonszámon is megtehetik.

TÁJÉKOZTATÓ KÖTELEZŐ MASZK VISELÉS ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODÁNKBAN 2020.09.08.

Tisztelt Ügyfeleink!

A koronavírus járvány megelőzésének érekben ügyfélszolgálati irodánkban az egészségügyi maszk viselése és a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező 2020. szeptember 08-tól visszavonásig.

Kizárólag annyi ügyfél tartózkodhat egyidejűleg a hivatali helyiségben, ahány ügyintézői ablak működik. Amennyiben egyidejűleg többen érkeznek és várakozni kényszerülnek, azt az iroda bejárata előtt tehetik, az előírt másfél-két méteres távolságot megtartva.

A személyes ügyintézés helyett javasolt az online felület igénybevétele https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ panaszaikat az ugyfelszolgalat@fevix.hu e-mail címen is megtehetik, illetve a +36-1-920-0310 telefonszámon.

Megrongálta a parkoló automatákat, de már aznap délután elfogták a ferencvárosi zsaruk 2020.09.04.

Augusztus 28-án a Fev IX. Zrt. Parkolási Igazgatóság munkatársai észlelték, hogy egy ismeretlen személy több parkoló automatát megrongált Ferencvárosban. A Fev IX. munkatársai felvették a kapcsolatot a Ferencvárosi Közterület-felügyelettel, ahol a térfelügyeleti kamerafelvételek alapján gyorsan azonosították az elkövetőt, majd riasztották a IX. Kerületi Rendőrkapitányságot. A ferencvárosi rendőrök rövid időn belül, még aznap délután előállították a feltételezett elkövetőt, akinek elszámoltatása megkezdődött. Az előzetes szakvélemény szerint az okozott anyagi kár több millió forint, így a rongálás már bűncselekménynek számít, ami jóval szigorúbb elbírálás alá esik, mint egy szabálysértés. A ferencvárosi Parkolási Igazgatóság és a IX. kerületi rendvédelmi szervek jól szervezett, szakszerű együttműködése gyors eredményt hozott, a tapasztalatokat a jövőben is sikeresen lehet alkalmazni a ferencvárosi közbiztonság növelése és a bűnmegelőzés érdekében.

TÁJÉKOZTATÓ 2020.08.19.

Tisztelt Ügyfeleink!

TÁJÉKOZTATJUK ÖNÖKET, hogy Ügyfélszolgálati Irodánk az államilag áthelyezett munkarend miatt az alábbiak szerint tart nyitva
2020.08.20.-2020.08.24. irodánk zárva tart.
2020.08.29 szombaton 9 – 14 óráig tartunk nyitva.

PANASZAIKAT A FELSZÓLÍTÁSON SZEREPLŐ CÍMEKRE JUTTATHATJÁK EL.
ENGEDÉLYIGÉNYLÉSNÉL KÉRJÜK VEGYÉK IGÉNYBE AZ ONLINE FELÜLETET.
MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK!

Üllői út menti P+R parkoló 2020.07.10.

Tisztelt Ügyfeleink!

Az Üllői út menti P+R parkoló 2020. július 13-ától az M3-as metró Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest közötti szakaszának felújítása utáni üzembehelyezését követő harmadik hónap utolsó napjáig díjmentes a parkolás!
A házak melletti szervizúton azonban továbbra is fizetős marad.

Részletek »

Július 1-jétől vége az ingyenes parkolásnak 2020.06.19.

Tisztelt Ügyfeleink!

Július 1-jétől ismét fizetni kell a parkolásért országosan – így Ferencvárosban is – a díjfizetéshez kötött parkolási övezetekben. A lakosság jobb kiszolgálása miatt a Parkolási Igazgatóság ügyfélszolgálati irodája már június 22-étől a megszokott ügyfélfogadási rendben dolgozik. A személyes ügyfélfogadás mellett továbbra is érdemes az online felületet igénybe venni. Fontos tudni, hogy a várakozás díját csak mobilfizetés útján, vagy a jegykiadó automatáknál készpénzzel lehet kiegyenlíteni A korábban használatos parkolási kártyákkal ezentúl már nem lehet az automatáknál jegyet váltani.

Részletek »

TÁJÉKOZTATÓ 2020.05.04.

Tisztelt Ügyfeleink!

A fizető parkolás szünetelésének időtartama alatt a call center szolgáltatásunk munkanapokon 8:00-18:00-ig érhető el.
Megértésüket köszönjük.

TÁJÉKOZTATÓ 2020.04.06.

Tisztelt Ügyfeleink!

A Kormány 87/2020. (IV. 5.) Korm. rendelete alapján
2020.04.06-tól

a helyi közutak, valamint a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek várakozási területeinek a járművel történő, várakozási célú használatáért
várakozási díjat nem kell fizetni.

TÁJÉKOZTATÓ 2020.03.19.

Tisztelt Ügyfeleink!

A KORONAVÍRUS JÁRVÁNY MIATT KIALAKULT VESZÉLYHELYZETRE TEKINTETTEL A FEV IX. ZRT. PARKOLÁSI IGAZGATÓSÁGA AZ ALÁBBI
RENDKÍVÜLI INTÉZKEDÉSEKET HIRDETI KI:

 • A 2019-ben kiadott várakozási engedélyek érvényességét Ferencváros polgármestere 2020. április 30-ig meghosszabbította.
 • Az ügyfélszolgálati iroda munkanapokon 09-14 óra között, rövidített nyitva tartással működik és csak az időpont-foglalással rendelkező ügyfeleket tudjuk fogadni!
 • Időpontot telefonon a +36-1/9200-310 számon és
  https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ oldalon lehet foglalni.

További részletes információ

TÁJÉKOZTATÓ 2020.03.19.

Tisztelt Ügyfeleink!

A koronavírus járvány terjedésének megfékezése érdekében tett óvintézkedések keretében 2020.03.19-től lehetővé vált a pótdíjak online felületen keresztül bankkártyával történő befizetése. Így tehát az esetleges sürgető határidők lejárta miatt nem szükséges a csekkel postára menni, vagy személyesen felkeresni ügyfélszolgálati pénztárunkat.

A pótdíj befizetés menüponthoz a honlapunk nyitó oldalán található ÜGYFÉLABLAK gombra kattintva lehet a legegyszerűbben eljutni.
Kérjük, hogy a befizetendő összegen kívül minden esetben tüntessék fel azt a befizető azonosító számot (8 karakter: 1-el vagy 8-al kezdődik)
és azt a forgalmi rendszámot, amelyre a pótdíjat kivetették.

Együttműködésüket mindannyiunk egészségvédelme érdekében megköszönjük!

TÁJÉKOZTATÓ 2020.03.17.

Tisztelt Ügyfeleink!

A 2019-ben kiadott lakossági várakozási engedélyek 2020. április 30-ig érvényesek!

A koronavírus veszélyhelyzetre való tekintettel visszavonásig minden parkolási ügy intézhető elektronikusan. Kérjük a saját és mások egészségének védelme érdekében ezt vegyék igénybe!

Amennyiben még nem igényelte meg a 2020. évi várakozási hozzájárulását, abban az esetben kérjük az online igénylés használatát. Amennyiben kérelmét már eljuttatta részünkre, levelünket kérjük tekintse tárgytalannak!

Honlapunkon, a https://ugyintezes.ferencvarosiparkolas.hu/ linken a ’Várakozási engedély igénylése’ menüpontban, rövid regisztrációt követően, a nap 24 órájában elektronikusan igényelhető a 2020. évre érvényes lakossági várakozási hozzájárulás, amennyiben ferencvárosi állandó lakóhellyel rendelkezik és Ön az autó üzembentartója.

A lakásonkénti második gépjárműre vonatkozó várakozási hozzájárulás – a veszélyhelyzeti óvintézkedésként – visszavonásig szintén igényelhető ugyanezen a felületen! A kérelem elbírálásának feltétele a 2.000, – Ft regisztrációs költség és a jogszabályban meghatározott éves díj megfizetése. Az éves díj mértékéről honlapunkon tájékozódhat.

További részletes információ

TÁJÉKOZTATÓ 2020.03.12.

Tisztelt Ügyfeleink!

A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzeti óvintézkedések keretében 2020.03.12-től visszavonásig a munkáltatótól kizárólagos használatba kapott gépjárművekre igényelt lakossági várakozási hozzájárulási igényeiket eljuttathatják ügyfélszolgálati irodánkba emailen keresztül is az engedely@parkix.hu email címre.

Az igényléshez mellékelni szükséges:

 • Lakossági várakozási hozzájárulás kérelem,
 • adatkezelési hozzájáruló nyilatkozat,
 • személyazonosságot igazoló fényképes okmány mindkét oldala,
 • lakcímkártya mindkét oldala,
 • adóigazolvány,
 • műszakilag érvényes forgalmi engedély mindkét oldala,
 • munkáltatótól: munkáltatói igazolás, kizárólagos használatba kapott gépjárműről igazolás

(nyomtatvány honlapunkról letölthető az alábbi linkről.)

 • aláírási címpéldány,
 • cégkivonat,
 • lízingelt gépjárművek esetén lízingszerződés,
 • aláírási címpéldány és cégkivonat,
 • gépjárműadó befizetés igazolása.

A kérelem elbírálásának feltétele a 2.000, – Ft regisztrációs költség megfizetése, amely banki átutalással rendezhető. Bankszámlaszámunk: 10401196-00028992-00000004
Banki átutalás esetén a közlemény rovatban tüntesse fel: a befizető nevét, a gépjármű rendszámát, és a „várakozási hozzájárulás költségtérítés” megjegyzést.
Cég nevére szóló számlaigényüket minden esetben kérjük előre jelezni!

Lakásonként a 2. gépjárműre történő igénylés változatlanul személyesen ügyfélszolgálati irodánkba igényelhető.

TÁJÉKOZTATÓ 2020.02.12.

Tisztelt Ügyfeleink!

Az idei évtől egy új webes felület került bevezetésre az online ügyintézéshez, amely a korábbinál több kényelmi szolgáltatással áll rendelkezésükre.
Online számítógépről vagy okostelefonról is lehet:
• időpontot foglalni,
• pótdíjazással szemben panasz ügyintézést kezdeményezni,
• várakozási engedélyt igényelni és az ügyintézési költségtérítést fizetni.

Az engedélyigénylő kérelem kitöltése és a kötelezően csatolandó dokumentumok után a rendszer automatikus emailt küld a felhasználónak a kérelem befogadásáról és a költségtérítési díjról.
A költségtérítési díj banki átutalással (3 munkanapon belül) vagy bankkártyás fizetéssel (a banki felületre történő átirányítással) történhet. Banki átutaláskor a visszaigazoló emailben található közlemény adatokat kérjük feltüntetni a beazonosításhoz.

A felület használatához új regisztráció szükséges.
Kérjük, hogy figyelmesen olvassák el a felhasználási és adatkezelési tájékoztatót, amelyben minden lényeges információ megtalálható.

Amennyiben további kérdés merülne fel, forduljanak bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkhoz a + 36 (1) 9 200 310-es telefonszámon, ahol munkatársaink munkanapokon 8-20 óráig készséggel állnak az Önök rendelkezésére.

NYITVA TARTÁS VÁLTOZÁS 2020.01.06.

Tisztelt Ügyfeleink!

Boldog Új Évet kívánunk!

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat a parkolás üzemeltetési feladatokat 2020. január elsejétől saját gazdasági társaságán keresztül látja el.

A 0907 és a 0908 díjfizetési övezetekben a díjfizetés technikai okok miatt ideiglenesen szünetel.

2019 – Archív

NYITVA TARTÁS VÁLTOZÁS 2019.12.03.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Budapest Főváros Közgyűlésének 30/2010. (VI.4.) rendelete 2.§ i.) pontja, valamint az 5.§ (2) bekezdése alapján:
2019. december 23. üzemzárástól (20,00 óra), 2020. január 1. üzemzárásig, nem kell várakozási díjat fizetni! A két időpont között váltott jegyek 2020. január 2. 8,00 órától érvényesek.

Ügyfélszolgálati irodánk ünnepi nyitva tartása:
2019. december 07. szombat 9,00 – 14,00
2019. december 14. szombat 9,00 – 14,00
2019. december 23. hétfő 9,00 – 14,00

2019. december 24. kedd – 2020. január 01. szerda zárva

A zárva tartás ideje alatt, esetleges panaszaikat a felszólításon szereplő elérhetőségeinkre juttathatják el.
2019. január 2-től, nyitva tartásunk változatlan:
Csütörtök: 9,00 – 17,00
Péntek: 9,00 – 16,00

A FEV IX. Zrt. valamennyi munkatársa nevében, Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Boldog Új Esztendőt Kívánunk!

NYITVA TARTÁS VÁLTOZÁS 2019.08.02.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy
Ügyfélszolgálati Iroda nyitva tartása:
2019. augusztus 10. szombat: 9.00–13.00 óra.
2019.08.19-2019.08.20-ig irodánk zárva tart.

PANASZAIKAT A FELSZÓLÍTÁSON SZEREPLŐ CÍMEKRE JUTTATHATJÁK EL. MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK.

TÁJÉKOZTATÓ 2019.01.25.

Tisztelt Ügyfeleink!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a 2018. évi lakossági várakozási hozzájárulások érvényessége 2019. március 31-én lejár!

Kérjük, ne feledkezzenek meg az engedélyek mielőbbi igényléséről, melyet a várakozási övezetben állandó bejelentett lakcímmel rendelkező ügyfeleink honlapunkon rövid regisztrációt követően gyorsan, egyszerűen, ügyfélszolgálati irodánk személyes felkeresése nélkül, a nap 24 órájában intézhetnek!

 • nincs szükség dokumentumok feltöltésére,
 • az igénylés során minden lényeges információról-,
 • a költségtérítés megfizetésének módjáról,

a regisztrált e-mail címen tájékoztatjuk Önöket. Elfogadott kérelem esetén, a várakozási hozzájárulást szintén elektronikus úton juttatjuk el.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy várakozási hozzájárulás kizárólag abban az esetben engedélyezhető, ha a vonatkozó jogszabályokban előírt feltételek maradéktalanul teljesülnek! A feltételekről részletesen tájékozódhatnak honlapunkon ITT, vagy beszerezhetik ügyfélszolgálati irodánkban nyitva tartási időben.

A lakásonkénti második gépjárműre vonatkozó lakossági várakozási hozzájárulás kizárólag személyesen – teljes körűen kitöltött kérelem nyomtatvánnyal és a szükséges dokumentumok bemutatása-, valamint a költségtérítés és várakozási díj pénztárunkban bankkártyával-, vagy készpénzben történő megfizetése mellett – nyitva tartási időben, ügyfélszolgálati irodánkban igényelhető! A szükséges nyomtatványok elérhetők ITT, vagy beszerezhetik ügyfélszolgálati irodánkban nyitva tartási időben.

A megnövekedett ügyfélforgalom miatt, ügyfélszolgálati irodánkban hosszú várakozási idő alakulhat ki, melynek elkerülése érdekében, foglaljanak időpontot, melyet

 • honlapunkon tudnak igényelni ITT, vagy
 • telefonos ügyfélszolgálatunkkal tudnak időpontot egyeztetni a (+36-1) 6 777 295-ös telefonszámon, ahol munkatársaink hétköznapokon 8-20 óra között fogadják hívásaikat!

Üdvözlettel,
FEV IX. Zrt. Parkolási Divízió

2018 – Archív

NYITVA TARTÁS VÁLTOZÁS 2018.11.19.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Budapest Főváros Közgyűlésének 30/2010. (VI.4.) rendelete 2. § i.) pontja, valamint az 5.§ (2) bekezdése alapján: 2018. december 24. üzemkezdettől 2019. január 1. üzemzárásig nem kell várakozási díjat fizetni! A két időpont között váltott jegyek 2019. január 2. 8.00 órától érvényesek.

Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy ügyfélszolgálati irodánk 2018 decemberében az alábbi időpontokban tart nyitva:

Dátum Naptári nap Nyitva tartás
2018. december 1. szombat 9,00-15,00
2018. december 15. szombat 9,00-15,00
2018. december 21. péntek 9,00-14,00
2018. december 24. hétfő munkaszüneti nap, zárva
2018. december 25. kedd munkaszüneti nap, zárva
2018. december 26. szerda munkaszüneti nap, zárva
2018. december 27. csütörtök zárva
2018. december 28. péntek zárva
2018. december 31. hétfő munkaszüneti nap, zárva
2019. január 1. kedd munkaszüneti nap, zárva

A többi napokon és 2019. január 2. napjától a nyitva tartásunk változatlan:
Hétfő, Kedd, Csütörtök: 9,00-17,00
Szerda: 9,00-18,00
Péntek: 9,00-16,00

Felhívjuk Ügyfeleink szíves figyelmét, hogy 2018. december 1. és december 15. szombati napokon várakozási díjat kell fizetni!

A FEV IX. Zrt. valamennyi munkatársa nevében, Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Boldog Új Esztendőt kívánunk!

Tisztelettel,
FEV IX. Zrt. Parkolási Divízió

NYITVA TARTÁS VÁLTOZÁS 2018.10.04.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy munkarendváltozás miatt, ügyfélszolgálati irodánk az alábbi időpontokban tart nyitva:

2018. október 13. szombat, 9:00-15:00
2018. október 22. hétfő, munkaszüneti nap, zárva
2018. október 23. kedd, munkaszüneti nap, zárva
2018. november 1. csütörtök, munkaszüneti nap, zárva
2018. november 2. péntek, munkaszüneti nap, zárva
2018. november 10. szombat, 9:00-14:00

A többi napon a nyitva tartásunk változatlan:
Hétfő, Kedd, Csütörtök: 9:00-17:00 
Szerda: 9:00-18:00 
Péntek: 9:00-16:00 

NYITVA TARTÁS VÁLTOZÁS 2018.08.10.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy munkarendváltozás miatt, ügyfélszolgálati irodánk az alábbi időpontokban tart nyitva:
2018. augusztus 20. hétfő, munkaszüneti nap, zárva

2018. augusztus 21-től nyitva tartásunk változatlan:
Hétfő, Kedd, Csütörtök: 9,00-17,00 
Szerda: 9,00-18,00 
Péntek: 9,00-16,00 

VÁRAKOZÁSI ALAPDÍJAK 2018.08.07.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2018. szeptember 1-től,
a várakozási alapdíjak 265 Ft-ról 350 Ft-ra emelkednek óránként,
a Ferenc körút – Üllői út – Haller utca – Soroksári út – Déli Határoló út – Gizella sétány által határolt területen, beleértve – a Ferenc körút kivételével – a határoló utakat és tereket,
a Fővárosi Közgyűlés 23/2018. (VI.19.) sz. rendelete, valamint Ferencváros Önkormányzata Képviselőtestületének 20/2018. (VI. 26.) rendelete alapján.

VÁRAKOZÁSI (PARKOLÁSI) ÖVEZET BŐVÍTÉS 2018. AUGUSZTUS 1-TŐL 2018.07.09.

Tisztelt Ügyfeleink!

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata – a sorozatos lakossági kéréseknek eleget téve – 2018. augusztus 1-től, a József Attila-lakótelepen kibővíti a fizető várakozási övezetet a FEV IX. Ferencvárosi Vagyonkezelő és Városfejlesztő Zrt. Parkolási Divíziójának bevonásával.

A József Attila-lakótelepen az alábbi területek kerülnek a fizető várakozási övezetbe: az Ecseri út – Epreserdő utca – Ifjúmunkás utca – Dési Huber utca – Távíró utca – Üllői út szervizútja által határolt terület, beleértve a határoló utakat és tereket valamint a Ferde utcát, a Távíró utcának az Egyetértés utca és a Dési Huber utca közötti szakaszát és az Üllői út szervizútjának a Távíró utca és a Ferde utca közötti szakaszát.

» Részletek

NYITVA TARTÁS VÁLTOZÁS 2018.06.19.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy technikai okok miatt, ügyfélszolgálati irodánk az alábbi időpontban a megszokottól eltérően tart nyitva:
2018. június 22., péntek      8 – 15 óráig

2018. június 25-től nyitva tartásunk változatlan:
Hétfő, Kedd, Csütörtök: 9,00-17,00 
Szerda: 9,00-18,00 
Péntek: 9,00-16,00 

NYITVA TARTÁS VÁLTOZÁS 2018.04.13.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy munkarendváltozás miatt, ügyfélszolgálati irodánk az alábbi időpontokban tart nyitva:
2018. április 21. szombat      9 – 14 óráig
2018. április 30. hétfő           szünnap, zárva
2018. május 1. kedd              munkaszüneti nap, zárva

2018. május 2-től nyitva tartásunk változatlan:
Hétfő, Kedd, Csütörtök: 9,00-17,00 
Szerda: 9,00-18,00 
Péntek: 9,00-16,00 

TÁJÉKOZTATÓ 2018.03.29.

Tisztelt Ügyfeleink!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a 2017. évi lakossági várakozási hozzájárulások érvényessége 2018. március 31-én lejár!
Kérjük, ne feledkezzenek meg az engedélyek mielőbbi igényléséről, melyet a várakozási övezetben állandó bejelentett lakcímmel rendelkező ügyfeleink honlapunkon rövid regisztrációt követően gyorsan, egyszerűen, ügyfélszolgálati irodánk személyes felkeresése nélkül, a nap 24 órájában intézhetnek!

 • nincs szükség dokumentumok feltöltésére,
 • az igénylés során minden lényeges információról-,
 • a költségtérítés megfizetésének módjáról,

a regisztrált e-mail címen tájékoztatjuk Önöket. Elfogadott kérelem esetén, a várakozási hozzájárulást szintén elektronikus úton juttatjuk el.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy várakozási hozzájárulás kizárólag abban az esetben engedélyezhető, ha a vonatkozó jogszabályokban előírt feltételek maradéktalanul teljesülnek! A feltételekről részletesen tájékozódhatnak honlapunkon ITT, vagy beszerezhetik ügyfélszolgálati irodánkban nyitva tartási időben.
A lakásonkénti második gépjárműre vonatkozó lakossági várakozási hozzájárulás kizárólag személyesen – teljes körűen kitöltött kérelem nyomtatvánnyal és a szükséges dokumentumok bemutatása-, valamint a költségtérítés és várakozási díj pénztárunkban bankkártyával-, vagy készpénzben történő megfizetése mellett – nyitva tartási időben, ügyfélszolgálati irodánkban igényelhető! A szükséges nyomtatványok elérhetők ITT, vagy beszerezhetik ügyfélszolgálati irodánkban nyitva tartási időben.
A megnövekedett ügyfélforgalom miatt, ügyfélszolgálati irodánkban hosszú várakozási idő alakult ki, melynek elkerülése érdekében, foglaljanak időpontot, melyet

 • honlapunkon tudnak igényelni ITT, vagy
 • telefonos ügyfélszolgálatunkkal tudnak időpontot egyeztetni a (+36-1) 6 777 295-ös telefonszámon, ahol munkatársaink hétköznapokon 8-20 óra között fogadják hívásaikat!

Ügyfélszolgálati Irodánk ünnepi nyitva tartása:
2018. március 29. csütörtök       9 – 17 óráig
2018. március 30. péntek           zárva
2018. április 2. hétfő                  zárva

2018. április 3-tól nyitva tartásunk változatlan:
Hétfő, Kedd, Csütörtök: 9,00-17,00 
Szerda: 9,00-18,00 
Péntek: 9,00-16,00 

A FEV IX. Zrt. valamennyi munkatársa nevében, Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk! 

2017 – Archív

TÁJÉKOZTATÓ 2017.12.13.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Budapest Főváros Közgyűlésének 30/2010. (VI.4.) rendelete 2.§ i.) pontja, valamint az 5.§ (2) bekezdése alapján: 2017. december 23-tól 2018. január 1. üzemzárásig, nem kell várakozási díjat fizetni! A két időpont között váltott jegyek 2018. január 2. 8.00 órától érvényesek.

Ügyfélszolgálati irodánk ünnepi nyitva tartása:
2017. december 22. péntek: 9,00-14,00
2017. december 27-29. zárva
A zárva tartás ideje alatt, esetleges panaszaikat a felszólításon szereplő elérhetőségeinkre juttathatják el.

2018. január 2-től, nyitva tartásunk változatlan:
Hétfő, Kedd, Csütörtök: 9,00-17,00
Szerda: 9,00-18,00
Péntek: 9,00-16,00

A FEV IX. Zrt. valamennyi munkatársa nevében,
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Boldog Új Esztendőt kívánunk!

TÁJÉKOZTATÓ 2017.04.06.

Tisztelt Ügyfeleink!

A 2017. április 7-étől április 13-áig a Lónyay utca, Erkel utca és környéke filmforgatás helyszíne lesz.

Ennek eredményeképp az utcában lévő irodák, üzlethelyiségek „letakarásra” kerülnek, hogy illeszkedjenek a forgatott film témájához.

Ügyfélszolgálati Irodánk nyitva tartására és az ügyintézés menetére ennek nincs kihatása, az változatlan!

ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS 2017.01.20.

Tisztelt Ügyfeleink!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. január 23-tól, újabb kényelmi szolgáltatást vezetünk be! A korábbiakban már megszokott ügyintézési formák mellett, a lakossági várakozási hozzájárulást gyorsan, egyszerűen, ügyfélszolgálati irodánk személyes felkeresése nélkül, a nap 24 órájában elektronikus úton is igényelhetik!

Honlapunkon rövid regisztrációt követően, – ferencvárosi állandó lakóhellyel rendelkező gépjármű-üzembentartók/tulajdonosok – a szükséges adatok megadását követően,

 • nincs szükségük dokumentumok feltöltésére,
 • az igénylés során minden lényeges információról-,
 • a költségtérítés megfizetésének módjáról

a regisztrált e-mail címen tájékoztatjuk. Elfogadott kérelem esetén, várakozási hozzájárulást szintén elektronikus úton juttatjuk el.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy várakozási hozzájárulás kizárólag abban az esetben engedélyezhető, ha a vonatkozó jogszabályokban előírt feltételek maradéktalanul teljesülnek! A feltételekről részletesen tájékozódhatnak honlapunkon ITT, vagy beszerezhetik ügyfélszolgálati irodánkban nyitva tartási időben.

A lakásonkénti második gépjárműre vonatkozó lakossági várakozási hozzájárulás kizárólag személyesen – teljes körűen kitöltött kérelem nyomtatvánnyal és a szükséges dokumentumok bemutatása-, valamint a költségtérítés és várakozási díj pénztárunkban bankkártyával-, vagy készpénzben történő megfizetése mellett – nyitva tartási időben ügyfélszolgálati irodánkban igényelhető! A szükséges nyomtatványok elérhetők ITT, vagy beszerezhetik ügyfélszolgálati irodánkban nyitva tartási időben.

A megnövekedett ügyfélforgalom miatt, ügyfélszolgálati irodánkban hosszú várakozási idő alakult ki, melynek elkerülése érdekében, foglaljanak időpontot, melyet

 • honlapunkon tudnak igényelni ITT, vagy
 • telefonos ügyfélszolgálatunkkal tudnak időpontot egyeztetni a (+36-1) 6 777 295-ös telefonszámon, ahol munkatársaink hétköznapokon 8-20 óra között fogadják hívásaikat!

Az időpontról, a megadott e-mail címre visszaigazolást küldünk, az ügyintézéshez szükséges tudnivalókkal együtt.

Munkatársainkkal hiszünk abban, hogy az elektronikus igénylés bevezetésével, jelentősen hozzájárulhatunk környezetünk megóvásához és Önök is örömmel fogadják új kényelmi szolgáltatásunkat!

TÁJÉKOZTATÓ 2017.01.02.

Tisztelt Ügyfeleink!

A 2016. évre kiadott parkolási engedélyek ez év március 31-éig érvényesek.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2017. évre érvényes lakossági parkolási engedélyek kiadását 2017. január 23-ától kezdjük meg.

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselőtestületének 39/2011 (XII.12.) számú önkormányzati rendelete alapján a lakossági engedély iránti kérelmeket beadni
– honlapunkon keresztül elektronikus úton,
– postai úton vagy
– személyesen ügyfélszolgálati irodánkban

lehet.

Az engedélyek kérelmezésével és kiadásával kapcsolatos tájékoztató levelet minden engedéllyel rendelkező lakosnak a napokban postázzuk és a szükséges információkat hamarosan honlapunkon – ugyanitt – is közzétesszük.

Boldog Új Évet Kívánunk!

2016 – Archív

TÁJÉKOZTATÓ 2016.12.20.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Budapest Főváros Közgyűlésének 30/2010. (VI.4.) rendelete 2.§ i.) pontja, valamint az 5.§ (2) bekezdése alapján:
2016. december 24. üzemkezdettől, 2017. január 1. üzemzárásig, nem kell várakozási díjat fizetni! A két időpont között váltott jegyek 2017. január 2. 8.00 órától érvényesek.

Ügyfélszolgálati irodánk ünnepi nyitva tartása:
2016. december 23. péntek 9 – 14 óráig
2016. december 27-30.   zárva

A zárva tartás ideje alatt, esetleges panaszaikat a felszólításon szereplő elérhetőségeinkre juttathatják el.

2017. január 2-től, nyitva tartásunk változatlan:
Hétfő, Kedd, Csütörtök: 9,00 – 17,00
Szerda: 9,00 -18,00
Péntek: 9,00 – 16,00

A FEV IX. Zrt. valamennyi munkatársa nevében,
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Boldog Új Esztendőt kívánunk!

 

ÜNNEPI NYITVA TARTÁS VÁLTOZÁS 2016.10.14.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az ünnepi munkarendváltozás miatt, ügyfélszolgálati irodánk az alábbi időpontokban tart nyitva:

Dátum Naptári nap Nyitva tartás
2016. október 14. Péntek 9 – 17 óráig
2016. október 15. Szombat 9 – 16 óráig
2016. október 31. Hétfő Munkaszüneti nap, zárva
2015. november 1. Kedd Munkaszüneti nap, zárva

Tisztelettel,
FEV IX. Zrt. Parkolási Divízió

PARKOLÁSI ÖVEZET BŐVÍTÉS 2016. OKTÓBER 1-TŐL 2016.09.08.

Tisztelt Ügyfeleink!

Ferencváros Önkormányzata – a lakossági kéréseknek eleget téve – 2016. október 1-től, fizető parkolási övezetet alakít ki a József Attila-lakótelepen és a Vágóhíd utca környékén, a FEV IX. Ferencvárosi Vagyonkezelő és Városfejlesztő Zrt. bevonásával.

Részletek (.pdf)

TÁJÉKOZTATÓ 2016.08.15.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy
2016. augusztus 19-én
pénteken 9-14 óráig
tartunk nyitva.

Panaszaikat a felszólításon szereplő címekre juttathatják el.

Megértésüket köszönjük!

FEV IX. Zrt.
Parkolási Divízió
ügyfélszolgálat

TÁJÉKOZTATÓ 2016.07.01.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2016. július 1-től az alábbi elérhetőségeken állunk szíves rendelkezésükre:

Telefonszám: +36 1 6 777 295
(hétköznapokon 8-20 óra között fogadjuk hívásaikat)
Fax:+36 1 998 01 71
E-mail: ugyfelszolgalat@fevix.hu
Levelezési cím: 1463 Budapest, Pf.: 1196.

Ügyfélszolgálati irodánk címe és nyitva tartása változatlan:

1093 Budapest, Lónyay utca 13/a.

hétfő: 9.00-17.00
kedd: 9.00-17.00
szerda: 9.00-18.00
csütörtök: 9.00-17.00
péntek: 9.00-16.00

TÁJÉKOZTATÓ 2016.03.25.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az ünnepi nyitvatartásunk:
2016.03.25-én 9-14 óráig tartunk nyitva.
2016.03.28-án hétfőn zárva leszünk.

Panaszaikat a felszólításon szereplő címekre juttathatják el.
Megértésüket köszönjük.

TÁJÉKOZTATÓ 2016.02.29.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 18/2015. (VI. 29.) NGM rendelet alapján
2016. március 5. szombat munkanap.

A fentiek értelmében 2016. március 5.-én szombaton a belső-ferencvárosi 440 Ft/óra díjtételű területeken 08:00 és 20:00 óra között, egyéb területeken pedig 08:00 és 18:00 óra között a várakozás díjfizetéshez kötött.

Ügyfélszolgálati irodánk 09:00 és 14:00 óra között áll rendelkezésükre.

 

IDŐPONTFOGLALÁS ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODÁBA 2016.01.20.

Tisztelt Ügyfeleink!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy interneten elérhető, új kényelmi szolgáltatást vezetünk be 2016. január 20-tól.

A fenti időponttól, lehetőségük lesz időpontot foglalni ügyfélszolgálati irodánkba, éves parkolási engedélyek személyes ügyintézésére, az alábbi elérhetőségen: http://ugyfelablak.ferencvarosiparkolas.hu

Rövid regisztrációt követően, kiválaszthatják a legmegfelelőbb időpontot, melyről a megadott e-mail címre visszaigazolást küldünk, az ügyintézéshez szükséges tudnivalókkal együtt.

A kiválasztott időpontban, ügyfélszolgálati munkatársunk soron kívül fogadja Önöket, a regisztrációkor megadott rendszám alapján.

Bízunk benne, hogy új szolgáltatásunk elnyeri tetszésüket!

TÁJÉKOZTATÓ 2016.01.15.

Tisztelt Ügyfeleink!

2016.01.17-től – 21-ig filmforgatás lesz a Lónyay utcában a Kinizsi u.- Török Pál u. közötti szakaszán.
A lezárás illetve az ideiglenes forgalomkorlátozás a mellékutcákat (Mátyás u. Erkel u. Czuczor u.) is érinti.

Ezért kérjük, hogy az ügyfélszolgálatunkhoz gépjárművel érkező ügyfeleink a kellemetlenségek elkerülése érdekében az említett területen kívül parkoljanak gépjárműveikkel.

2015 – Archív

TÁJÉKOZTATÓ 2015.12.17.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Budapest Főváros Közgyűlésének 30/2010. (VI.4.) FKgy. számú önkormányzati rendelete 2.§ i.) pontja, valamint az 5.§ (2) bekezdése alapján 2015. december 24-én üzemkezdettől 2016. január 3-án üzemzárásig nem kell várakozási díjat fizetni.
A két időpont között váltott jegyek 2016. január 4-én reggel 8.00 órától érvényesek.

Ügyfélszolgálati irodánk 2015. december 23-án 9:00 – 14:00-ig tart nyitva. 2015. december 24 -2016. január 3. között az ügyfélszolgálati iroda zárva tart. Nyitás: 2016. január 4-én 9:00 órakor.

A zárva tartás ideje alatt a panaszokat a felszólításon szereplő elérhetőségekre juttathatják el.

Békés Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánunk!

TÁJÉKOZTATÓ 2015.12.07.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 28/2014. (IX. 24.) NGM rendelet alapján
2015. december 12. szombat munkanap.

A fentiek értelmében 2015. december 12-én a belső ferencvárosi 440 Ft/óra díjtételű területeken 08:00 és 20:00 óra között,
egyéb területeken pedig 08:00 és 18:00 óra között a várakozás díjfizetéshez kötött.

Ügyfélszolgálati irodánk 09:00 és 14:00 óra között áll rendelkezésükre.

TÁJÉKOZTATÓ 2015.09.23.

Tisztelt Ügyfeleink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Ferencvárosi Parkolási Kft. 2015. szeptember 8-án beolvadással megszűnt.
A Ferencvárosi Parkolási Kft. jogutódja a FEV IX. Ferencvárosi Vagyonkezelő és Városfejlesztő Zrt.
(rövidített cégnév: FEV IX. Zrt.; székhely: 1093 Budapest, Csarnok tér 3-4; cégjegyzékszám: 01-10-041862)
A továbbiakban a parkolás üzemeltetési tevékenységet jogutódként a FEV IX. Zrt látja el.
Az ügyfélszolgálat elérhetőségei változatlanok maradnak.
(cím: 1093 Budapest, Lónyay u. 13/a.;
telefonszám: 06 1 877 85 05;
e-mail: ugyfelszolgalat@fevix.hu)

FEV IX. Zrt.
Parkolási Divízió

MUNKARENDVÁLTOZÁS 2015.07.31.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az ünnepi munkarendváltozás miatt
2015.08.08-án 9-14 óráig tartunk nyitva.
2015.08.21-én ZÁRVA leszünk.

Panaszaikat a felszólításon szereplő címekre juttathatják el.

Megértésüket köszönjük.

FERENCVÁROSI PARKOLÁSI KFT. ÜGYFÉLSZOLGÁLATA

ÁRAMSZÜNET 2015.06.09.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy áramszünet miatt nyitvatartásunk
2015.06.18-án a következőképpen változik:
9-13 óráig ZÁRVA tartunk.
NYITÁS: 13 órakor
A nyitvatartási idő a továbbiakban változatlan.

Panaszaikat a felszólításon szereplő címekre juttathatják el.

Megértésüket köszönjük.

FERENCVÁROSI PARKOLÁSI KFT. ÜGYFÉLSZOLGÁLATA

KEDVEZMÉNYES VÁRAKOZÁSRA JOGOSÍTÓ ENGEDÉLYEK 2015.03.02.

Tisztelt Ügyfeleink!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a kedvezményes várakozásra jogosító 2014. évi engedélyek 2015. március 31-én lejárnak.
Célszerű nem az utolsó pillanatra hagyni az ügyintézést, mivel a korábbi évek tapasztalatai alapján sokan csak a határidő közeledtével fordulnak az ügyfélszolgálatunkhoz. Célunk, hogy az Önök megelégedésére minél hatékonyabban, szakszerűbben végezhessük el az engedélyek kiadását. A zsúfoltság elkerülése érdekében az alábbiak figyelembe vételét javasoljuk:
Az engedély nem csak személyesen igényelhető az ügyfélszolgálati irodánkban, hanem eljuttatható postai úton vagy elektronikusan (engedely@ferencvarosiparkolas.hu címre), valamint meghatalmazott útján is. Az igényléshez szükséges nyomtatványok beszerezhetőek a 1093 Bp. Lónyay u. 13/a. sz. alatti ügyfélszolgálati irodánkban, vagy letölthetőek honlapunkról: www.ferencvarosiparkolas.hu
Kérjük szíves megértésüket abban, hogy az írásbeli engedélykérelmek feldolgozása nem azonnal történik meg, hanem a beérkezés sorrendjében. Felmerülő kérdés esetén ügyfélszolgálatunk munkatársai készségesen állnak rendelkezésre a 920-0342-es telefonszámon.
A kérelem benyújtásával egyidejűleg a hozzájáruláshoz való jogosultságot igazoló eredeti dokumentumokat be kell mutatni, vagy azok másolatát csatolni kell.
Célszerű előre meggyőződni a szükséges benyújtandó dokumentumaink hiánytalan meglétéről, így különösen:
– a személyazonosságot igazoló irat (személyi igazolvány, útlevél, vezetői engedély) érvényességéről;
– az állandó lakóhely igazolásához a lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya) érvényességéről,
– az Európai Unió tagállamai állampolgárainak: a regisztrációs kártya és lakcímkártya,
– harmadik országbelieknek: a Bevándorlási Hivatal által ellenjegyzett érvényes szálláshely bejelentő lap és tartózkodási engedély;
– az üzemben tartás igazolásához érvényes forgalmi engedély (a bejegyzett üzembentartó adatainak meg kell egyezniük a lakcímkártyán szereplőkkel),
– munkáltatótól kapott gépjármű esetén cégszerűen kiállított munkáltatói igazolás a kizárólagos használatról (űrlap letölthető),
– amennyiben a gépjárművet a munkáltató lízingeli vagy tartósan bérli, akkor a munkáltató igazolása a bérleti vagy lízingszerződés fennállásáról és három hónapnál nem régebbi cégkivonat, aláírási címpéldány;
– ha a forgalmi engedély nem tartalmazza, akkor a gépjármű környezetvédelmi besorolását, környezetvédelmi felülvizsgálatát igazoló lap
– a költségtérítés megfizetését igazoló feladóvevény eredeti bizonylata vagy banki átutalás igazolása.

A hozzájárulások kiadásának, cseréjének költségtérítési díja 2.000,- Ft, amely kiegyenlíthető:
– a kiküldött készpénz-átutalási megbízással,
– ügyfélszolgálati irodánk pénztárában (1093 Bp. Lónyay u. 13/a)
– banki átutalással: (számlaszám: 12001008-00170290-04900004 SWIFT kód (BIC): UBRTHUHB, IBAN: HU 92 12001008-00170290-04900004). Banki átutalás esetében a közlemény rovatban feltétlenül kérjük feltüntetni a csekken szereplő befizető azonosítót, a gépjármű rendszámát, illetve a következő megjelölést: „engedély költségtérítése”.

MUNKARENDVÁLTOZÁS JANUÁRBAN 2015.01.06.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2015. január 10. szombat munkanap, ekkor kötelező lesz a várakozási díjfizetés a kerületben.
Ezen a napon ügyfélszolgálatunk (1093 Budapest, Lónyay utca 13/a.)
nyitva tartása: 2015. január 10. szombat: 9.00-14.00

Megértésüket köszönjük!

2014 – Archív

MUNKARENDVÁLTOZÁS DECEMBERBEN 2014.12.03.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2014. december 13. szombat munkanap, ekkor kötelező lesz a várakozási díjfizetés a kerületben.
2014. december 24. – 2015. január 04. között a parkolás ingyenes.

Ennek megfelelően a következőképp változik az ügyfélszolgálatunk nyitva tartása: (1093 Budapest, Lónyay utca 13/a.)

2014.12.13.-09.00-14.00
2014.12.24.-2015.01.04. – ZÁRVA

Nyitás: 2015. 01. 05–én 9.00-kor.

Panaszaikat a felszólításon szereplő e-mail címre juttathatják el.

Megértésüket köszönjük!

MUNKARENDVÁLTOZÁS OKTÓBERBEN 2014.10.14.

Tisztelt Ügyfeleink!

Felhívjuk figyelmüket, hogy 2014.10.18 (szombat) munkanap, így kötelező a várakozási díjfizetés a kerületben. 2014.10.23-24. (csütörtök-péntek) munkaszüneti napokon a várakozás ingyenes.

Az ünnepi munkarendváltozás miatt, Ügyfélszolgálatunk nyitva tartása a következőképpen változik: (1093 Budapest, Lónyay utca 13./a)

2014.10.18. (szombat): 9.00 – 14.00
2014.10.23. (csütörtök): ZÁRVA
2014.10.24. (péntek): ZÁRVA

Panaszaikat a felszólításon szereplő címekre juttathatják el.

Megértésüket köszönjük!

MOBIL TELEFONNAL TÖRTÉNŐ PARKOLÁSI DÍJFIZETÉS 2014.06.30.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. július 1-től a mobil telefonnal történő parkolási díjfizetés technikai feltételeit – az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt. helyett – a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. biztosítja.

Ennek megfelelően a közterületi parkolási területeken, a három mobiloperátor által üzemeltetett +36-20/30/70- 810-es hívószámok megszűnnek, illetve az EME Zrt. 06-80-98-al kezdődő KÖZTERÜLETI PARKORLÁSI hívószámai 2014. július 1-től jogszerűen nem üzemelhetnek!

Az új sms és hívószámok a következők:

További útmutatások a Parkolási információk menüpontban a Parkolási díj megfizetésének lehetőségei cím alatt, illetve a www.nemzetimobilfizetes.hu honlapon találhatók.

MUNKARENDVÁLTOZÁS MÁJUSBAN 2014.04.28.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. május 1. (csütörtök), május 2. (péntek) munkaszüneti napokon a parkolás díjmentes a kerületben.
Felhívjuk figyelmüket, hogy 2014. május 10. (szombat) munkanap, ekkor kötelező a várakozási díjfizetés.

Az ünnepi munkarendváltozás miatt, az ügyfélszolgálatunk nyitva tartása a következőképp változik:
2014. május 01. ZÁRVA
2014. május 02. ZÁRVA
2014. május 09. (péntek) 9.00 – 16.00
2014. május 10. (szombat) 9.00 – 14.00

Panaszok ügyintézése, parkolóórák meghibásodásának bejelentése:
Tel.: 06 1 877 85 05 E-mail: ugyfelszolgalat@fevix.hu

Megértésüket köszönjük!

TÁJÉKOZTATÓ 2014.03.14.

Tisztelt Ügyfeleink!

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Budapest Főváros Közgyűlésének 30/2010. (VI.4.) számú önkormányzati rendelete 2014.03.15-től az alábbiak szerint módosul:
Utólagos parkolójegy / mozgáskorlátozott igazolvány bemutatásának feltételei:
– A parkolójeggyel az ellenőrzés időpontjában rendelkezett, vagy az érvényességének kezdő időpontja és az ellenőrzés időpontja között nem telt el 5 percnél hosszabb idő.
– A mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványát kihelyezte ugyan, de nem a rendeleti előírásoknak megfelelően.
– A parkolójegy/mozgáskorlátozott igazolvány az ellenőrzés napjától számított 5 munkanapon belül az ügyfélszolgálaton bemutatásra (beküldésre) került.
– A parkolójegy/mozgáskorlátozott igazolvány utólagos elfogadására naptári hónaponként legfeljebb egyszer kerülhet sor.
– A gépjárműnek 30 napnál régebbi rendezetlen parkolási eseménye nincs.

Kérjük Önöket, hogy ügyintézés során ügyeljenek a határidők pontos betartására.

TÁJÉKOZTATÓ 2014.01.07.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy a 2014-es évre vonatkozó várakozási engedélyek január 02. csütörtöktől igényelhetők ügyfélszolgálati irodánkban: 1093 Budapest, Lónyay utca 13/a. címen.
Felhívjuk figyelmüket, hogy a 2013-as évre vonatkozó várakozási engedélyek 2014. március 31. napjáig érvényesek!!!
A hozzájárulások kiadásának költségtérítési díja: 2000 Ft.

Bővebb információ a Kedvezményes várakozási engedélyek menüpontban található.

2013 – Archív

MUNKARENDVÁLTOZÁS 2013.12.17.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2013. december 24. keddtől – 2014. január 01. szerdáig ingyenes a parkolás a kerületben. 2014. január 02. csütörtök reggel 08.00 órától kötelező a várakozási díjfizetés.

Ügyfélszolgálat nyitvatartás: (1093 Budapest, Lónyay utca 13./a)
2013.12.20. (péntek): 9.00 – 17. 00
2013.12.21. (szombat): 9.00 – 16.00
2013.12.23. (hétfő): 9.00 – 17.00
2013.12.24 – 2014.01.02: ZÁRVA

Megértésüket köszönjük!

MUNKARENDVÁLTOZÁS DECEMBERBEN 2013.11.18.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2013. december 07. valamint 2013. december 21. szombat munkanap, így ezeken a napokon is kötelező a várakozási díjfizetés.

Az ünnepi munkarendváltozás miatt az ügyfélszolgálatunk nyitva tartása a következőképpen változik:
2013.12.06.(péntek) 9.00-17.00
2013.12.07 (szombat) 9.00-16.00
2013.12.20 (péntek) 9.00-16.00
2013.12.21 (szombat) 09.00-16.00

Panaszok ügyintézése, parkolóórák meghibásodásának bejelentése:
Tel.: 06 1 877 85 05
E-mail: ugyfelszolgalat@fevix.hu

Megértésüket köszönjük!

ÜNNEPNAPOK 2013.10.21.

Tisztelt Ügyfeleink!

Felhívjuk figyelmüket, hogy 2013. október 23. (szerda), valamint
november 01. (péntek) ünnepnap, így ezeken a napokon díjmentes a parkolás a kerületben!
Az Ügyfélszolgálatunk ezen időpontokban ZÁRVA tart.

Tisztelt Gépjárművezetők! 2013.09.17.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy műszaki okok miatt 2013. szeptember 25-én (szerdán) ügyfélszolgálatunk 13.00-tól tart nyitva.
Ez idő alatt a panaszok ügyintézésére, parkolóórák meghibásodásának bejelentésére e-mailben van lehetőség a levelek@ferencvarosiparkolas.hu címen.

Megértésüket köszönjük!

MUNKARENDVÁLTOZÁS AUGUSZTUSBAN 2013.08.09.

Tisztelt Ügyfeleink!

Felhívjuk a kedves gépjárművezetők figyelmét, hogy 2013. augusztus 19. (hétfő), valamint augusztus 20. (kedd) munkaszüneti napokon a parkolás díjmentes a kerületben.
2013. augusztus 24. (szombat) munkanap, ekkor kötelező a várakozási díjfizetés!

Ügyfélszolgálati irodánk nyitva tartása a következőképpen változik:
(1093 Bp., Lónyay utca 13/a.)
2013.08.19 (hétfő) ZÁRVA
2013.08.20 (kedd) ZÁRVA
2013.08.23 (péntek) 9.00-17.00
2013.08.24 (szombat) 9.00-16.00

Pótdíjazás esetén, panaszaikat a fizetési felszólításon szereplő címekre juttathatják el.

Megértésüket köszönjük.

Tisztelt Gépjárművezetők! 2013.07.02.

Tisztelt Ügyfeleink!

A IX. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT KÖZIGAZGATÁSI TERÜLETÉN LÉVŐ, DE A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN ÁLLÓ KÖZÚTI VÁRAKOZÓHELYEKEN – ÍGY A FERENC KÖRÚT, MESTER UTCA (HALLER UTCÁIG), SOROKSÁRI ÚT 6-8. TERÜLETEKEN – A PARKOLÁS-ÜZEMELTETÉSI FELADATOKAT A FERENCVÁROSI PARKOLÁSI KFT. LÁTJA EL.

Ezeken a területeken történt pótdíjazási eseményekkel, valamint panaszokkal kapcsolatos személyes ügyintézést a Ferencvárosi Parkolási Kft. ügyfélszolgálatán tehetik meg:
1093 Budapest, Lónyay utca 13/A címen.

Ügyfélfogadás:
Hétfő:9.00-17.00
Kedd:9.00-17.00
Szerda:9.00-18.00
Csütörtök:9.00-17.00
Péntek:9.00-16.00
(ebédidő: 12.00 – 12.30)

Panaszok ügyintézése, parkolóórák meghibásodásának bejelentése:
Tel.: 06-1/920-03-42
E-mail: levelek@ferencvarosiparkolas.hu

MÁJUSI ÜNNEPNAPOK 2013.04.22.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk a kedves gépjárművezetőket, hogy
2013. május 1. (szerda), valamint május 20. (hétfő)
ünnepnapokon, a parkolás ingyenes lesz a kerületben.

Átmeneti hiba a mobiltelefonnal történő díjfizetési rendszerben 2013.03.13.

Tisztelt Ügyfeleink!

Felhívjuk kedves ügyfeleink figyelmét, hogy a mai napon az AdHoc (saját mobilszolgáltatón keresztül történő) mobilfizetési rendszerben, SMS torlódás miatt átmeneti fennakadás volt tapasztalható mindhárom mobilszolgáltató esetén.
A rendszer 11:50 óta zavartalanul üzemel.
Az Ügyfeleink az esetleges túlszámlázás miatt a mobilszolgáltatóhoz fordulhatnak.

Interjú a Ferencvárosi Parkolási Kft.-vel 2013.01.23.

Tisztelt Ügyfeleink!

9 TV: Interjú a Ferencvárosi Parkolási Kft.-vel:
www.kilenc.tv
www.youtube.com
www.facebook.com/kilenc.tv

A Hóhelyzet miatt nincs parkolás ellenőrzés 2013.01.14.

Tisztelt Ügyfeleink!

Felhívjuk kedves Ügyfeleink figyelmét Polgármesteri utasítás alapján, a hóhelyzetre való tekintettel, a mai napon (2013.01.14.) felfüggesztjük a parkolás ellenőrzését és pótdíjazást.

Várakozási engedélyek 2013-ban 2013.01.08.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy a 2013-as évre vonatkozó várakozási engedélyek január 02-tól igényelhetők ügyfélszolgálati irodánkban: 1093 Budapest, Lónyay utca 13/a címen, illetve postai úton: Pf. 1196 postafiók címen.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a 2012-es évre vonatkozó várakozási engedélyek 2013. március 31. napjáig még érvényesek!!!

A hozzájárulások kiadásának költségtérítési díja: 2000 Ft.

A lakossági várakozási engedélyek kiváltásához szükséges dokumentumok:
– kitöltött lakossági engedély kérelem (letölthető a honlapunkról: „Kedvezményes várakozási engedélyek” menüpont)
– érvényes személyi- és lakcímkártya
– forgalmi engedély
– 2000 Ft befizetését igazoló feladóvevény eredeti példánya, vagy bankszámlakivonat
– gépjármű adóhátralék rendezésének igazolása

További információk a „Kedvezményes várakozási engedélyek” menüpontban, illetve a várakozási hozzájárulások igénylési és kiadási feltételeiről szóló tájékoztatóban találhatók.

TÁJÉKOZTATÓ 2013.01.02.

Tisztelt Ügyfeleink!

Felhívjuk kedves ügyfeleink figyelmét, hogy a 2012. évben készpénzzel váltott parkolójegyekről a NAV állásfoglalása alapján 2013. január 20-ig áll módunkban számlát kiállítani!

2012 – Archív

INGYENES PARKOLÁS AZ ÜNNEPEK ALATT! 2012.12.19.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk a kedves gépjárművezetőket, hogy 2012. december 22. szombattól – 2013. január 1. keddig, díjmentes a parkolás a kerületben!

2013. január 2. szerda reggel 8.00 órától ismét kötelező lesz a várakozási díjfizetés!

2013-TÓL EMELKEDNEK A ZÓNÁNKÉNTI VÁRAKOZÁSI DÍJAK 2012.12.19.

Tisztelt Ügyfeleink!

Felhívjuk kedves ügyfeleink figyelmét, hogy 2013. január 1.-től az alábbiak szerint módosulnak a várakozási díjak a kerületben:
2-es díjtételű övezet: 440 Ft/óra, Üzemidő: 8.00 – 20.00
4-es díjtételű övezet: 265 Ft/óra, Üzemidő: 8.00 – 18.00
5-ös díjtételű övezet: 175 Ft/óra, Üzemidő: 8.00 – 18.00

 

MUNKARENDVÁLTOZÁS DECEMBERBEN 2012.12.10.

Tisztelt Ügyfeleink!

Felhívjuk kedves ügyfeleink figyelmét, hogy december 15. (szombat) munkanap, így ezen a napon kötelező lesz a várakozási díjfizetés a kerületben.

Ügyfélszolgálati iroda nyitva tartás:
2012. december 14. (péntek): 9.00 – 17.00
2012. december 15. (szombat): 9.00 – 16.00

2012. december 31. (hétfő), illetve 2013. január 1. (kedd)  pihenőnap, ezeken a napokon díjmentesen lehet várakozni a kerületben.

Ügyfélszolgálati iroda nyitva tartása az ünnepek alatt:
2012. december 24. (hétfő): ZÁRVA
2012. december 25. (kedd): ZÁRVA
2012. december 26. (szerda): ZÁRVA
2012. december 27. (csütörtök): 9.00 – 17.00
2012. december 28. (péntek): 9.00 – 16.00

 

MUNKARENDVÁLTOZÁS 2012.11.26.

Tisztelt Ügyfeleink!

Felhívjuk a kedves gépjárművezetők figyelmét, hogy december 1. (szombat) munkanap, így ekkor a várakozási díjfizetés kötelező lesz a kerületben.

Ügyfélszolgálati iroda nyitva tartás:
2012. november 30. (péntek): 9:00 – 17:00
2012. december 1. (szombat): 9.00 – 16.00

ÁRAMSZÜNET 2012.11.05.

Tisztelt Ügyfeleink!

Felhívjuk kedves Ügyfeleink figyelmét, hogy
2012. november 08-án (csütörtökön)
egész napos áramkimaradás miatt a
Ferencvárosi Parkolási Kft. ZÁRVA tart!

 

MUNKARENDVÁLTOZÁS NOVEMBERBEN 2012.10.29.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy november 1. (csütörtök) ünnepnap, november 2. (péntek) pihenőnap, így ezeken a napokon a parkolás díjmentes a kerületben.

November 10. (szombat) munkanap, ekkor a parkolási díjfizetés kötelező.

Ügyfélszolgálati iroda nyitva tartás:
2012. november 01. (csütörtök): ZÁRVA
2012. november 02. (péntek): ZÁRVA
2012. november 10. (szombat): 9.00 – 16.00

MUNKARENDVÁLTOZÁS OKTÓBERBEN 2012.10.10.

Tisztelt Ügyfeleink!

Felhívjuk a kedves gépjárművezetők figyelmét, hogy 2012. október 22. (hétfő) pihenőnap, október 23. (kedd) ünnepnap, ekkor a parkolás díjmentes a kerületben.

2012. október 27. (szombat) munkanap, így ezen a napon kötelező lesz a várakozási díjfizetés!

Ügyfélszolgálati iroda nyitva tartás:
(1093 Bp., Lónyay utca 13/a.)

2012. október 22. hétfő: ZÁRVA
2012. október 23. kedd: ZÁRVA
2012. október 26. péntek: 9.00 – 17.00
2012. október 27. szombat: 9.00 – 16.00

 

Pünkösd hétfő 2012.05.23.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk kedves Ügyfeleinket, hogy 2012. május 28. hétfő Ünnepnap, ekkor a PARKOLÁS INGYENES a kerületben.

 

Munkarendváltozás! 2012.04.11.

Tisztelt Ügyfeleink!

A következő héten ismét munkarendváltozás!

Felhívjuk kedves Ügyfeleink figyelmét, hogy 2012. április 21. szombat munkanap, így ezen a napon fizetni kell a parkolásért.

A Lónyay utcai Ügyfélszolgálati irodánk 2012. április 20-án pénteken hétfői munkarend szerint, 21-én szombaton pedig pénteki munkarend szerint fogadja az Ügyfeleket.

Ügyfélszolgálati iroda nyitva tartás:
2012. április 20. péntek: 9.00 – 17.00
2012 április 21. szombat: 9.00 – 16.00

2012. április 30. hétfő munkaszüneti, május 1. kedd ünnepnap, ekkor a parkolás díjmentes a kerületben.

 

HÚSVÉT - DÍJMENTES PARKOLÁS! 2012.04.05.

Tisztelt Ügyfeleink!

2012. április 9. hétfő ünnepnap, ekkor a parkolásért nem kell fizetni a kerületben.
2012. április 10-én, kedden 8.00-tól ismét kötelező a várakozási díjfizetés.

Munkarendváltozás! 2012.03.12.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk kedves Ügyfeleinket, hogy 2012. március 15-én, 16-án (csütörtökön, pénteken) ügyfélszolgálatunk Zárva tart!
Ezeken a napokon a várakozás díjmentes!

2012. március 24. szombat munkanap, így kötelező a parkolási díjfizetés a kerületben!
Ezen a napon ügyfélszolgálatunk pénteki munkarend szerinti nyitva tartással fogadja az ügyfeleket!

A 2011. ÉVRE KIADOTT KEDVEZMÉNYES VÁRAKOZÁSI ENGEDÉLYEK ÉRVÉNYESSÉGI IDEJE: 2012. MÁRCIUS 31.

Tisztelt Ügyfeleink!

A 2011. ÉVRE KIADOTT KEDVEZMÉNYES VÁRAKOZÁSI ENGEDÉLYEK ÉRVÉNYESSÉGI IDEJE: 2012. MÁRCIUS 31.

Ezúton szeretnénk felhívni minden olyan kerületi gépjármű tulajdonos figyelmét, aki 2011. évre szóló kedvezményes várakozási engedéllyel rendelkezik és azt a mai napig nem hosszabbította meg, hogy az engedélyek érvényessége 2012. március 31-én lejár! Meghosszabbításra a 1093 Budapest, Lónyay utca 13/a. alatti Ügyfélszolgálati Irodán van lehetőség.

A 2011. ÉVRE ENGEDÉLLYEL RENDELKEZŐ GÉPJÁRMŰ TULAJDONOSOKNAK MÁRCIUS 31-IG KELL GONDOSKODNIUK AZ ENGEDÉLYEK MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL. AMENNYIBEN EZ NEM TÖRTÉNIK MEG, ÚGY ÁPRILIS 2-TÓL A DÍJFIZETŐ ZÓNÁNAK MEGFELELŐ VÁRAKOZÁSI DÍJAT KELL MEGFIZETNI.

 

TÁJÉKOZTATÓ 2012.02.21.

Tisztelt Ügyfeleink!

A 2011. ÉVRE KIADOTT KEDVEZMÉNYES VÁRAKOZÁSI ENGEDÉLYEK ÉRVÉNYESSÉGI IDEJE: 2012. MÁRCIUS 31.

Meghosszabbításra a 1093 Budapest, Lónyay utca 13/a. alatti Ügyfélszolgálati Irodán van lehetőség.

 

TÁJÉKOZTATÓ 2012.02.06.

Tisztelt Ügyfeleink!

2012. FEBRUÁR 6-TÓL (HÉTFŐTŐL) A FERENCVÁROSI PARKOLÁSI KFT. ÜGYFÉLSZOLGÁLATA ÚJ HELYSZÍNEN FOGADJA AZ ÜGYFELEKET!!!

Új cím: 1093 Budapest, Lónyay utca 13/a.

Ügyfélfogadás:
Hétfő: 9.00 -17.00
Kedd: 9.00-17.00
Szerda: 9.00-18.00
Csütörtök: 9.00-17.00
Péntek: 9.00-16.00

(Minden nap 12.00-12.30 között a pénztár ebédszünet miatt ZÁRVA tart!)

 

FIGYELEM!!! 2012.01.27.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, illetve ferencvárosi lakosokat, hogy a Ferencvárosi Parkolási Kft. ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODÁJÁNAK HELYSZÍNE, NYITVATARTÁSI IDEJE és ELÉRHETŐSÉGE FEBRUÁR 6–TÓL MEGVÁLTOZIK!

A Ferencvárosi Parkolási Kft. Ügyfélszolgálati Irodája február 6.-tól a
1093 Budapest, Lónyay utca 13/a. címen fogadja az ügyfeleket.
A kedvezményes várakozási engedélyek igénylése, kiadása a továbbiakban ezen a címen lehetséges.

Az Iroda új nyitvatartási rendje:
Hétfő: 9.00-17.00
Kedd: 9.00-17.00
Szerda: 9.00-18.00
Csütörtök: 9.00-17.00
Péntek: 9.00-16.00

(A pénztár minden nap 12.00-12.30 ebéd szünet miatt ZÁRVA tart!)

2011 – Archív

FIGYELEM!!! 2011.12.09.

Tisztelt Ügyfeleink!

2012. FEBRUÁR 1.-TŐL A LAKOSSÁGI-, GAZDÁLKODÓI-, VALAMINT EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI ENGEDÉLYEK KIADÁSÁT, AZ ADÓIRODA HELYETT, A FERENCVÁROSI PARKOLÁSI KFT. VÉGZI!!!

Az új engedélyek kiadása 2012. január 02-től a régiek meghosszabbítása 2012. február 01-től történik.

Az engedélyekkel kapcsolatos ügyintézésre tehát a továbbiakban a Ferencvárosi Parkolási Kft. ügyfélszolgálatán lesz lehetőség:
1092 Budapest, Bakáts tér 14.

FELHÍVJUK A VÁRAKOZÁSI ENGEDÉLLYEL RENDELKEZŐK FIGYELMÉT, HOGY A 2011. ÉVBEN KIADOTT ENGEDÉLYEK 2012. MÁRCIUS 31.-IG ÉRVÉNYESEK!

TÁJÉKOZTATÓ - ÜNNEPI NYITVATARTÁS 2011.12.09.

Tisztelt Ügyfeleink!

A PARKOLÁSI KFT. ügyfélszolgálatának ünnepi nyitvatartása:
2011. december 23. (péntek) | 8.00-12.00
2011. december 24-26. | ZÁRVA
2011. december 27. (kedd) | 8-00-15.00
2011. december 28. (szerda) | 8.00-16.00
2011. december 29. (csütörtök) | 8.00-15.00
2011. december 30. (péntek) | 8.00-12.00

A 2011. december 27. és 2011. december 30. közötti időszakban a Ferencvárosi Parkolási Kft. ügyfélszolgálatának pénztára ZÁRVA tart. A csekken történő befizetéseket szintén a 1092 Budapest, Bakáts tér 14. szám alatt található hivatali postán teljesíthetik.

TÁJÉKOZTATÓ 2011.12.09.

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy a IX. kerületben 2011. december 24. (szombat) üzemkezdéstől, január 1. (vasárnap) üzemzárásig a parkolás díjmentes!
A parkoló automaták legközelebb 2012. január 2-án (hétfőn), reggel 8 órától adnak ki újra parkolójegyet.

CSARNOK TÉRI ZÁRT PARKOLÓ 2011.06.21.

Tisztelt Ügyfeleink!

2011. június 20. hétfő reggel 7 órától kezdte meg működését a Csarnok téri zárt parkoló.


CSARNOK TÉRI PARKOLÓ 2011.06.10.

Tisztelt Ügyfeleink!

Várhatóan 2011. június 15-től megkezdi működését a Csarnok téri, zárt magánterületen található, automatás rendszerű parkoló.

Az ideiglenes parkoló 60 db személygépkocsi befogadására alkalmas.

Üzemidő: A hét minden napján 7-22 óráig.

Tarifa: 400 Ft/óra (Minimum díj: 15 perc)

A parkolási díj megfizetésére lehetőség nyílik parkoló automata alkalmazása esetén érmével történő fizetéssel, valamint mobiltelefon használatával.

A parkolót időkorlátozás nélkül, akár egész napra is használhatják a gépjármű vezetők.

A zárt parkoló területén lakossági, valamint gazdálkodói várakozási engedélyt NEM áll módunkban elfogadni!

TÁJÉKOZTATÓ 2011.06.06.

Tisztelt Ügyfeleink!

A Ferencvárosi Parkolási Kft. a HUNGAROPARK Magyar Parkolási Szövetség tagja.

Tanusítvány »

TÁJÉKOZTATÓ 2011.05.18.

Tisztelt Ügyfeleink!

A Csarnok- téren megkezdődnek a munkálatok az ideiglenes parkoló kialakítására, emiatt kérjük a terület szabadon hagyását!

Köszönettel: Ferencvárosi Parkolási Kft.

 

TÁJÉKOZTATÓ 2011.03.29.

Tisztelt Ügyfeleink!

Szeretnénk tájékoztatni a parkolókat, hogy az EME Zrt.-vel kapcsolatos minden ügyintézés (befizetés, szerződéskötés, 50%-os díj kedvezmény rögzítése) a Bakáts tér 14. sz. alatti ügyfélszolgálaton megszűnt.
Minden kéréssel az EME Zrt.-hez lehet fordulni. www.fizessenmobillal.hu

 

KERÉKBILINCSEK A JÓZSEF ATTILA-LAKÓTELEPEN IS 2011.02.08.

Tisztelt Ügyfeleink!

A KRESZ előírásaiba ütköző, a József Attila-lakótelepi közösségi területeket elfoglaló, a zöldfelületeket rongáló, és a gyalogos közlekedést akadályozó parkolásért a szabálytalanul várakozó gépjárművekre a közterületi rend biztosítása, valamint a parkolási fegyelem erősítése érdekében február 21-től a Ferencvárosi Közterület-felügyelet munkatársai a IX. kerület teljes területén, így a József Attila-lakótelepen is alkalmazni fogják a kerékbilincset.
A kerékbilincselés bevezetésének oka a lakótelepen elsősorban a külsőbb kerületekből, és a fővárossal határos településekről érkező, a lakótelepi várakozóhelyeket helyi lakók elől elfoglaló, azokat P + R parkolóként használó autósok távol tartása.

Figyelmeztető karton

A február 21-ig terjedő türelmi időszakban a tényleges kerékbilincseléstől eltekintünk, de a szabálytalanul várakozó gépjárművek kerekeire jelképes kerékbilincset, szélvédőjükre figyelmeztető szórólapot teszünk.

Kérjük, a lakótelepen élő gépjármű-tulajdonosként, gépjárművel nem rendelkező lakókra, és gépjárművezető társaikra tekintettel parkoljon figyelmesen és szabályosan, hogy az intézkedéssel járó kellemetlenségeket és költségeket elkerülje!

Budapest Főváros IX. kerület
Ferencváros Önkormányzatának Közterület-felügyelete

ÚJ HELYRE KÖLTÖZÖTT A FERENCVÁROSI KÖZTERÜLET-FELÜGYELET 2011.02.08.

 

 

Átadták a Közterület-felügyelet Ferenc tér 4. szám alatti új irodáját, amelyet Ferencváros Önkormányzata segítségével modernizáltak. A Berzenczey utca és a Ferenc tér sarkán lévő kétszintes ingatlant mindössze két hét alatt újították fel a legmodernebb technikai elvárásoknak megfelelő, kényelmes irodákat kialakítva.

A Közterület-felügyelet munkatársai a kerületi rendőrkapitánysággal szorosan együttműködve látják el feladataikat. Többek között parkőrzéssel, valamint parkolási és közterület-használati szabálytalanságokkal foglalkoznak. Mivel megnövekedtek feladataik, a közterület-felügyelők számát 42 főre emelték. A tervek szerint a két műszakban, reggeltől egészen az éjszakai órákig járja majd Ferencváros utcáit. A Közterület-felügyelet és a rendőrség közösen fogják működtetni a térfigyelő kamerákat is, továbbá a felügyelők őrzik parkjaink, közterületeink tisztaságát és rendjét. Amennyiben szükséges, további létszámbővítés is elképzelhető. Szigorúan fognak fellépni, és ha kell, bírságolni.

A közterület-felügyelők a legtöbb kerékbilincset Belső-Ferencvárosban és a Lechner Ödön fasoron szerelték fel eddig. A közhiedelemmel ellentétben azonban nem csak kerékbilincsekkel foglalkoznak: őrzik a parkokat, megfékezik a kukákat és egyéb közterületi eszközöket felrúgó és felgyújtó vandálokat, de felléphetnek kisebb KRESZ-szabálysértések és az illegális közterületi árusítás esetén is.

Az új központban modern technikai eszközök felhasználásával és munkatársaik segítségével az eddigieknél hatékonyabban tudják fenntartani a kerületi közterületek rendjét. Továbbra is várják a lakosság észrevételeit, mert ezek alapján vezénylik ki a felügyelőket, és szigorítják az ellenőrzést a problematikus részeken. A Közterület-felügyelet a közeljövőben éjjel-nappal működő ingyenes zöld számot indít, ahová várják a lakosság véleményét, javaslatait és szabálytalanságokra vonatkozó bejelentéseit.

Forrás: www.ferencvaros.hu

ONLINE VIZUÁLIS ELLENŐRZŐ RENDSZER A PARKOLÁSI KFT. KÖZPONTI IRODÁJÁBAN 2011.02.08.

 

Üzembe helyezték a Ferencvárosi Parkolási Kft. Bakáts utcai központi irodájában azt az online vizuális ellenőrző rendszert, amely folyamatosan lehetővé teszi a kerületi fizetőparkoló szolgáltatás legfontosabb elemeinek nyomon követését.

Az irodában elhelyezett monitorokon lehetőség van a szolgáltatási területen dolgozó parkolóőrök mozgásának és intézkedéseinek, a parkolóautomaták forgalmának, technikai állapotának, illetve a közterület-felügyelők kerékbilincselési tevékenységének folyamatos ellenőrzésére.

A tervek szerint hamarosan kialakítják a mobiltelefonos díjfizetések figyelemmel kísérésének technikai feltételeit is.

JAVULT A PARKOLÁSI FEGYELEM A FERENCVÁROSI KÖZTERÜLETEKEN 2011.02.08.

 

Már néhány héttel a Ferencvárosi Parkolási Kft. működésének kezdete után tapasztalható, hogy jelentősen javult a parkolási fegyelem, látványosan nagyobb a rend a ferencvárosi közterületeken.

A parkolóőrök és a Ferencvárosi Közterület-felügyelet munkatársainak folyamatos jelenléte a cég szolgáltatási területén nagymértékben hozzájárul ehhez a helyzethez.

A január eleje óta eltelt időszak fizetőparkolásból eredő bevételeinek alakulásából az sejthető, hogy különösen az elmúlt év utolsó hónapjaiban a felbomlás alatt álló Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. a szükségesnél és indokoltnál kevesebb figyelmet fordított a kerületünkben kialakított parkolóhelyekre, a kívánatosnál jóval kisebb létszámú ellenőri csapattal végeztette az ellenőrzést Ferencvárosban.

A FERENCVÁROSI PARKOLÁSI KFT. A MAGYAR PARKOLÁSI SZÖVETSÉG TAGJA LETT 2011.02.08.

A HUNGAROPARK elnökségi ülésén hozott határozat értelmében 2011.01.01-től a Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata által alapított, a kerületi parkolás üzemeltetését ettől a dátumtól végző Ferencvárosi Parkolási Kft. a Magyar Parkolási Szövetség Rendes – szavazati joggal bíró – tagja lett. A tagfelvételt megerősítő szavazásra a Szövetség következő közgyűlésén kerül sor.

Forrás: www.hungaropark.hu